Home Greek News Μέχρι τέλος Ιουλίου αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής για τη δίωξη Παπαγγελόπουλου- Οι διαφοροποιήσεις των κομμάτων

Μέχρι τέλος Ιουλίου αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής για τη δίωξη Παπαγγελόπουλου- Οι διαφοροποιήσεις των κομμάτων

by _
0 comment 139 views

Μέχρι τέλος Ιουλίου αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής για τη δίωξη Παπαγγελόπουλου- Οι διαφοροποιήσεις των κομμάτων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΔΗΜ. «ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ» ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ & ΣΙΑ!!!…


Νέο πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ανοίγει το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τη δράση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Το πόρισμα της πλειοψηφίας από την Ν.Δ. περιλαμβάνει 8 αδικήματα εις βάρος του, στα οποία καταλήγει και εκείνο του ΚΙΝΑΛ με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ το πόρισμα κινείται σε εντελώς άλλη κατεύθυνση και μιλάνε για τραγέλαφο πέραν των νομικών κανόνων και ουσιαστικά για στοχοποίηση ενός ηθικού αυτουργού –του Δ. Παπαγγελόπουλου δηλαδή- χωρίς να αναζητηθούν οι φυσικοί αυτουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να αποφανθεί για τη δίωξη ή μη του πρώην υπουργού στις 22 Ιουλίου και σε κάθε περίπτωση όπως ανέφερε και ο υπουργός Επικρατείας μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με 8 αδικήματα – 4 κακουργηματικού χαρακτήρα και 4 πλημμεληματικού- σύμφωνα με το πόρισμα που κατέθεσε η Ν.Δ. με την ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Μετά την Ολομέλεια της Βουλής, αναμένεται να κινηθούν το επόμενο διάστημα και οι προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ειδικό δικαστήριο.

Μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της Ν.Δ. γίνεται λόγος για παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις τις οποίες διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος για αυτόν και τους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως από όλο το αποδεικτικό υλικό προκύπτει με σαφήνεια ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις και τις διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος για αυτόν και τους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Γεραπετρίτης: Το αδίκημα συνδέεται με κύκλωμα παράλληλης δομής εξουσίας

«Για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση υπάρχει πόρισμα που στοιχειοθετεί ένα αδίκημα, το οποίο δεν συνδέεται με διαφθορά, όπως είχαμε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τουλάχιστον μετά τη Μεταπολίτευση αλλά με έναν πυλώνα πολιτειακό, που είναι η συγκρότηση ενός κυκλώματος παράλληλης δομής εξουσίας, η οποία ασκούσε επιρροή στις υπόλοιπες λειτουργίες, άρα δικαιοπολιτικά, αδικήματα τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας σημασίας και απαξίας για το πολίτευμα» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Αδικήματα, τα οποία έχουν τελεστεί θα πρέπει να διερευνούνται, τα αδικήματα πολιτικών προσώπων θα πρέπει να διερευνούνται με έναν πιο τεχνικό ποιοτικό χαρακτήρα και όχι με πολιτική επιχειρηματολογία»

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας στάθηκε στην ακεραιότητα της προανακριτικής επιτροπής. «Η προανακριτική επιτροπή, σε αυτό το επίπεδο, κινήθηκε με απόλυτη θεσμική ακεραιότητα, το πόρισμα είναι πολύ ισορροπημένο και δεν εκτραχύνθηκε σε έναν τοξικό πολιτικό λόγο, δεν φθάσαμε στο σημείο να παραπέμπονται άλλα πρόσωπα, για τα οποία δεν στοιχειοθετήθηκαν με απόλυτο βαθμό οι κατηγορίες και περιορίστηκε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης» υποστήριξε.

Ι. Μπούγας: Έκνομες πράξεις που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα

«Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της μετά από εννέα μήνες εργώδους προσπάθειας», δήλωσε ο πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Ιωάννης Μπούγας, λίγο μετά την έγκριση του πορίσματος κατά πλειοψηφία.

«Επιτελέσαμε με θεσμική προσήλωση ένα ιδιαίτερο καθήκον: Της άσκησης από επιτροπή της Βουλής εισαγγελικών αρμοδιοτήτων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος. Οι υποθέσεις που διερευνήθηκαν είναι ιδιαιτέρως σοβαρές. Δεν πρόκειται μόνο για τέλεση εγκλημάτων, τα οποία διώκονται και τιμωρούνται κατά το κοινό ποινικό δίκαιο, αλλά για έκνομες πράξεις, που πλήττουν αυτή καθαυτή τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αγγίζουν τη συνταγματική οργάνωση και σύνταξη της ελληνικής Πολιτείας, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η διάκριση των εξουσιών», τόνισε ο πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Με την πρόταση προς τη Βουλή των Ελλήνων για ύπαρξη επαρκών ενδείξεων προς άσκηση ποινικής δίωξης, απαντούμε καταφατικά και στο μείζον ερώτημα εάν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση από τον αναπληρωτή υπουργό στη δικαστική εξουσία. Στο εξής η Ολομέλεια του Σώματος και ενδεχομένως η Δικαιοσύνη θα αναλάβει να εξιχνιάσει και να κρίνει -στο σύνολό τους- τις υποθέσεις, τις οποίες σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης ερευνήσαμε. Χρέος του πολιτικού κόσμου είναι να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω θωράκιση της Δημοκρατίας μας, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες εκτροπές και να μη μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ισχύ της» κατέληξε ο κ. Μπούγας.


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr