Home Greek News Το υπόμνημα – βόμβα με τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά και ΣΥΡΙΖΑ

Το υπόμνημα – βόμβα με τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά και ΣΥΡΙΖΑ

by _
0 comment 147 views

Ο «μπροστινός» για το «δικό τους κανάλι»

Το υπόμνημα – βόμβα με τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στο 34σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές εμφανίζει τον εαυτό του να εκτελεί εντολές του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με στόχο να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα όπως ισχυρίζεται για συμμετοχή στον διαγωνισμό και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας

Μίνα Μουστάκα


Αποκαλυπτικά στοιχεία – φωτιά για παρασκηνιακές κινήσεις και μεθοδεύσεις καθώς και σοβαρότατες καταγγελίες για τον τρόπο που κινήθηκαν τα νήματα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας στις δικαστικές Αρχές, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται με βάση δική του μήνυση.

Τα στοιχεία αυτά, με βάση τα οποία ο Χρ. Καλογρίτσας επί της ουσίας εμφανίζει εαυτόν να εκτελεί εντολές του πρώην υπουργού Νίκου Παππά αναλαμβάνοντας ρόλο «μπροστινού» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 , τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος αν κρίνει ότι προκύπτουν τυχόν αξιόποινες πράξεις για πολιτικό πρόσωπο, αμελλητί, κατά το Σύνταγμα, θα διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή.

Ο Χρ. Καλογρίτσας προσκόμισε επιπλέον στοιχεία για τη συναλλαγή μεταξύ της εταιρείας του και του λιβανέζικου Ομίλου CCC, για να καταδείξει ότι ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως η χρηματοδότηση στην πραγματικότητα αφορούσε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει «δικό της κανάλι».

Ολα, σύμφωνα με όσα περιγράφει στο 34σέλιδο υπόμνημά του ο εργολάβος, ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2015. Τότε, όπως λέει, ο μηνυτής «κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους “δανείσει” το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει “μπροστινός” και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους».

Η εντολή τους ήταν σαφής: «Ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος».

 

Τα στελέχη

Οπως περιγράφει μάλιστα «ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό «τα στελέχη, με υπεύθυνο τον Νίκο Παππά, ενημέρωσαν τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι η απόφασή τους ήταν να υλοποιήσουν το σχέδιο μόνοι τους». Ωστόσο, τα πράγματα πήραν νέα τροπή όταν κατά τον μήνα Αύγουστο του 2016, «ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον ενημέρωσε ότι υπήρξε μία κατά δήλωσή τους ασήμαντη διαφοροποίηση, καθώς είχαν έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία “CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL” και ιδίως με τον βασικό ιδιοκτήτη της – Samer Khoury (Σάμερ Χούρι) – να συμπράξουν (“CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL” και Samer Khoury) μαζί τους για τις ανάγκες συμμετοχής στον άνω διαγωνισμό, με σκοπό να λάβουν από κοινού την άνω τηλεοπτική άδεια, διαβεβαιώνοντας όμως παράλληλα τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι τίποτα επί της ουσίας δεν αλλάζει από τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς οι ίδιοι θα παρέμεναν τα “αφεντικά” του όλου εγχειρήματος. Γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς τον παρακάλεσε να μην αλλάξει τη στάση του από αυτό το γεγονός».

 

«Με έπεισε»

Ο τότε υπουργός, κατά τα καταγγελλόμενα Καλογρίτσα, ήταν εκείνο το πρόσωπο που «τον έπεισε να τους εμπιστευτεί, να μπει “μπροστά”, να πείσει τον υιό του να συμμετέχει σε μία εταιρεία που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό – χωρίς βέβαια να τον ενημερώσει (τον υιό του) για όλες τις λοιπές παραμέτρους, οι οποίες ήταν γνωστές μόνο στον Χρήστο Καλογρίτσα, ως πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης τους – και να είναι ο «μπροστινός» σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο στην ολότητά του θα χρηματοδοτούσαν».

 

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη, όπως υποστηρίζει και αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο, καθώς «κατά το επίμαχο αυτό χρονικό διάστημα (Αύγουστος 2016) δεν γνώριζε κανέναν από τους ιδιοκτήτες, τους λοιπούς μετόχους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας “CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL”, ούτε και βέβαια τον Samer Khouri (Σάμερ Χούρι), με τον οποίο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή τον μήνα Αύγουστο του 2016, όταν τον επισκέφθηκε σε κλεισμένο ραντεβού στο σκάφος του, προκειμένου να γνωριστούν και κατά τρόπον τινά, να “σφίξουν τα χέρια” επί της συμφωνίας που ήδη είχαν κλείσει ο Νίκος Παππάς με τον Samer Khouri, κατόπιν των “οδηγιών” που είχαν λάβει αμφότεροι, Χρήστος Καλογρίστας και Samer Khouri (Σάμερ Χούρι), από τον Νίκο Παππά». Σε εκείνη την πρώτη συνάντηση ο Σ. Χούρι φέρεται, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο υπόμνημα, ότι ήταν «πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία του με τους ιθύνοντες του εγχειρήματος και ότι ήταν πάντα όνειρό του να φτιάξει στην Ελλάδα ένα μικρό Al Jazeera».

 

Υπαναχώρηση 

Ωστόσο, το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε, γιατί, όπως έχει καταγγείλει ο εργολάβος, ο λιβανέζικος κολοσσός υπαναχώρησε από τη σχεδίαση αφήνοντας αυτόν εκτεθειμένο, ενώ καταλογίζει ευθύνες τον πρώην υπουργό ότι τον εξέθεσαν μόνο και μόνο γιατί αυτός τους εμπιστεύθηκε απόλυτα.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, αμέσως μετά καταγγελία της άνω συμφωνίας από μέρους της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», συνεχίζει ο εργολάβος στο υπόμνημά του, «τα ίδια στελέχη με μέριμνα πάντα του κ. Νίκου Παππά, αφού είπαν στον Χρήστο Καλογρίτσα ότι δεν περίμεναν αυτήν την υπαναχώρηση από πλευράς της CCC και ότι άρα δεν είχαν προετοιμαστεί για άμεση εναλλακτική, κανόνισαν τον Σεπτέμβριο 2016 με δική τους πρωτοβουλία συναντήσεις και με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης και ο κ. Δημήτριος Κοντομηνάς, στις οποίες κανονισμένες από μέρους τους συναντήσεις απέστειλαν τον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να ζητήσει την αναγκαία χρηματοδότηση που θα τους επέτρεπε να υλοποιήσει το άνω σχέδιό τους, ως τα ανωτέρω προκύπτουν άλλωστε και από σχετικά δημοσιεύματα».

Τα στελέχη της λιβανέζικης εταιρείας γνώριζαν, όπως προσθέτει ο μηνυτής, ότι «δεν διέθετε εκείνη τη στιγμή, ούτε και υποχρεούνταν κατά τα συμφωνηθέντα να διαθέτει, την απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια να ανταποκριθεί στις τασσόμενες από την οικεία προκήρυξη προϋποθέσεις και άρα εκ των πραγμάτων θα ετίθετο εκτός του Διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με όλες τις εξ αυτού του λόγου καταστροφικές συνέπειες, μεταξύ των οποίων και αυτών του απόλυτου διασυρμού, της συκοφάντησης, της επιχειρηματικής εξόντωσης και της κατάπτωσης της άνω ΕΕ συμμετοχής και άρα της απώλειας του ποσού αυτής € 3.000.000».

 

«Τους θυσίασαν»

«Και εδώ πράγματι είναι το σημείο της απόλυτης απογοήτευσης, της προδοσίας και της διάψευσης της εμπιστοσύνης του Χρήστου Καλογρίτσα, αφού τα άνω στελέχη, τα οποία επί σειρά ετών εμπιστευόταν και τις εντολές των οποίων εκτελούσε πιστά, δεν αξίωσαν από την CCC και τον Samer Khouri την τήρηση της συμφωνίας, που οι ίδιοι είχαν κλείσει μαζί τους, αλλά αντιθέτως εγκατέλειψαν τον Χρήστο Καλογρίτσα και την οικογένειά του, και τους θυσίασαν προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν την πλευρά της CCC και του ιδιοκτήτη της – Samer Khouri» σημειώνεται επί λέξει στο υπόμνημα που αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Ο Χρ. Καλογρίτσας επαναλαμβάνει, όπως και στη μήνυσή του, ότι το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούσε μέρος της προκαταβολής για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τις εξελίξεις «είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νίκου Παππά, για την έκδοση του εντύπου Documento».

 

Τα έγγραφα

 Ο Χρ. Καλογρίτσας προσκομίζει στη Δικαιοσύνη και κρίσιμα έγγραφα από την ηλεκτρονική αλληλογραφία προσώπων που είχαν διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του επίμαχου σχεδίου για να ενισχύσει το περιεχόμενο των καταγγελιών του.

Επιπλέον, επαναφέρει τους κωδικούς «Λευκός Οίκος» και «White Porscha», τους οποίους είχε συμπεριλάβει και στη μήνυση που κατέθεσε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου ζητώντας από τις εισαγγελικές Αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος στο πλαίσιο της απόδοσης ποινικών ευθυνών.

https://www.tanea.gr/2020/09/27/greece/law/to-ypomnima-vomva-me-tis-apokalypseis-kalogritsa-gia-pappa-kai-syriza/?fbclid=IwAR2Mzqzj-jT-6UJ7SxuAgCxnQWVw3YFwiXv3sYUxA2Lp6azoU5TEBWtx6QQ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr