Home Greek News Νέα πρόκληση από Ρ.Τ.Ερντογάν: Ανακοίνωσε το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου

Νέα πρόκληση από Ρ.Τ.Ερντογάν: Ανακοίνωσε το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου

by _
0 comment 156 views

Νέα πρόκληση από Ρ.Τ.Ερντογάν: Ανακοίνωσε το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσαν πριν λίγο στην Άγκυρα το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου. Το άνοιγμα θα αφορά μόνο την παραλία μήκους 1,5 χιλιομέτρου και όχι την ίδια την περίκλειστη πόλη, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει τώρα, καθώς η Τουρκία θέλει να πυροδοτήσει εκ νέου το κλίμα.

Ο Τατάρ μετέβη εσπευσμένα το μεσημέρι στην Άγκυρα προκειμένου να παραστεί στην κοινή διάσκεψη. Αναχωρώντας για Άγκυρα ο Τατάρ είπε «σας έχω μια μεγάλη έκπληξη», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τ/κ Μέσα.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, ο ψευδοπρωθυπουργός ανήρτησε στο Twitter του προκλητική φωτογραφία στην οποία φαίνεται παραλία και έγραψε: «οι καλές μέρες δεν θα έρθουν σε εσάς, αλλά εσείς θα περπατήσετε σε αυτές».

Η τελετή η οποία εντάσσεται στις προσπάθειες στήριξης του Ερσίν Τατάρ ενόψει των λεγόμενων «προεδρικών εκλογών» της Κυριακής θα γίνει την Πέμπτη.

Η Λευκωσία ήταν ενήμερη για τις κινήσεις της Άγκυρας και αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται μπουλντόζες για να ετοιμάσουν τον χώρο ο οποίος δεν ήταν προσβάσιμος για 46 χρόνια.

Η κίνηση εκ μέρους της Άγκυρας θέτει σε κίνδυνο την διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών που είχε ανακοινώσει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr