Home Greek News Κοινή επίδειξη δύναμης Ελλάδας και Γαλλίας: Πετούν μαζί F-16 και Rafale από τη Σούδα

Κοινή επίδειξη δύναμης Ελλάδας και Γαλλίας: Πετούν μαζί F-16 και Rafale από τη Σούδα

by _
0 comment 141 views

File Photo: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο κοκπιτ ενός αεροσκάφους Rafale EPA, MICHEL EULER, POOL MAXPPP OUT


Κοινή επίδειξη δύναμης Ελλάδας και Γαλλίας: Πετούν μαζί F-16 και Rafale από τη Σούδα


Ρεπορτάζ Γ.Σ., Hellas Journal

Μόλις λίγες ώρας από την ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας στη Μεσόγειο πλοία του γαλλικού στόλου αλλά και αεροσκάφη εκπαιδεύονται μαζί με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν ήδη προσγειωθεί στην Σούδα και αναμένεται να λάβουν μέρος σε αεροπορικές ασκήσεις οι οποίες θα γίνουν στο νότιο ανατολικό τμήμα του FIR Αθηνών με ελληνικά F-16 & Γαλλικά Rafale.

Συνολικά η Γαλλία στέλνει εκτός από τα δύο Rafale και το ελικοπτεροφόρο και την φρεγάτα Lafayette στην ανατολική Μεσόγειο υλοποιώντας την απόφαση να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή.

Από την ελληνικής πλευράς στις κοινές ασκήσεις μετέχουν εκτός από τα F-16 και 4 φρεγάτες.

Προσνηώσεις και απονήωσεις από το γαλλικό ελικοπτεροφόρο τύπου Μιστράλ γίνονται από ελληνικά ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ελληνικές και γαλλικές φρεγάτες συνεκπαιδεύονται σε ναυτικά γυμνάσια.

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε ελληνοτουρκική κρίση αυτές η μόνη έμπρακτη στήριξη έρχεται από την Γαλλία.

Βέβαια από χθες το Ισχυρό κράτος του Ισραήλ έχει δηλώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την στήριξη του στις ελληνικές θέσεις.

Πηγή >> https://hellasjournal.com/2020/08/kini-epidixi-dinamis-elladas-ke-gallias-petoun-mazi-f-16-ke-rafale-apo-ti-souda/?fbclid=IwAR16dcNYFDSPaLhx4gixbWYRvatWxGdfvca5lac0xOjmC0u6wMsFtQX4lKc#.XzUJOqaPCm8.facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr