Home Greek News EKTAKTO: Έτοιμο προς απόπλου το Oruc Reis – Δύο τουρκικές φρεγάτες το προσέγγισαν ως συνοδά πλοία (βίντεο)

EKTAKTO: Έτοιμο προς απόπλου το Oruc Reis – Δύο τουρκικές φρεγάτες το προσέγγισαν ως συνοδά πλοία (βίντεο)

by _
0 comment 225 views

EKTAKTO: Έτοιμο προς απόπλου το Oruc Reis – Δύο τουρκικές φρεγάτες το προσέγγισαν ως συνοδά πλοία (βίντεο)


Δύο τουρκικές φρεγάτες, η μία που εικονίζεται στις φωτό είναι κλάσης MEKO-200TN, αγκυροβόλησαν σε απόσταση τριών μιλίων δυτικά και ανατολικά του Oruc Reis στην έξοδο του λιμανιού της Αττάλειας, προφανώς για να συνοδεύσουν το ερευνητικό στην περιοχή που έχει «δεσμεύσει» η Αγκυρα εντός τος ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης.

Όλα δείχνουν ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ετοιμάζεται προς απόπλου και ίσως τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, αλλά και βίντεο χρηστών του twitter, το Oruc Reis ετοιμάζεται προς απόπλου συνοδευόμενο από δύο φρεγάτες του τουρκικού στόλου.

Όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να στείλουν το ωκεανογραφικό για έρευνες με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδιο και να «σύρουν» την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στα ανοικτά του κόλπου της Αττάλειας βρίσκεται τουλάχιστον ένα ελληνικό υποβρύχιο Type 214 και στην περιοχή νοτιοδυτικά της Ρόδου πλέει ένα ακόμα υποβρύχιο.

Περίπου 15 ελληνικά πολεμικά και βοηθητικά πλοία έχουν απλωθεί στην περιοχή.

Οι ΤΠΚ κλάσης «Ρουσέν» οπλισμένες με MM-40 Exocet Block 3 ακτίνας δράσης 180 χλμ., αλλά και την καλύτερη αντιπυραυλική άμυνα του ελληνικού στόλου με το πυραυλικό RAΜ, θα αποτελέσουν τον πυρήνα των ελληνικών ομάδων μάχης που κινούνται στην περιοχή, μαζί με τρεις ελληνικές φρεγάτες.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr