Ο “ελληνοτουρκικός διάλογος” που η Άγκυρα απαιτεί και οι “σύμμαχοι” της Ελλάδας θέλουν να μας επιβάλλουν κρύβει πολλούς κινδύνους. Ο κυριότερος είναι ότι η όποια συζήτηση δεν θα περιοριστεί στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, αλλά θα “ανοίξει” σε όλα τα ζητήματα που η Τουρκία απαιτεί. Οι Τούρκοι ήδη “φτιάχνουν κλίμα” για συζητήσεις που έουν να κάνουν ακόμη και με την Θράκη!

Σύλλογοι που δηλώνουν ότι εκπροσωπούν “Τούρκους της δυτικής Θράκης” οι οποίοι ζουν στην Ευρώπη,κυκλοφορούν ήδη ανακοινώσεις και δηλώσεις, στις οποίες αναφέρουν ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορεί να περιορίσουν τις συζητήσεις τους μόνο στην υφαλοκρηπίδα, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουν και το θέμα των “Τούρκων της δυτικής Θράκης”. Το γεγονός ότι την προπαγάνδα την έχουν αναλάβει όσοι ζουν στην Ευρώπη δεν είναι τυχαίο. Εκεί τους ενδιαφέρει να πουλήσουν το αφήγημα της δήθεν καταπιεσμένης μειονότητας που οι ίδιοι έχουν βαφτίσει τουρκική.

Η Άγκυρα εδώ και δεκαετίες “δουλεύει” μεθοδικά το σχέδιο εκτουρκισμού της δυτικής Θράκης. Οι ελληνικές κυβερνήσεις με την έλλειψη στρατηγικής και τις παλινωδίες τους, την έχουν βοηθήσει πολύ.

Το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία “ελληνοτουρκικού διαλόγου” δεν είναι απλή και ειδικά στη σημερινή συγκυρία είναι μάλλον επικίνδυνη.

https://www.militaire.gr/theloyn-kai-ti-thraki-ston-quot-ellinotoyrkiko-dialogo-quot-kai-quot-ftiachnoyn-klima-quot-oi-toyrkoi/?fbclid=IwAR0NQNhmlUk4u50cF7jrJn1mHN9uBPKCOJKoXk9BHrq9GEjpzQLpOXnyOLM