Home Greek News Γ. Τράγκας: Πώς ο Μάγος του Οζ της ελληνικής τηλεόρασης εξαφανίζει τον covid-19 από τη Γιουχάν και την Τουρκία!!!

Γ. Τράγκας: Πώς ο Μάγος του Οζ της ελληνικής τηλεόρασης εξαφανίζει τον covid-19 από τη Γιουχάν και την Τουρκία!!!

by _
0 comment 119 views

Γ. Τράγκας: Πώς ο Μάγος του Οζ της ελληνικής τηλεόρασης εξαφανίζει τον covid-19 από τη Γιουχάν και την Τουρκία!!!

Ο ΣΚΑΙ και τα άλλα κανάλια ως ταχυδακτυλουργοί, βάζουν το χέρι μέσα στο καπέλο του Τσιόδρα και βγάζουν δεκάδες κρούσματα covid-19, που διαλύονται την επόμενη ώρα στον αέρα ως …σαπουνόφουσκες


Κάθε πρωί ξυπνάω ανήσυχος, μήπως κόλλησε κάποιος συγγενής μου ή γείτονάς μου covid-19. Έχει εξαφανιστεί ο ιός από την Κίνα. Δεν έχουμε καμία είδηση από τη Γιουχάν. Ξαφνικά ο κοκκινωπός σχιστομάτης με τις ακίδες κρύφτηκε κάπου μέσα στο σινικό τείχος. Περίεργα πράγματα. Ταυτόχρονα, ο covid-19 εξαφανίστηκε από όλη την Τουρκία. Ο Μανώλης Κωστίδης δεν έχει βρει ούτε έναν λιπόθυμο Τούρκο γέροντα στην Κωνσταντινούπολη και ως δια μαγείας, ουδείς Τούρκος αγοράζει πλέον κολόνια – λεβάντα για αντισηψία. Όπως μεταδίδει κάθε βράδυ ο ΣΚΑΙ, για όλα φταίει ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπολσονάρο. Οι εικόνες φρίκης ( με φέρετρα, θρήνους και κοπετούς) έρχονται μόνο από τις φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και του Μεξικού. Εδώ, στον ΣΚΑΙ και τα κυβερνο- κανάλια ο ιός εξακολουθεί να «κολυμπάει» και να κάνει… ηλιοθεραπεία μεσούντος του θέρους.

Λεπτομέρεια: περίπου 350.000 Τούρκοι πήγαν στην πρώτη λειτουργία στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της σε Τζαμί. Η λατρεία στο Ισλάμ εξάλειψε πλήρως τους κινδύνους για τον κορωνοϊό.

Όσοι διαβάσετε σήμερα αυτό το κείμενο, παρακαλώ θερμά να το κοινοποιήσετε σε φίλους σας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Έχει να κάνει με μία σειρά «καυτά», αναπόφευκτα, εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα.

Έχουν νοσήσει άνθρωποι από covid-19 στην πολυκατοικία σας ή στη γειτονιά σας;

Σας ειδοποίησε κάποιος φίλος σας, ότι πρέπει να παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα;

Έχει κάποιος γνωστός σας (χωρίς σοβαρό προϋπάρχον νόσημα) μεταφερθεί σε νοσοκομείο από covid-19;

Έχει λιποθυμήσει κάποιος μπροστά σας, με συμπτώματα κορωνοϊού;

Έχετε μάθει συγκεκριμένα και με ονοματεπώνυμο για κάποιον στον περίγυρό σας, που πέθανε από τον ιό χωρίς προηγουμένως να ήταν άρρωστος από βαρύ νόσημα, όπως νεοπλασία, καρδιαγγειακή πάθηση ή νεφρική ανεπάρκεια;

Ακούμε καθημερινά, ότι ανιχνεύονται νέα κρούσματα covid-19, ορισμένα από αυτά εισαγόμενα. Βέβαια, ανακοίνωσαν ότι έκαναν τεστ και βρέθηκαν αρνητικοί δύο χιλιάδες και βάλε Βρετανοί τουρίστες!!!

Έχετε ακούσει πού πάνε όλοι οι «θετικοί»; Στα σπίτια τους; Στα νοσοκομεία; Σε ξενοδοχεία- καραντίνας; Παρακολουθούνται, αν τηρούν την καραντίνα; Αν το σκάνε και πηγαίνουν διακοπές σε νησιά; Αν την προηγούμενη μέρα, πριν βγουν τα τεστ και ειδοποιηθούν, έχουν πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ; Πόσα άτομα είναι οι ιχνηλάτες; Πόσοι εργάζονται για να παρακολουθούν τα δεκάδες κρούσματα που ανακοινώνονται εβδομαδιαίως ή μηνιαίως; Έχει πεντακόσια ή χίλια άτομα η Πολιτική Προστασία αυτή την εποχή;

Οι λοιμωξιολόγοι γελοιοποιούν πρωθυπουργό και κυβέρνηση με τα ασυνάρτητα, ακραία και γελοία μέτρα που εφαρμόζονται σε αεροπλάνα, πλοία, καφετέριες και … Επίδαυρο

Όπως διαπίστωσα ιδίοις όμμασι,  τα χαρτιά που μοιράζονται στα αεροπλάνα, στα πλοία ή στα ferry, είναι «πατσαβουρόχαρτα». Μαζεύονται και στοιβάζονται πρόχειρα στην είσοδο των πλοίων ή εντός των αεροσκαφών. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και πέφτει πολύ τηλεοπτικό … δούλεμα, για να διατηρείται ο φόβος και η ανησυχία των πολιτών, ενώ ο πρωθυπουργός πότε με μάσκα και πότε χωρίς μάσκα, κάνει «τσάρκες» με όλα τα ελικόπτερα του Στρατού στην Αντίπαρο ή στην Επίδαυρο.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, δεν αναφέρεται πλέον ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Κίνα. Έχει εξαφανιστεί πλήρως ο μεταδοτικός ιός στην αχανή χώρα. Η Γιουχάν και το Πεκίνο είναι απόλυτα ασφαλείς πόλεις, ενώ οι ΗΠΑ και η Βραζιλία είναι οι πλέον ανασφαλείς περιοχές. Όσο εντείνεται η κριτική της αμερικανικής κυβέρνησης για τις ευθύνες του κινεζικού καθεστώτος και πλησιάζουν οι Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τόσο εξαφανίζεται από την ελληνική τηλεόραση, ο ιός στην Κίνα και γενικά στην Ανατολή.

Ειδικά ο νεοφιλελεύθερος και φιλομνημονιακός ΣΚΑΙ, δεν μεταδίδει τίποτα που να προσάπτει κάτι κακό στο κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς. Ποτέ δεν θα ακούσετε να αναφέρεται η τηλεόραση του κου Αλαφούζου στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις βαρβαρότητες των κομμουνιστών – ιμπεριαλιστών και δισεκατομμυριούχων του Πεκίνου. Όσο εντείνεται η κριτική της αμερικανικής κυβέρνησης για τις ευθύνες του κινεζικού καθεστώτος και πλησιάζουν οι Προεδρικές εκλογές, τόσο εξαφανίζεται από την ελληνική τηλεόραση ο ιός στην Κίνα και γενικά στην Άπω Ανατολή.

Ειδικά, όλα τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΙ είναι υπέρ της «αθωότητας» της κινεζικής κυβέρνησης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων που στηρίζουν όλες τις διαδηλώσεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Κουβέντα δεν λένε για τον «χορηγό» ( είχαμε συμπαραγωγή εκπομπής ΣΚΑΙ – Microsoft ) Μπιλ Γκέιτς που αρνήθηκε πρόσφατα τις κατηγορίες που του προσάπτουν εκατομμύρια άνθρωποι των media, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τώρα … «έχασε λεφτά» από τα εμβόλια και τον τομέα της υγείας, ενώ αποδεδειγμένα έχει διπλασιάσει την αμύθητη περιουσία του από τις επενδύσεις σε πολυεθνικές των φαρμάκων (big pharma).

Ως δια μαγείας εξαφανίστηκε η πανδημία στη γειτονική Τουρκία. Ούτε μία πληροφορία δεν έχει δώσει ο φίλος μας, ο κος Κωστίδης. Λογικά με τέτοιες συγκεντρώσεις που γίνονται μπροστά και μέσα στο τζαμί της… Αγίας Σοφίας, θα έπρεπε έχουν γεμίσει όλα τα  νοσοκομεία της Τουρκίας από …κορωνο-παθείς.

Όταν πρόκειται βέβαια, για τον ιαθέντα από τον ιό Μπολσονάρο, τότε η ελληνική τηλεόραση αποφεύγει να παρουσιάσει τις δηλώσεις του και το γεγονός ότι έγινε καλά ( και αυτός ) με την πάμφθηνη υδροξυχλωροκίνη, το γνωστό plaquenil.

Επίσης, πρέπει να αναρωτηθούμε, για τις δηλώσεις του προέδρου  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θεωρείται υπάλληλος του Πεκίνου, για το πώς είναι δυνατόν να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, αφού -όπως είπε- δέκα είναι οι χώρες που παράγουν τα κρούσματα!!!

Αν θυμάμαι καλά, σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν 194 αναγνωρισμένα κράτη και 235 μαζί με τα μη αναγνωρισμένα. Κάτι παράξενο συμβαίνει σε όλο αυτό που ζούμε, που κάνει καχύποπτους δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά απορούν, γιατί ονομάζεται pandemic, κάτι το οποίο δεν έχει -τουλάχιστον τώρα- εικόνες παραπαίοντων ή λιπόθυμων ή νοσούντων ανθρώπων.

Είναι φυσικά γελοίο και γεννά ερωτήματα, να βλέπεις  το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδος χωρίς μάσκες να φωτογραφίζεται με το ζεύγος Τομ Χανκς στην Αντίπαρο και μετά να εισέρχεται με μάσκες στο θέατρο της Επιδαύρου και να τις βγάζει μόλις κάθεται στα πέτρινα εδώλια (καθίσματα).

Ρώτησα αρκετούς φίλους μου Ελληνοαμερικανούς που ήρθαν από τις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα. Ένα ζευγάρι που προσγειώθηκε πριν από μία εβδομάδα από τη Νέα Υόρκη,  μου είπε ότι επικρατεί ηρεμία στην πόλη, οι άνθρωποι πάνε κανονικά στις δουλειές τους, ότι δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό. Η γυναίκα είναι γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και ο άνδρας της γνωστός επιχειρηματίας. Μου είπαν ότι πέρασαν και οι δύο covid-19, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα ( κάτι σαν κρυολόγημα), μένοντας στο διαμέρισμά τους ελάχιστα 24ωρα.

Πολλοί Έλληνες όλων των ηλικιών που ζούνε στο Μανχάταν και στην Αστόρια και πάσχουν από καρδιά, διαβήτη ή άλλα νοσήματα πέρασαν την ασθένεια άνευ παρενεργειών, παίρνοντας ασπιρίνες ή βιταμίνες. Όπως μου είπε άλλος φίλος μου, σεφ-επιχειρηματίας στο Μαϊάμι ( έχει γνωστό ρεστοράν με ελληνική κουζίνα), ουδείς μπορεί να καταλάβει, τι ακριβώς συμβαίνει και κλείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης στις 8 το βράδυ, ενώ το South Beach, οι παραλίες παραμένουν σχεδόν ερημικές.

Ούτε κόσμος πεθαίνει στους δρόμους, ούτε έχουν συναντήσει άνθρωπο που να έχει νοσήσει σοβαρά από covid-19, ούτε στη γειτονιά τους έχουν μάθει για κάποιον που αρρώστησε και πέθανε. Ζούνε χρόνια στο Μαϊάμι και δεν μπορούν να κατανοήσουν, γιατί υπάρχει αυτός ο «πυρετός» και όλα αυτά τα μέτρα. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου θέλουν τα ενοίκιά τους και αυτός που διατηρεί την επιχείρηση μαζί με τον αδελφό του, καταβάλουν όχι μόνο τα νοίκια, δουλεύοντας μόνο ντελίβερι ελάχιστες ώρες αλλά και συντηρούν 4 υπαλλήλους (κουζίνα και σερβιτόρους), για να μπορεί να αντέξει το μαγαζί και να  μην κλείσει.

Οι γονείς τους επέστρεψαν στην Ελλάδα με τη Lufthansa και ο πατέρας του δεν μπορούσε να καταλάβει, γιατί φόραγε σε όλη την πολύωρη πτήση μάσκα, αφού μέσα στο αεροπλάνο ο ένας ήταν πάνω στον άλλον και στη διάρκεια της νυχτερινής πτήσης κοιμόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο. Το εκπληκτικό είναι, ότι ουδείς από τους επιβάτες του αεροσκάφους διαπιστώθηκε ότι έχει κορωνοϊό.

Οι συνομιλίες μου με τους ελληνοαμερικανούς συνεχίστηκαν στην περιοχή της Βιρτζίνια, όπου ζει ένα ζευγάρι φίλων μου στην πόλη Σάρλοτ. Ο Θεόδωρος και η Τζέσικα. Ούτε εκείνοι, τόσο καιρό έμαθαν για κάποιο φίλο ή γνωστό τους που αρρώστησε ή περισσότερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχασε τη ζωή του. Όπως μου είπαν, στα εστιατόρια της περιοχής φοράνε μάσκα μόνο οι σερβιτόροι και έχουν αραιώσει λίγο τα τραπεζοκαθίσματα. Ούτε και εκεί βλέπουν στην τηλεόραση φορεία, αναπνευστήρες, μονάδες εντατικής θεραπείας και φέρετρα.

Οι μόνες εικόνες φέρετρων που «επιδεικνύονται» κυρίως στην Ελλάδα, είναι αυτές από τη Νότια Αμερική οι ίδιες εικόνες που βλέπαμε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης. Ήταν και είναι οι θάνατοι φτωχών ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν,  ούτε για μία παρακεταμόλη. Είναι ο χαμός εκείνων που ζούσαν στις φαβέλες, πολύ πριν έρθει ο Μπολσονάρο στην εξουσία ή γίνει ο Τραμπ Πρόεδρος και ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Λος Άντζελες. Ο φίλος μου ο Γιώργος, ασχολείται εκεί με καλλυντικά – κρέμες. Τον τελευταίο καιρό, ασχολήθηκε και πήγε καλά από εισπράξεις, με τα αντισηπτικά. Όπως μου είπε: έπεσε και η αγορά των αντισηπτικών. Δεν έχει δει μέχρι τώρα, κανέναν να καταρρέει και να πέφτει λιπόθυμος από covid-19. Γεννημένος στο Λος Άντζελες απορεί με την όλη κατάσταση και τη διάχυση αυτού του φόβου. Η τηλεόραση εκεί δεν δείχνει, ούτε εικόνες πανικού, ούτε φορεία, ούτε μονάδες εντατικής θεραπείας με σειρά τους διασωληνωμένους.

Σίγουρα υπάρχει ο covid-19 αλλά κάτι συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι λογική επεξεργασία αυτών που συμβαίνουν ή εναλλάσσονται στα μάτια μας στα δελτία ειδήσεων.

Ξαφνικά η Κίνα και η Τουρκία δεν έχουν covid-19. Ξαφνικά ο Μπολσονάρο και η μακρινή Βραζιλία, ο Τραμπ, μπαίνουν στη ζωή μας, εδώ στη μικρή Ελλάδα. Ακόμα δεν έχουμε μάθει από τους περίφημους λοιμωξιολόγους, πότε πρέπει να βάζουμε μάσκα ή να βγάζουμε τη μάσκα. Ούτε ο Τσιόδρας ξέρει. Π.χ. επί ώρες, όπως μάθαμε, τον φωτογράφιζαν ως μοντέλο για το εξώφυλλο του περιοδικού της Aegean. Πόσο μακριά στεκόταν ο φωτογράφος και οι βοηθοί του; Πότε πρέπει να βάζει μάσκα ο πρωθυπουργός; Γιατί πρέπει να τρώμε κρύο τοστ στην «παντόφλα» Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και ψημένο, όταν μπαίνουμε σε οχηματαγωγό της ίδιας γραμμής; Γιατί φοράμε μάσκα μέσα στα αεροσκάφη της Aegean, αφού η ιδρωμένη μασχάλη του διπλανού μπαίνει μέσα στο ρουθούνι μας; Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα άνευ φόβου, τα σταγονίδια που φέρουν από τις ανάσες των ακάλυπτων πιλότων, οι κυρίες του ιπτάμενου προσωπικού; Αυτές που σερβίρουν φαγητό και αγγίζουν όλα τα καθίσματα.

Έχω την αίσθηση, ότι αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι αφήγημα τρέλας. Είναι κατάσταση παράνοιας. Επιμένω: που τους πάνε τους 18, 28 ή 38, που διαπιστώνονται καθημερινά με κορωνοϊό; Υπάρχουν κρυφά νοσοκομεία ή ξενοδοχεία ή κτίρια  που οδηγούνται όλοι αυτοί; Τι οδηγίες του δίνουν; Να πάρουν ασπιρίνες; Βιταμίνες; Υδροξυχλωροκίνη; Αζυθρομυκίνη ή καραμέλες… halls;

Δεν μπορεί να ρωτάς ανθρώπους σε διαφορετικές πόλεις της Αμερικής ή της Ευρώπης και να σου λένε ότι όλα είναι κάλμα και εδώ να ανοίγεις την τηλεόραση και να λέει ο Κικίλιας, ότι αν αγριέψουν τα πράγματα, θα «φυλακίσει» όσους είναι άνω των 65 στα σπίτια τους!!!

*Το άρθρο του Γιώργου Τράγκα δημοσιεύεται στην “Δημοκρατία” (29/07/2020)

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr