Home Greek News Με οθωμανικό σπαθί ο Ιμάμης

Με οθωμανικό σπαθί ο Ιμάμης

by _
0 comment 169 views

Με οθωμανικό σπαθί ο Ιμάμης


Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο κορυφαίος Ιμάμης της Τουρκίας ανεβαίνοντας τα σκαλιά που οδηγούν στον άμβωνα όπου θα έκανε το κήρυγμα του εντός της Αγιάς Σοφιάς, είχε μαζί του σε περίοπτη θέση το λεγόμενο οθωμανικό σπαθί. Γνωστό και ως σπαθί του “Osman”. Ακόμα και τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εστίασαν στο γεγονός αυτό καθώς η χρήση του σπαθιού από τον ιμάμη Erbas, αποτελεί σύμβολο κατάκτησης. Σύμβολο κατάκτησης των νέο-οθωμανικών ονείρων του ιδίου του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως κατά καιρούς τα περιγράφει.

Στο κήρυγμα του ο Erbas έκανε εκτενείς αναφορές στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους λέγοντας πως η Αγιά Σοφιά, είναι η κατάκτηση της κατάκτησης.

Κατέληξε μάλιστα ότι κανείς δεν θα πρέπει να φοβάται ότι θα λεηλατηθεί το κτίριο και πως κανένας δεν θα διωχθεί για τη θρησκεία του.

https://www.elora.gr/portal/arxeio/5907-me-othomaniko-spathi-o-imamis

ΠροκλήσειςΤούρκοιΙμάμης

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr