Home Greek News Αίγυπτος: «Η συμφωνία με την Ελλάδα κλείνει την πόρτα σε όσους προκαλούν στη Μεσόγειο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής

Αίγυπτος: «Η συμφωνία με την Ελλάδα κλείνει την πόρτα σε όσους προκαλούν στη Μεσόγειο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής

by _
0 comment 104 views

Αίγυπτος: «Η συμφωνία με την Ελλάδα κλείνει την πόρτα σε όσους προκαλούν στη Μεσόγειο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής

18/08/2020, 21:43


«Ο πλούτος της Μεσογείου ώθησε ορισμένους να ενεργήσουν με προκλητικό τρόπο στα χωρικά ύδατα» επισήμανε ο  Άλι Άμπντελ Άαλ, μετά την επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου από την ολομέλεια της αιγυπτιακής βουλής

«Σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας αλλά και με το διεθνές δίκαιο είναι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων. Οπότε, καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει εργασίες επιθεώρησης στη Μεσόγειο», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής, Άλι Άμπντελ Άαλ, στα πλαίσια της σημερινής συζήτησης της ολομέλειας του Σώματος που ενέκρινε τη συμφωνία που υπεγράφη στις 6 Αυγούστου στο Κάιρο από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

«Ο πλούτος της Μεσογείου ώθησε ορισμένους να ενεργήσουν με προκλητικό τρόπο στα χωρικά ύδατα και στις οικονομικές ζώνες που σχετίζονται με ορισμένες χώρες», πρόσθεσε ο κ. Άαλ.

Και ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής κατέληξε: «Αυτή η συμφωνία έρχεται να κλείσει την πόρτα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να εξερευνήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο με προκλητικό τρόπο».

Η σημερινή έγκριση του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ψηφίστηκε από την ολομέλεια μετά τη χθεσινή έγκριση από την Επιτροπή Συνταγματικών και Νομικών Υποθέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής.

Απομένει πλέον μόνον η έγκριση της απόφασης από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr