Home Greek News Ο Μακρόν “καπέλωσε” την Μέρκελ…

Ο Μακρόν “καπέλωσε” την Μέρκελ…

by _
0 comment 99 views

Ο Μακρόν “καπέλωσε” την Μέρκελ…


Εδώ και αρκετούς μήνες έχει ξεκάθαρα διαφανεί η άρνηση της Γαλλίας να συνεχίσει να αποδέχεται ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, την Γερμανία. Τούτο έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία, με τις απειλητικές διαθέσεις της κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, κρατών – μελών της ΕΕ. Όπου η Γερμανία, έχοντας τεράστια οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία, αλλά κι επειδή παραδοσιακά είναι φίλες χώρες, αφού τις ενώνει εκτός των άλλων κι ο υπέρμετρος σωβινισμός τους και ο μεγαλοϊδεατισμός τους, τάσσεται με την πλευρά της Τουρκίας κι όχι με την πλευρά των “εταίρων” της, Ελλάδος και της Κύπρου!

Αντίθετα ο Εμανουέλ Μακρόν, επειδή τα γαλλικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή είναι απέναντι από τα γερμανικά και τα αμερικανικά, έδωσε απόλυτη και έμπρακτη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο!

Έτσι, από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε ότι η κόντρα Γαλλίας – Γερμανίας θα ήταν απρόβλεπτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ! >> https://egerssi.gr/%ce%b7-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85-22-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-2020/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr