Home Greek News Ο υπουργός Άμυνας της Λιβύης επιβεβαιώνει την κατασκευή τουρκικών βάσεων στην χώρα και τις χαρακτηρίζει «εκπαιδευτικές»

Ο υπουργός Άμυνας της Λιβύης επιβεβαιώνει την κατασκευή τουρκικών βάσεων στην χώρα και τις χαρακτηρίζει «εκπαιδευτικές»

by _
0 comment 129 views

Ο υπουργός Άμυνας της Λιβύης επιβεβαιώνει την κατασκευή τουρκικών βάσεων στην χώρα και τις χαρακτηρίζει «εκπαιδευτικές»

Ξεκίνησε πάλι η ροή χρημάτων από τις πωλήσεις πετρελαίων στο τουρκόφιλο καθεστώς


Ο υπουργός Άμυνας της τουρκόφιλης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης στη Λιβύη, Σαλάχ Εντίν αλ Ναμρούς [Salah Eddine al-Namrush] ανακοίνωσε σήμερα ότι το υπουργείο του σε συνεργασία με την Τουρκία άρχισε η κατασκευή βάσεων «εκπαίδευσης» στην χώρα.

Σε δήλωση του που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αλ Ναμρούς ανέφερε ότι οι συζητήσεις του υπουργείου που διευθύνει βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

«Έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε προγράμματα για την οικοδόμηση των ενόπλων δυνάμεων, την ανάπτυξη του Στρατού, την αναδιάρθρωση των δυνάμεων και την ανάπτυξη των τομέων της Αεροπορίας, της ναυτικής άμυνας, των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων σε συνεργασία με την Τουρκία», πρόσθεσε ο Αλ Ναμρούς.

Διευκρίνισε ότι «το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο εξοπλίστηκε στα προάστια της πρωτεύουσας, Τρίπολη, και ότι η προτεραιότητα είναι στην κατασκευή του που θα γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Θα αποφοιτούν οι νέες δυνάμεις που θα συμμετέχουν στην υποστήριξη της άμυνας της Τρίπολης», όπως αναφέρεται.

Την Παρασκευή, ο Αχμέτ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, που διοικείται από τον Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας της κυβέρνησης της Τρίπολης Αχμέτ Μαϊτίκ σχετικά με την παραγωγή και εξαγωγή του πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! 

Πλέον τα έσοδα από το λιβυκό πετρέλαιο θα αρχίσουν να εισρέουν στα ταμεία της τουρκόφιλης κυβέρνησης της Τρίπολης για να πληρώνει «προστασία» στην Άγκυρα.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr