Home Greek News Οι κάτοικοι στα Κόσκινα Ευβοίας υποφέρουν από τις ανεμογεννήτριες

Οι κάτοικοι στα Κόσκινα Ευβοίας υποφέρουν από τις ανεμογεννήτριες

by _
0 comment 188 views

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια. Το νησί είναι μία από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα, καθώς έχουν γίνει δεκάδες αιολικά πάρκα κι έχουν τοποθετηθεί εκατοντάδες ανεμογεννήτριες ύψους μεγαλύτερου των 100 μέτρων. Ένα από τα χωριά που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα είναι τα Κόσκινα, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Την κατάσταση που επικρατεί περιγράφει η Ανοιχτή Συνέλευση Κοσκίνων Ευβοίας. Στο κείμενο που δημοσιεύει τονίζει ότι πέρα από την οπτική όχληση που δημιουργούν οι βιομηχανικές κατασκευές ύψους 160m, οι κάτοικοι υποφέρουν και από τον συνεχή βιομηχανικό θόρυβο που προκαλούν.
“Ποτέ δεν είχαμε ενημερωθεί για το τι θα γίνει και ποτέ δεν θα ήταν δυνατό να συναινέσουμε σε αυτήν την καταστροφή”, σημειώνει η συνέλευση. Ζητά να μη μπει καμία άλλη ανεμογεννήτρια και δηλώνει την αλληλεγγύη της στο σύνολο των κινημάτων ανά την Ελλάδα.
Ολόκληρο το κείμενο της συνέλευσης
Το χωριό μας βιώνει τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή με τις δεκάδες ανεμογεννήτριες να το έχουν περικυκλώσει και να το έχουν μετατρέψει σε μια βιομηχανική ζώνη. Πέρα από την οπτική όχληση που δημιουργούν οι βιομηχανικές κατασκευές ύψους 160m, οι κάτοικοι οφείλουμε να υποφέρουμε και τον συνεχή βιομηχανικό θόρυβο που προκαλούν.
Ποτέ δεν είχαμε ενημερωθεί για το τι θα γίνει και ποτέ δεν θα ήταν δυνατό να συναινέσουμε σε αυτήν την καταστροφή. Επίσης την περίοδο 1998-00 είχαν συλλεχθεί εκατοντάδες υπογραφές από το χωριό που δήλωναν πως δεν θέλουν να μπουν οι ανεμογεννήτριες στις θέσεις που μπήκαν φέτος.

Όλα αυτά προστίθενται σε ένα χωριό που το Πεδίο Βολής έχει κατειλημμένη μια πολύ μεγάλη έκταση, συμπεριλαμβανομένης και μιας παραλίας. Από την άλλη του πλευρά, η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Natura, κάτι που απαγορεύει στους κατοίκους να χτίσουν ένα μικρό καλύβι για τις δουλειές τους, αλλά επιτρέπει στις εταιρίες να ανοίξουν δρόμους πλάτους 10m και να στήσουν δίπλα τα μεγαθήριά τους.

Το ότι αυτές οι κατασκευές από τόνους τσιμέντου, χάλυβα και ατσαλιού με την μεγάλη καταστροφή που προκαλούν στην τοπική χλωρίδα και πανίδα και την τερατώδη δυσαρμονία τους με το τοπικό οικιστικό περιβάλλον αποκαλείται από κάποιους “πράσινη ενέργεια” ή “φιλική προς το περιβάλλον”, μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε.

1. Θέλουμε να μην μπει καμία άλλη ανεμογεννήτρια. Ούτε στο Λιμανάκι, ούτε και πουθενά.
2. Να μας πει ο δήμος, το κράτος και η εταιρία, τι θα γίνει με το θόρυβο.
3. Μετά από όλη αυτή την καταστροφή, επιθυμούμε να φύγει άμεσα το Πεδίο Βολής και να επιστρέψει η παραλία Σουργκόσκινο στους κατοίκους.
4. Στεκόμαστε αλληλέγγυα και προτάσσουμε τον κοινό αγώνα με τους κατοίκους στις Πετριές, το Γιαννίτσι -που βιώνουν ακριβώς τα ίδια με εμάς, θόρυβο κλπ-, το Νημποριό, τον Οξύλιθο, τη Σέτα, τη Σκύρο -όπου η οργάνωση και το σθένος τους μας εμπνέει όλους και όλες- και όπου αλλού, από τα Άγραφα μέχρι την Τήνο, αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή των χωριών τους και της φύσης.

Από την Ανοιχτή Συνέλευση Κοσκίνων Εύβοιας

Το χωριό μας βιώνει τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή με τις δεκάδες…

Δημοσιεύτηκε από Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών στις Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Διαβάστε επίσης:

Ανεμογεννήτριες σε Υμηττό, Πάρνηθα και Πεντέλη θέλει για λόγους επίδειξης η ΕΛΕΤΑΕΝ!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το “delete”.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του 3point.

https://3pointmagazine.gr/oi-katoikoi-sta-koskina-eyvoias-ypoferoyn-apo-tis-anemogennitries/?fbclid=IwAR2c3qdgX3YoW5VMMP5At67YYNaN8va-lZX5-fFtstNzLkeIlZVaHz7bbtM

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr