Home Greek News Ιγνατίου: “…αν οι S-400 έχουν ενεργοποιηθεί τότε οι επιλογές των Αμερικανών για να διασώσουν πάλι την Τουρκία είναι μηδενικές”

Ιγνατίου: “…αν οι S-400 έχουν ενεργοποιηθεί τότε οι επιλογές των Αμερικανών για να διασώσουν πάλι την Τουρκία είναι μηδενικές”

by _
0 comment 161 views

Ιγνατίου: “…αν οι S-400 έχουν ενεργοποιηθεί τότε οι επιλογές των Αμερικανών για να διασώσουν πάλι την Τουρκία είναι μηδενικές”


Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι που προβλέπουν κυρώσεις στην Τουρκία. Διότι πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν, σε σημείο που οι γειτονικές χώρες δικαιολογημένα θα προβληματιστούν αν η Ουάσιγκτον εννοεί αυτά που τους λέει για την Τουρκία και ειδικά για την υπόθεση των S-400.

Πληροφορούμαστε, λοιπόν, ότι με βάση τις πληροφορίες για ενεργοποίηση του ρωσικού συστήματος, έχει ξεκινήσει μία κινητοποίηση για να εφαρμοστούν οι νόμοι. Προηγήθηκε ήδη η επιστολή του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ομπράιαν, που εξέθεσε τον κ. Τραμπ. Μίλησε σχετικά ο γερουσιαστής στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ πρόσφατα. Η επιστολή εκείνη, θα έλεγα, πως ήταν η αποκάλυψη μίας μεγάλης και παράνομης συναλλαγής μεταξύ του προέδρου της Αμερικής και του Ερντογάν.

Δυστυχώς, η κατάσταση της υγείας του κ. Τραμπ, αλλά και η προεκλογική περίοδος στην Αμερική, φοβάμαι πως θα σώσουν πάλι την Τουρκία, εκτός αν μας εκπλήξει ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος ξεχωρίζει από πολλούς άλλους στην κυβέρνηση του κ. Τραμπ. Ακούμε από διαφορετικές πηγές ότι πραγματικά ανησυχεί και θα ήθελε να τελειώσει μία και καλή αυτό το θέμα, αν γίνεται και πριν τις προεδρικές εκλογές. Αισθάνομαι ότι ο κ. Πομπέο αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα με την Τουρκία. Οι όποιες αποφάσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν και τις εκλογές, για πάρα πολλούς λόγους, με πιο σημαντικό ότι πέραν των πληρωμένων εταιρειών λόμπι, ουδείς έχει να πει ένα καλό λόγο για την κατοχική δύναμη. Οι Αμερικανοί πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν την Τουρκία εχθρική χώρα.

Όμως, ακόμα και αν λάβει την απόφαση ο κ. Πομπέο πρέπει να εγκριθεί αυτή από το Λευκό Οίκο. Και εκεί, μπορεί να αντιμετωπίσει τον …τοίχο, τον κ. Τραμπ, ο οποίος βεβαίως, αν πειστεί ότι θα έχει κέρδη στις εκλογές, μπορεί να πουλήσει όχι μόνο τον Ερντογάν, αλλά και τον …εαυτό του.

Προκάλεσε εντύπωση η αναφορά του άβουλου, αλλά γνωστού φιλότουρκου, Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, στην υπόθεση των S-400 και μάλιστα ευρισκόμενος στην Τουρκία. Φαίνεται ότι πραγματικά το θέμα «κοχλάζει» διότι εάν η Τουρκία όντως τους ενεργοποίησε εναντίον πολεμικών μαχητικών μίας χώρας-μέλους της Δυτικής Συμμαχίας, έχουμε την πρώτη απόδειξη ότι ο Ερντογάν για να επιβάλει την ατζέντα του δεν έχει κανένα πρόβλημα να τινάξει το ΝΑΤΟ στον αέρα.

Δεν είναι απλά τα πράγματα: Σημαντικοί Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επίσημα και δημόσια ότι αυτή η επιθετική και προκλητική στάση της Τουρκίας, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των εχθρών της Αμερικής, άρα τη Ρωσία, και σύμφωνα με την Ιερουσαλήμ, και το Ιράν. Η Αμερική και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να εγγυηθούν πια ότι ο Ερντογάν δεν θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό σύστημα εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Και θα φέρουν την ευθύνη διότι οι συνέπειες θα είναι αυτές που ούτε θέλουν να σκέφτονται: ένας περιφερειακός πόλεμος στην Ανατολική Μεσόγειο…

Source >> https://hellasjournal.com/2020/10/giati-to-xafniko-endiaferon-ton-ipa-gia-tous-s-400-o-pompeo-tha-borouse-na-teliosi-to-thema/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr