Home Greek News Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: «Πέρασε» με 187 ψήφους – Απείχαν Παπανδρέου και Καστανίδης

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: «Πέρασε» με 187 ψήφους – Απείχαν Παπανδρέου και Καστανίδης

by _
0 comment 126 views

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: «Πέρασε» με 187 ψήφους – Απείχαν Παπανδρέου και Καστανίδης

09/07/2020, 23:11


Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση – Τα «όχι» ήταν 101…

Με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε η Βουλή το ρυθμιστικό πλαίσιο για την διεξαγωγή των διαδηλώσεων, αποκαθιστώντας την συνταγματική τάξη που παρέμενε εν κενώ επί δεκαετίες και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας, που απαιτούσε στάθμιση των δικαιωμάτων μεταξύ όσων διαμαρτύρονται και των υπόλοιπων πολιτών.

Επι της αρχής το σχέδιο νόμου έλαβε 187 θετικές ψήφους απο τις ΚΟ της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης. Καταψήφισαν 101 βουλευτές απο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Απο την ψηφοφορία απείχαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, που επέλεξαν να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την διαφωνία τους με το νομοσχέδιο. Η στάση των δύο βουλευτών προκαλεί εσωκομματικές αναυαράξεις στο Κίνημα Αλλαγής, γι’ αυτό και η κυρία Φώφη Γεννηματά συγκαλεί αύριο εκτάκτως συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Επίσης, από τη ΝΔ έλειπε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης για σοβαρούς προσωπικούς λόγους και με επιστολή του ενημέρωσε ότι, αν ήταν παρών, θα ψήφιζε τις διατάξεις.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr