Home Greek News ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!…

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!…

by _
0 comment 100 views

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, η οποία αναμένεται για τις 11:00 το πρωί της ερχόμενης  Τετάρτης (7 Οκτωβρίου 2020).

Το δικαστήριο -με την ετυμηγορία του επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων- θα δώσει μια απάντηση σε ένα κρίσιμο, μεγάλης νομικής και κοινωνικής αξίας, ερώτημα, καθώς το διακύβευμα αφορά ένα πολιτικό κόμμα, το οποίο επί τρεις εκλογικές διαδικασίες, είχε θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο και εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση και έχει νομική μορφή, με αυξημένη μάλιστα συνταγματική προστασία ως πολιτικό κόμμα.

Η απουσία των κατηγορούμενων

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαδικασίας, οι περισσότεροι κατηγορούμενοι επέλεξαν να απουσιάζουν από το εδώλιο. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πλην τριών ή τεσσάρων ατόμων, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά μόνο την ημέρα των απολογιών.

Πάνω από 5 χρόνια

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα όχι μόνο λόγω του πλήθους των κατηγορουμένων, αλλά και λόγω του εύρους του υλικού της δικογραφίας. Γι΄ αυτό μάλιστα, διήρκησε τουλάχιστον 5,5 χρόνια.

Πολλοί νομικοί θεωρούν ότι η υπόθεση δεν θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα. Παραπέμπουν δε, στη δίκη της γερμανικής νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, η οποία αφορούσε τις δολοφονίες εννιά μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης. Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε τον Μάιο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018.

Απειλή η Χρυσή Αυγή

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θεώρησε ως μεγάλη απειλή τη Χρυσή Αυγή…

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι εάν δεν είχε για αρχηγό της τον… αποκρουστικό -λόγω ύφους- για το ευρύ κοινό Ν. Μιχαλολιάκο αλλά κάποιον άλλον για αρχηγό τότε και η μοίρα της θα ήταν εντελώς διαφορετική…

Της δολοφόνησαν με καλάσνικοφ δύο μέλη της και δεν κουνήθηκε φύλλο, ενώ ένας ανεγκέφαλος πρώην κουμμουνιστής (Ρουπακιάς) που μαχαίρωσε έναν αναρχοαριστερό ράπερ (Φύσσα) σε τσακωμό μεταξύ χούλιγκαν και όχι για πολιτικό λόγο σύμφωνα με όσα έχουμε συμπεράνει εμείς, βαφτίστηκε πολιτικός δολοφόνος και ο Φύσσας έγινε ήρωας και άγαλμα και πλατεία και δρόμος για να παραδειγματίζονται οι νέοι από τα… έπη του…

Τους κλείσαμε λοιπόν φυλακή χωρίς στοιχεία τάχα  για οπλα (από κάτι φωτογραφίες και μόνο, χωρίς να βρεθεί κάποιο οπλοστάσιο), τους καταργήσαμε το κόμμα που είχε ψηφίσει (κακώς βέβαια αλλά η ψήφος είναι ιερή ακόμα και όταν δεν είναι αριστερή) σημαντικό τμήμα του ελληνικού Λαού, φτιάξαμε νόμους εκ των υστέρων γι αυτούς (παράνομο και αντισυνταγματικό) και πολλά άλλα…

Και τώρα γράφουν όλοι μαζί δεξιοί και αριστεροί κονδυλοφόροι άρθρα για τον φασιστικό κίνδυνο και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

Φανταστείτε μόνο ένα πράγμα: στη Μαρφίν οι δράστες να ήταν Χρυσαυγίτες και όχι αριστεροί/ αναρχικοί…

Η πραγματική Δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν. Και από το 1974 μέχρι τώρα δεν είχαμε  νεκρούς από κανέναν «φασίστα». Είχαμε από οργανώσεις τρομοκρατικές  που ήταν όλες αριστερές μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Δύσκολη λοιπόν η απόφαση για την ελληνική Δικαιοσύνη καθότι πλέον η Χρυσή Αυγή έχει αποδυναμωθεί και οι λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις ήδη ετοιμάζονται για μεγάλη κινητοποίηση και «κατάληψη» του χώρου γύρω από το Δικαστήριο ώστε να ασκήσουν πίεση στους Δικαστές…

Ας ελπίσουμε το Δικαστήριο να κρίνει δίκαια σύμφωνα με τους νόμους και όχι σύμφωνα με την επιθυμία του όχλου…

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr