1. Ο συσχετισμός μεταξύ των κομμάτων δεν έχει αλλάξει. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη με 17 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (39,5% έναντι 22,5%). Αντιστοίχως η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ είναι 15,5 μονάδες. (22,5% έναντι 7%). Το ΚΚΕ παίρνει 5,2%, η Ελληνική Λύση 3,5% και ΜΕΡΑ25 2,5%. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το μεγάλο του προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. (52,3% έναντι 26,2%). Κατά συνέπεια, φαίνονται να διαψεύδονται όσοι προέβλεπαν μεγάλη υποχώρηση της ΝΔ λόγω της οικονομικής κρίση ή κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εσωκομματικής σύγκρουσης.
  2. Η κυβέρνηση αρχίζει να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια φθοράς. Από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον Ιούνιο η Νέα Δημοκρατία χάνει 1,5 μονάδα και ο πρωθυπουργός 3,5 μονάδες –η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων μειώνεται κατά 2 μονάδες. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί στις θετικές γνώμες των πολιτών στη διαχείριση των μείζονων ζητημάτων της περιόδου. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κεφαλαιοποιεί τη μικρή δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης αφού κερδίζει μόνο μισή μονάδα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στάσιμος.
  3. Τα ευρήματα δεν πρέπει να ενθουσιάσουν την κυβέρνησης σε σχέση με την πανδημία. Το 52,1% εγκρίνει τους χειρισμούς για το δεύτερ=ο κύμα (44,1% όχι), ενώ σε σχέση με τα μέτρα για τα σχολεία υπερισχύει το «όχι» (47,2% έναντι 46,7%). Απέχουμε δηλαδή πολύ από την σχεδόν απόλυτη υποστήριξη στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πρώτο κύμα της πανδημίας.
  4. Επίσης, στην οικονομία οι απαντήσεις δεν είναι εξαιρετικές για την κυβέρνηση. Το 52,5% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης (έναντι 43,6%). Να σημειωθεί ότι το 33,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρούν επίσης τα μέτρα ανεπαρκή. Τέλος, το 55,6% δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί προσωπικά από την οικονομική κρίση.
  5. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για τα ελληνοτουρκικά. Προφανώς δεν εκπλήσσει ότι το 63.7% θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο. Ωστόσο, ίσως ορισμένοι να μην περίμεναν ότι το 69,8% τάσσεται υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες σε ό,τι αφορά τη χρήση στρατιωτικών μέσων απέναντι στην Τουρκία: Το 49,2% λέει «Ναι», ενώ το 47,1% λέει «Όχι».