Home Greek News Η Γερμανία μας οδηγεί στην καταστροφή στα ελληνοτουρκικά! Αρνήθηκε σκληρό ανακοινωθέν κατά Τουρκίας

Η Γερμανία μας οδηγεί στην καταστροφή στα ελληνοτουρκικά! Αρνήθηκε σκληρό ανακοινωθέν κατά Τουρκίας

by _
0 comment 147 views

Η Γερμανία μας οδηγεί στην καταστροφή στα ελληνοτουρκικά! Αρνήθηκε σκληρό ανακοινωθέν κατά Τουρκίας


Το Βερολίνο “παίζει” ανοιχτά με την Άγκυρα αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, “διαφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας για την ανακοίνωση που θα εκδιδόταν στο πέρας συνεδρίασης εκδηλώθηκε  στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πλευρά επέμενε σε μία πιο σκληρή διατύπωση κατά της Τουρκίας, η οποία θα ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων αυτής της εβδομάδας και θα καλωσόριζε την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία μερικής οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Η γερμανική πλευρά αντέδρασε, ειδικά στην αναφορά στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, καθώς το Βερολίνο δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη συγκυρία στην οποία δημοσιοποιήθηκε – μία μέρα πριν την ανακοίνωση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας που συμφωνήθηκαν με γερμανική διαμεσολάβηση. Ως αποτέλεσμα, με την Ελλάδα να αρνείται να συνυπογράψει την προτεινόμενη διατύπωση για τα γεγονότα στη Λευκορωσία, δεν υπήρξε κοινή δήλωση των «27».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr