Home Greek News Υπουργείο Εξωτερικών: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές

Υπουργείο Εξωτερικών: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές

by _
0 comment 272 views

Υπουργείο Εξωτερικών: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές

Μάκης Πολλάτος

Ανακοινώθηκε η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας – Δεν προσδιορίζεται η ημερομηνία – Στην Κωνσταντινούπολη ο 61ος γύρος

«Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς». Με αυτή την ολιγόλογη ανακοίνωση, μόλις 16 λέξεων, ανακοινώθηκε η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση δεν προσδιορίζεται ο χρόνος διεξαγωγής των διερευνητικών επαφών.

Δεν διευκρινίζεται δηλαδή αν η συνάντηση της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη θα γίνει πριν ή μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Πολυ περισσότερο, που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, αλλά μία εβδομάδα αργότερα, το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου.

Ο πρώτος γύρος διερευνητικών επαφών μετά το 2016, είναι συνολικά ο 61ος γύρος μιας διαδικασίας, όπου ανώτατα διπλωματικά στελέχη από το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανταλλάσσουν απόψεις για το θέμα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και άλλα παρεμπίπτοντα ζητήματα και θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αποφάσισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Δένδια, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα τεθεί ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης, ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον τρόπο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία στις διερευνητικές επαφές.

Δίπλα στον κ. Αποστολίδη, που θεωρείται ότι μεταφέρει τη θεσμική μνήμη της ελληνικής διπλωματίας στα ελληνοτουρκικά, έχει αποφασιστεί να τοποθετηθεί ο πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού, επικεφαλής της Ε’ Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών. Στους πρέσβεις Αποστολίδη και Κουγιού θα προσφέρουν πολύτιμη αρωγή καθηγητές Διεθνούς Δικαίου, αναλόγως των θεματικών, και η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα υπό τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη οδικώς, λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί στα αεροπορικά ταξίδια προς την Τουρκία, εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19.

https://www.protothema.gr/greece/article/1047151/upourgeio-exoterikon-ellada-kai-tourkia-sumfonisan-na-xekinisoun-diereunitikes-epafes/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr