Home Greek News Κυβερνοπόλεμος Τούρκων και Ελλήνων χάκερ εν μέσω εντάσεων στην Α. Μεσόγειο

Κυβερνοπόλεμος Τούρκων και Ελλήνων χάκερ εν μέσω εντάσεων στην Α. Μεσόγειο

by _
0 comment 171 views

Ελληνοτουρκικά 

Κυβερνοπόλεμος Τούρκων και Ελλήνων χάκερ εν μέσω εντάσεων στην Α. Μεσόγειο


Ηκόντρα Ελλάδος–Τουρκίας ειδικά μετά την επακούμβηση της Φρεγάτας Λήμνος στην ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου, πυροδότησε έναν πολύ «άγριο» κυβερνοπόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες, σημειώνει μεταξύ άλλων ο ρωσικός τύπος που ασχολείται πλέον εκτενώς με το θέμα.

Πρώτοι οι Τούρκοι χάκερ ξεκίνησαν εκστρατεία στον κυβερνοχώρο, στοχεύοντας την ιστοσελίδα της ελληνικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Τρίτη, «ανεβάζοντας» παράνομα μια φωτογραφία του Oruc Reis, του τουρκικού πλοίου που διεξάγει εξερεύνηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο.

Ένα μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει: «Έχουμε έναν στρατό που αγαπά τον θάνατο και το μαρτύριο. Ζήτω η Γαλάζια Πατρίδα.

Ο ιστότοπος έκτοτε έκλεισε και επανήλθε από τις 13:00 τοπική ώρα την Τρίτη.

Η αναφερόμενη τουρκική εισβολή στον ιστότοπο ελληνικής υπηρεσίας  ακολούθησε μια παρόμοια επίθεση από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «RootAyyildiz» στον ιστότοπο του ελληνικού Υπουργείου Εργασίας, με την επίθεση να περιλαμβάνει παρόμοιο μήνυμα με κύριο θέμα το με το Oruc Reis.

«Κάθε επίθεση που θα κάνετε στο Oruc Reis θα έχει απάντηση στο Διαδίκτυο», προειδοποίησε το τουρκικό μήνυμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χάκερ εισέβαλαν και στον ιστότοπο του 424 Γενικού Νοσοκομείου, όπου εμφανίστηκε και πάλι μια φωτογραφία του Oruc Reis.

Την περασμένη εβδομάδα, η AnonymousGreece ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις σε τουλάχιστον δύο ιστότοπους της τουρκικής κυβέρνησης, αφήνοντας ένα μήνυμα σε έναν από αυτούς, που ζητά  από την Τουρκία να «σταματήσει να παραβιάζει τους νόμους και τους διεθνείς νόμους μας στέλνοντας παράνομα πλοία, αεροσκάφη, υποβρύχια και αεροσκάφη» και «σταματήστε να χρησιμοποιείτε ανθρώπους ως υβριδικά όπλα στα σύνορά μας. ”

«Για οποιεσδήποτε νέες επιθέσεις θα επιτεθούμε  σε νέους στόχους», προειδοποίησε το μήνυμα Ελλήνων Χάκερ, με το κείμενο να συνοδεύεται από ένα κρανίο ζωγραφισμένο στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και μια εικόνα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στυλιζαρισμένη ώστε να μοιάζει με τον Αδόλφο Χίτλερ και λεζάντα «Ερντογάν τρομοκράτης και δολοφόνος».

Ρώσοι και Έλληνες ειδικοί εκτιμούν ότι η «διαδικτυακή αντιπαράθεση» θα επεκταθεί και μπορεί να προκαλέσει ολική κόντρα ανάμεσα σε Χάκερ από τις δύο χώρες, βάζοντας σε κίνδυνο πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και ιστότοπους.

Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κλιμακώθηκαν δραματικά αυτό το μήνα αφότου το Oruc Reis ξεκίνησε τις δραστηριότητες γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Αττάλειας και δυτικά της Κύπρου σε θαλάσσιες περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα .Την Παρασκευή, μια ομάδα βουλευτών των ΗΠΑ συναντήθηκε για να παροτρύνει την κυβέρνηση Τραμπ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλουν από κοινού κυρώσεις σε βασικούς τομείς της τουρκικής οικονομίας, εάν η Άγκυρα δεν σταματήσει τις δραστηριότητες γεώτρησης.

Την Κυριακή, οι Βρυξέλλες κάλεσαν την Άγκυρα να σταματήσει τις δραστηριότητες γεώτρησης «αμέσως και να εμπλακεί πλήρως με καλή πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η άνοδος των πολιτικών εντάσεων οδήγησε επίσης σε κλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Το Σάββατο, ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα τουρκικά υποβρύχια είχαν εντατικοποιήσει τις δραστηριότητές τους στις ελληνικές ακτές του Αιγαίου, με τον στρατό της Ελλάδας να αναπτύσσει ελικόπτερα ΑΦΝΣ με σόναρ κατά των τουρκικών υποβρυχίων. Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις μιας ακόμα πιο άγριας σύγκρουσης με απροσδιόριστες συνέπειες ανάμεσα στις δύο χώρες.

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6958699_kybernopolemos-toyrkon-kai-ellinon-haker-en-meso-entaseon

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr