Home Greek News Καιρός ήταν! 33 μέλη τεσσάρων ΜΚΟ κατηγορούνται για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος. Με βαριά κακουργήματα θα κάτσουν στο εδώλιο.

Καιρός ήταν! 33 μέλη τεσσάρων ΜΚΟ κατηγορούνται για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος. Με βαριά κακουργήματα θα κάτσουν στο εδώλιο.

by _
0 comment 103 views

Καιρός ήταν! 33 μέλη τεσσάρων ΜΚΟ κατηγορούνται για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος. Με βαριά κακουργήματα θα κάτσουν στο εδώλιο.


-edolio5 team 
 

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης, σε βάρος 35 ατόμων που ανήκαν σε 4 ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης οι εμπλεκόμενοι μεταξύ των οποίων και δύο υπήκοοι τρίτων χωρών, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο Διαδίκτυο, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα, όπως:

– Τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τη Λέσβο.

– Τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσής τους σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.

– Τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά τη διάρκεια της πλεύσης των λέμβων.

– Τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης).

– Λεπτομέρειες για τους χώρους διαμονής στο Κ.Υ.Τ. στη Μόρια της Λέσβου.

Επιπλέον, μέσω εκτεταμένης χρήσης συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης, δυσχέραιναν το επιχειρησιακό έργο των σκαφών του ελληνικού Λιμενικού- Ακτοφυλακής, κατά το χρόνο που εξελίσσονταν μεταναστευτικές ροές.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε με τη μεθοδολογία αυτή τη διακίνηση προς τη Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε τουλάχιστον 32 περιπτώσεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.

Στην αποκάλυψη του οργανωμένου κυκλώματος συμμετείχαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και οι Διευθύνσεις Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).

Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ. Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Πηγή >> https://edolio5.blogspot.com/2020/09/33.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr