Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νέα «βόμβα» στην Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου

Νέα «βόμβα» στην Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου

by _
0 comment 102 views

Νέα «βόμβα» στην Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου

04/09/2020, 02:37


Πώς εμπλέκεται ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου στο σκάνδαλο Barcagate – Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της El Mundo

Νέα «βόμβα», με πρωταγωνιστή και πάλι τον Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, «έσκασε» στην Μπαρτσελόνα την Πέμπτη, καθώς ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, που βρίσκεται στο στόχαστρο των οπαδών με αφορμή την ενδεχόμενη αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, κατηγορείται για διαφθορά, ως εμπλεκόμενος στην περίφημη υπόθεση υπερτιμολόγησης μεταγραφών και οικονομικών συναλλαγών, γνωστή ως Barcagate.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Mundo, η αστυνομία της Καταλονίας έχει βρει στοιχεία που εμπλέκουν τον Μπαρτομέου σε περιπτώσεις υπερτιμολόγησης, πλασματικές απολύσεις και αποφυγή ελεγκτικών οργάνων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε έκθεση που εστάλη στον δικαστή για το «Barçagate», η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι τα οικονομικά εγκλήματα θα μπορούσαν να είχαν διαπραχθεί για προσωπικό όφελος από το σημερινό συμβούλιο (με επικεφαλής τον Bartomeu), μέσω της πληρωμής σημάτων έως και 600% κέρδος.

Το «Barçagate» ξέσπασε τον Φεβρουάριο, όταν έγινε γνωστό ότι η εταιρεία I3 Ventures, μια εταιρεία συμβούλων που ειδικεύεται στα «Big Data» και η οποία είχε συνάψει συμφωνία με τον σύλλογο της Καταλονίας, είχε χρησιμοποίησε πόρους και είχε προκαλέσει με δημόσια μηνύματα τη διάβρωση της εικόνας των ποδοσφαιριστών Λιονέλ Μέσι και Ζεράρ Πικέ, καθώς και πρώην παικτών και πρώην προπονητών όπως οι Τσάβι Ερντάντες, Κάρλες Πουγιόλ και Γκουαρδιόλα.

Επιπλέον, διαβεβαιώνουν, ότι η Μπαρτσελόναφέρεται να πραγματοποίησε τις πληρωμές της υποτιθέμενης συμβουλευτικής σε πέντε μέρη (για να αποφύγει τον οργανισμό ελέγχου) και σε αρκετές φορές πάνω από την πραγματική αγοραία αξία της.

Αμέσως μετά, ο Μπαρτομέου αρνήθηκε τα πάντα και έλυσε τη συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία, αλλά η υπόθεση παρέμεινε ανοιχτή στην Αστυνομία μέχρι την Πέμπτη, που βγήκαν στην επιφάνεια οι κατηγορίες κατά του Μπαρτομέου για φερόμενη διαφθορά.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr