Home Greek News Ροδόπη: Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στρατιωτικών

Ροδόπη: Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στρατιωτικών

by _
0 comment 189 views

Ροδόπη: Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στρατιωτικών


Έτοιμοι για να αναχώρηση στον Έβρο…

Όλες οι άδειες Ελλήνων στρατιωτικών που υπηρετούν στη Ροδόπη ανακλήθηκαν. Οι στρατιωτικοί ενημερώθηκαν αρμοδίως, ήδη έχουν παρουσιαστεί και βρίσκονται όλοι στις υπηρεσίες τους. Θυμίζουμε ότι εδώ και δύο ώρες περίπου έχει σημάνει «συναγερμός» στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της τουρκικής ανακοίνωσης για ερευνητικής NAVTEX στο Αιγαίο (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Οι Έλληνες στρατιωτικοί από τη Ροδόπη αναμένεται να ενισχύσουν τη στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται σε μέγιστη επιφυλακή στην πρώτη γραμμή στον ποταμό Έβρο. Μάλιστα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», σημειώνεται ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την ανάφλεξη μιας γενικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο ακόμα και για την περίοδο πριν από τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται ενδείξεις ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να επιταχύνει έτι περαιτέρω τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, πιθανή επίσπευση της τουρκικής κινητοποίησης θα είχε ως στόχο είτε την πρόληψη μιας συμφωνίας οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, είτε την επιτάχυνση των εξελίξεων, πριν από τις αμερικανικές εκλογές και ενώ οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε θερινούς ρυθμούς.

Π. Χαρέλας: Αυξημένη ετοιμότητα – δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας ρίχνει τους τόνους κι αναφέρει:  «Σε μια αυξημένη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων θέτει η Ηγεσία το προσωπικό της για ότι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή. Δεν υπάρχει λόγος πανικού και ανησυχίας».

Source: https://www.xronos.gr/epikairotita/rodopi-anaklithikan-oles-oi-adeies-stratiotikon

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr