Home Greek News Μ.Σαλβίνι: «To Ισλάμ του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ασύμβατο με τις αξίες μας»

Μ.Σαλβίνι: «To Ισλάμ του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ασύμβατο με τις αξίες μας»

by _
0 comment 116 views

Μ.Σαλβίνι: «To Ισλάμ του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ασύμβατο με τις αξίες μας»

Σκληρές δηλώσεις από τον ηγέτη της ιταλικής Λέγκας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί …


Η ιταλική δεξιά αντέδρασε με δηλώσεις σε υψηλούς τόνους στην απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί και ουσιαστικά γίνεται ο πρώτος δυτικός πολιτικός που ασκεί σκληρή κριτική στα όσα ο Ερντογάν πράττει και “σώζει” την τιμή των ηγετών που με “χλιαρές” δηλώσεις ουσιαστικά αδιαφόρησαν για τα όσα έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος στην Αγία Σοφία.

Ο γραμματέας της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, έγραψε σχετικά στο Twitter: «Η Τουρκία, την οποία κάποιοι θα ήθελαν να εντάξουν στην Ευρώπη, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Επιβεβαιώνεται ότι η προπέτεια ενός κάποιου Ισλάμ, είναι ασύμβατη με τις αξίες δημοκρατίας, ελευθερίας και ανοχής της Δύσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

Παράλληλα, η επικεφαλής του επίσης δεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, τόνισε μέσω Facebook: «Ο Ερντογάν ολοκληρώνει την διαδικασία μετατροπής της κοσμικής Τουρκίας σε ισλαμικό σουλτανάτο μετατρέποντας (και πάλι) σε τζαμί το μουσείο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Με την πράξη αυτή, που ο Ερντογάν θεωρεί ότι είναι μια επίδειξη δύναμης της ισλαμιστικής του ακρότητας, ο επίδοξος σουλτάνος, παραδέχεται απλώς ότι, εν έτει 2020, είναι ανάξιος να οικοδομήσει κάτι το οποίο να είναι σε θέση έστω και να προσεγγίσει το μεγαλείο της βασιλικής της Αγίας Σοφίας, η οποία οικοδομήθηκε πριν από περίπου 1.500 χρόνια από την χριστιανική Κωνσταντινούπολη».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr