Home Greek News ΚΑΜΕΡΕΣ, ΚΑΛΥΚΕΣ, DNA «ΟΔΗΓΟΥΝ» ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ – ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ – ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

ΚΑΜΕΡΕΣ, ΚΑΛΥΚΕΣ, DNA «ΟΔΗΓΟΥΝ» ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ – ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ – ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

by _
0 comment 19 views

ΚΑΜΕΡΕΣ, ΚΑΛΥΚΕΣ, DNA «ΟΔΗΓΟΥΝ» ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ – ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ – ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ


Πολύ σημαντικά είναι τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους πλέον οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι δράστες της επίθεσης σκόπευαν να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο στοχεύοντας κατευθείαν στο κεφάλι και την καρδιά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους υλικό από το κλειστό κύκλωμα των καμερών, τόσο από το σπίτι του θύματος όσο και από άλλα παρακείμενα σπίτια και καταστήματα. Τα βίντεο θα δείξουν τις κινήσεις των δραστών, τον τρόπο που έδρασαν, τον σωματότυπό τους, τον τρόπο διαφυγής και το προς τα πουν διέφυγαν.

Η αστυνομία έχει βρει ότι το πιστόλι που πυροβόλησε τον Στέφανο Χίο ήταν των 9mm ενώ και οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης εξετάζονται στα εργαστήρια της αστυνομίας. Από εκεί θα διαπιστωθεί εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για άλλη επίθεση ή είναι «καθαρό». Είναι πολύ πιθανό το περίστροφο να έφερε σιγαστήρα καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων δεν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

To στοιχείο το οποίο να οδηγήσει ενδεχομένως στην ταυτοποίηση του εκτελεστή είναι το DNA που άφησε σε σημείο της πόρτας του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με όσα κατάφερε να περιγράψει χθες ο Στέφανος Χίος, έχοντας δεχθεί δύο σφαίρες άνοιξε με δύναμη την πόρτα του οχήματός του, η οποία χτύπησε στο χέρι τον δράστη, κίνηση που μπλόκαρε και το πιστόλι. Από το σημείο της πόρτας η αστυνομία θα πάρει δείγμα για DNA ώστε να δει εάν αυτό ταυτοποιείται στις βάσεις δεδομένων που υπάρχουν. Το γεγονός ότι όχι μόνο δεν σάστισε ο δημοσιογράφος αλλά αντιστάθηκε κιόλας, προσφέρει στις Αρχές σημαντικά ευρήματα αλλά και την ευκαιρία να ταυτοποιήσουν το δράστη της επίθεσης.

Ήδη στην αστυνομία εξετάζουν κάποια σενάρια για τα οποία όμως δεν μπορούν να είναι βέβαιοι εάν δεν καταθέσει πρώτα ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Το πρώτο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές είναι εάν ο Στέφανος Χίος είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον ή κάποιους από το προσωπικό ή επαγγελματικό περιβάλλον. Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με συμβόλαιο θανάτου, δηλαδή κάποιος ή κάποιοι να είχαν ενοχληθεί από τα δημοσιεύματα και τις εκπομπές του Στέφανου Χίου και πλήρωσαν για να τον σκοτώσουν. Το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με πράξη τρομοκρατίας και για το λόγο αυτό την υπόθεση παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η κατάσταση της υγείας του Στέφανου Χίου είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ και έχει διαρκώς στο πλευρό του τη σύζυγό του.

Πηγή >> https://www.makeleio.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr