Home Greek News Εγκαινίασε η Παγκόσμια Τράπεζα τα πρώτα ομόλογα πανδημίας για τον κορωνοϊό το…2017!!!

Εγκαινίασε η Παγκόσμια Τράπεζα τα πρώτα ομόλογα πανδημίας για τον κορωνοϊό το…2017!!!

by _
0 comment 386 views

Εγκαινίασε η Παγκόσμια Τράπεζα τα πρώτα ομόλογα πανδημίας για τον κορωνοϊό το…2017!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Προχθές σας βγάλαμε το άρθρο μας με τίτλο Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Επί…ΤΣΙΠΡΑ, το 2017, είχαν παραγγελθεί τέστ διάγνωσης για τον…COVID-19…!!!, όπου σας αναδείξαμε τον ρόλο που έπαιξε ακόμη και η κυβέρνηση…ΤΣΙΠΡΑ σε αυτήν την ΨΕΥΤΟπανδημία.

Διαβάστε το όλο στο παρακάτω λινκ…

Εχθές σας αποκαλύψαμε στο άρθρο μας με τίτλο ΜΕΓΑ-ΣΟΚ: Έγγραφο της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει ότι το…ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COVID-19 θα λήξει το Μάρτιο του 2025! Αφορά και την ΕΛΛΑΔΑ! πως αποκαλύπτεται και πάλιν ότι η Παγκόσμια Τράπεζα διευθύνει τα πράγματα όσον αφορά την ψευτοπανδημία του ΨΕΥΔΟκορωνοϊού, ορίζοντας ως ημερομηνία…ΛΗΞΕΩΣ της πανδημίας τον…ΜΑΡΙΟ ΤΟΥ 2025!!!

Διαβάστε το όλο στον παρακάτω σύνδεσμο…

Και…ΠΑΛΙΝ…ΣΗΜΕΡΑ… σας αποκαλύτουμε, για μια ακόμη φορά, πως η Παγκόσμια Τράπεζα είχε παίξει από την αρχή, και συνεχίζει και παίζει ΣΗΜΕΡΑ, καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την…ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, διότι από το 2017 και μετά, άρχισε να «τρέχει» ένα πρόγραμμα «ομολόγων πανδημίας» όπου διοχετεύει την αύξηση της χρηματοδότησης στις αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο…πανδημίας, από διάφορους ιούς, συμπεριλαμβανομένου του…ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.  ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ!!! ΠΩΣ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ;;;

Αυτό όμως που παρέλειψαν να μας πούν είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί στο μέλλον σε…ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Και τώρα, σήμερα, “όλως τυχαίως”, έχει πάρει πλέον…ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ διαστάσεις διότι ισχύει πλέον για…ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, εξαιτίας της τρεχούσης ψευτοπανδημίας, και όχι μόνο για τις “αναπτυσσόμενες χώρες”. Και το έκανε έτσι διότι αν έλεγαν από την αρχή ότι το εν λόγω πρόγραμμα ομολόγων πανδημίας είναι για…ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, τότε θα είχαν αρίσει να διερωτώνται όλοι…«ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;; ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ;;;»

Ακολουθεί τώρα η δική μας μετάφρασις ενος άρθρου, με ημερομηνία 28 Ιουνίου 2017, με τίτλον Εγκαινίσασε η Παγκόσμια Τράπεζα για πρώτη φορά τα ομόλογα πανδημίας για την υποστήριξη για τη Διευκόλυνση Χρηματοδότησης Έκτακτης Ανάγκης των $ 500. εκατ. Προσέξτε και τις σημειώσεις μας στα κόκκινα.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΠΑΤΗ ΑΥΤΗ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΠΟ…ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ, ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!


Ουάσιγκτον, DC, 28 Ιουνίου 2017 – Η Παγκόσμια Τράπεζα (Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα εξειδικευμένων ομόλογων που στοχεύουν στην παροχή χρηματοοικονομικής στήριξης για τη διευκόλυνση χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης για πανδημία (στα αγγλικά, Pandemic Emergency Financing Facility, PEF εφεξής), μια διευκόλυνση που δημιουργήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα για τη διοχέτευση χρηματοδότησης στις αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πανδημίας.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τα ομόλογα της Παγκόσμιας Τράπεζας χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση προσπαθειών κατά των μολυσματικών ασθενειών και την πρώτη φορά που ο κίνδυνος πανδημίας σε χώρες χαμηλού εισοδήματος μεταφέρεται στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Το PEF θα παρέχει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις αναπτυσσόμενες χώρες από τον κίνδυνο εκδήλωσης πανδημιών κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, μέσω ενός συνδυασμού ομολόγων και παραγώγων που τιμολογούνται σήμερα, ενος παραθύρου μετρητών και μελλοντικών δεσμεύσεων από χώρες δωρητές για πρόσθετη κάλυψη… (σημ.: ΠΩΣ ήξεραν ότι υπήρχε «κίνδυνος» εκδήλωσης πανδημιών κατά τα επόμενα πέντε χρόνια και ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ;;;)

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη δημιουργία του PEF τον Μάιο του 2016 στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών και Κεντρικών Διοικητών της G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας. Το PEF θα διοχετεύσει γρήγορα χρηματοδότηση σε χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρό ξέσπασμα ασθενειών με πιθανότητες πανδημίας. Η μοναδική δομή χρηματοδότησής της συνδυάζει χρηματοδότηση από τα ομόλογα που εκδίδονται σήμερα με εξωχρηματιστηριακά παράγωγα που μεταφέρουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πανδημίας σε αντισυμβαλλομένους παραγώγων. Η δομή σχεδιάστηκε για να προσελκύσει ένα ευρύτερο, πιο διαφορετικό σύνολο επενδυτών.

Το PEF έχει δύο παράθυρα. Το πρώτο είναι ένα παράθυρο «ασφάλισης» με ασφάλιστρα που χρηματοδοτούνται από την Ιαπωνία και τη Γερμανία, αποτελούμενο από ομόλογα και συμβάσεις ανταλλαγής (swap), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτελούνται σήμερα. Το δεύτερο είναι ένα παράθυρο «μετρητών», για το οποίο η Γερμανία παρείχε αρχική χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Το παράθυρο μετρητών θα είναι διαθέσιμο από το 2018 για τον περιορισμό ασθενειών που ενδέχεται να μην είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση από το παράθυρο ασφάλισης. (ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ;;; Υπάρχουν ασθένειες επιλέξιμες και μη;;;!!!)

Τα ομόλογα και τα παράγωγα για το «ασφαλιστικό» παράθυρο του PEF αναπτύχθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών της Παγκόσμιας Τράπεζας σε συνεργασία με κορυφαίες αντασφαλιστικές εταιρείες Swiss Re και Munich Re. Η AIR Worldwide ήταν ο μοναδικός μοντελοποιητής, χρησιμοποιώντας το AIR Pandemic Model για την παροχή ανάλυσης κινδύνου από ειδικούς. Η Swiss Re Capital Markets είναι οι μοναδικοί φορείς που εκτιμούν την καταλληλότητα για ασφαλιστικά προγράμματα για τη συναλλαγή. Οι Swiss Re Capital Markets και Munich Re είναι οι από κοινού δομικοί αντιπρόσωποι. Οι Munich Re και GC Securities, τμήμα της MMC Securities LLC είναι συνδιαχειριστές.

Η Swiss Re Capital Markets Limited, η Munich Re και η GC Securities ήταν επίσης από κοινού οργανωτές στις συναλλαγές παραγώγων.

Τα ομόλογα θα εκδοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «κεφάλαιο σε κίνδυνο» της IBRD, επειδή οι επενδυτές φέρουν τον κίνδυνο να χάσουν μέρος ή το σύνολο της επένδυσής τους στο ομόλογο εάν ένα επιδημικό γεγονός προκαλέσει πληρωμές σε επιλέξιμες χώρες που καλύπτονται από το PEF.

Το PEF καλύπτει έξι ιούς που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν πανδημία. Αυτές περιλαμβάνουν νέους Ορθομυξοϊούς (νέος πανδημικός ιός γρίπης Α), Κορωνοϊό (SARS, MERS), Filoviridae (Ebola, Marburg) και άλλες ζωονοσολογικές ασθένειες (Κριμαία Κονγκό, κοιλάδα Rift, πυρετός Λάσσα).

Η χρηματοδότηση του PEF σε επιλέξιμες χώρες θα ενεργοποιηθεί όταν ένα ξέσπασμα φτάσει σε προκαθορισμένα επίπεδα μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των θανάτων· της ταχύτητας εξάπλωσης της νόσου· και εάν η ασθένεια διασχίζει τα διεθνή σύνορα. Οι προσδιορισμοί για το πως τα πυροδοτηθεί κάτι τέτοιο βασίζονται σε διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα, όπως αναφέρονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).


Πηγή: World Bank Launches First-Ever Pandemic Bonds to Support $500 Million Pandemic Emergency Financing Facility >> https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2017/06/28/world-bank-launches-first-ever-pandemic-bonds-to-support-500-million-pandemic-emergency-financing-facility

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr