Home Greek News Αδιανόητο: 8 μήνες μετά την έγκριση από την Βουλή το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την αγορά ανταλλακτικών για τα Mirage!

Αδιανόητο: 8 μήνες μετά την έγκριση από την Βουλή το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την αγορά ανταλλακτικών για τα Mirage!

by _
0 comment 134 views

Αδιανόητο: 8 μήνες μετά την έγκριση από την Βουλή το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την αγορά ανταλλακτικών για τα Mirage!


Αδιανόητη εξέλιξη στις κρίσιμες στιγμές της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης είχαμε σήμερα καθώς 8 μήνες σχεδόν μετά την ψήφιση της σύμβασης για τα ανταλλακτικά για τα μαχητικά Mirage-2000 της ΠΑ το Ελεγκτικό Συνέδριο, απέρριψε την σύμβαση παρά το ότι είχε εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.

Έτσι η σύμβαση υποστήριξης και αγοράς ανταλλακτικών για τα Mirage-2000EGM/BGM/-5 Mk2… αγνοείται ακόμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες  χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο   επέστρεψε στη ΓΔΑΕΕ τις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις για την παραγγελία των πρώτων ανταλλακτικών από τη κύρια σύμβαση τεχνικής υποστήριξης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ολόκληρη τη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης και παρότι αυτή η σύμβαση κυρώθηκε με νόμο του ελληνικού κράτους από τη Βουλή.

Και θέτει μια σειρά από ερωτήματα στα οποία ζητούν να μάθουν γιατί έγινε απευθείας ανάθεση στην αγορά των ανταλλακτικών (έχει ξαναγίνει: Ζητούσαν περισσότερες προσφορές από αυτήν που είχε καταθέσει η Ρωσία για τα ανταλλακτικά των SHORAD Tor M1!).

Αφού ισχύει και τους καλύπτει ακόμα αυτός ο παρανοϊκός νόμος περί προμηθειών που έχει διαλύσει την εθνική άμυνα, καλά κάνουν. Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι οι νομοθέτες (βουλευτές) γιατί δεν έχουν αλλάξει το νόμο;

Θυμίζουμε ότι  η σύμβαση εν συνεχείας υποστήριξη είχε υπογραφεί την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 με συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μ2000/-5» σύμφωνα με τον ν. 4650/2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμβαλλόμενα μέρη ήταν η ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/905253_adianotito-8-mines-meta-tin-ypografi-apo-tin-voyli-elegktiko

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr