Home Greek News Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis – Το στέλνουν πιο κοντά σε Ρόδο και Καστελόριζο

Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis – Το στέλνουν πιο κοντά σε Ρόδο και Καστελόριζο

by _
0 comment 160 views

Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis – Το στέλνουν πιο κοντά σε Ρόδο και Καστελόριζο

 Upd: 


Με τη νέα NAVTEX, η οποία έχει ισχύ έως τις 12 Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση και συνεχίζουν τον «πόλεμο νεύρων», στέλνοντας το σεισμογραφικό σκάφος για έρευνες στο ανατολικότερο άκρο της ΑΟΖ που συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία η οποία προχώρησε στην έκδοση νέας NAVTEX για σεισμογραφικές έρευνες του «Oruc Reis» εξέδωσε σήμερα (Δευτέρα 31 Αυγούστου) το βράδυ η Άγκυρα.

Η αγγελία (1093/20) αφορά στη χρονική περίοδο 2 Σεπτεμβρίου με 12 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε όπως και οι προηγούμενες από τον σταθμό της Αττάλειας.

H NAVTEX αφορά μία περιοχή η οποία εφάπτεται, προς Βορρά, με την αμέσως προηγούμενη, άρα στέλνει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εγγύτερα προς το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου και της Ρόδου. Μια ακόμη κρίσιμη παράμετρος της νέας τουρκικής πρόκλησης είναι ότι με την νέα αγγελία η Τουρκία επεκτείνει τις έρευνες μέχρι το όριο της ελληνογυπτιακής ΑΟΖ!

navtexmap

Όπως γίνεται κατανοητό και από τον σχετικό χάρτη της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ, οι συντεταγμένες της νέας τουρκικής NAVTEX εφάπτονται με το σημείο Α, όπου βρίσκεται το ανατολικότερο άκρο των θαλασσίων ζωνών που οριοθετήθηκαν με την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου (Μεσημβρινός 27.59).

Με τον τρόπο αυτό η Άγκυρα όχι μόνο δείχνει να αδιαφορεί για την απειλή των κυρώσεων από τις Βρυξέλλες, η οποία εστάλη μετά το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά για πρώτη φορά επιχειρεί με μια ακόμη πειρατική ενέργεια να αμφισβητήσει στην πράξη την πρόσφατη συμφωνία της Αθήνας με το Κάιρο.

Αναλυτικά η νέα NAVTEX

shod
navtex--m

https://www.protothema.gr/greece/article/1039747/nea-tourkiki-navtex-gia-ereunes-tou-oruc-reis-to-stelnoun-pio-koda-se-rodo-kai-kastelorizo/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr