Home Greek News Νέες προκλήσεις των Τσάμηδων…

Νέες προκλήσεις των Τσάμηδων…

by _
0 comment 196 views

Νέες προκλήσεις των Τσάμηδων…

Ὁ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και  Κονίτσης κύριος Ανδρέας, είναι ο μόνος που αγωνίζεται για την ελληνική Βόρειο Ήπειρο! Διαβάστε παρακάτω το Δ/Τ που εξέδωσε η Μητρόπολή του στις 29 Ιουνίου 2020 και θα καταλάβετε, πως η πολιτική κάστα στην Ελλάδα ενεργεί για να γίνει μέλος της ΕΕ αυτό φασιστικό και ανθελληνικό κράτος της Αλβανίας, που καταπατά τα δικαιώματα των εκεί ομογενών μας και συνεχίζει να εκφράζει αλυτρωτικές κορώνες:

«Όσοι σπεύδουν ασυλλόγιστα για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η Αλβανία, ας κοιτάξουν προσεκτικά τα γεγονότα, πού διαδραματίσθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του φωτεινού Ιουνίου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Έτσι, με ένα ρεσιτάλ ανθελληνικών προκλήσεων εις βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας της Βορείου Ηπείρου, ξεκίνησαν από τα Τίρανα και ολοκληρώθηκαν κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα οι εκδηλώσεις για να … “τιμηθούν” τα 76 χρόνια από την δήθεν “Γενοκτονία των Τσάμηδων”, πού διέπραξε η … Ελλάδα!

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικά χρόνια, το επίσημο κόμμα των “Τσάμηδων” στην Αλβανία, καθώς και πολλές άλλες οργανώσεις, διοργανώνουν κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, βδομάδα αφιερωμένη στην δήθεν “Γενοκτονία των Τσάμηδων”. Παράλληλα, προβάλλουν με επιμονή τα αιτήματά τους για … επιστροφή των “περιουσιών τους” και για ελεύθερη μετακίνηση στην Ελλάδα. Όμως τα εν λόγῳ “αιτήματα” συνοδεύονται από παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων, καθώς και από ένα κύμα προπαγάνδας, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και δεκάδων ιστοτόπων, πού λειτουργούν από σχετικές Οργανώσεις σ’ όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων – πού μεταφέρθηκαν στην Κονίσπολη κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα – είναι οι εμπρηστικοί λόγοι του Σπετίμ Ἰντρίζι, προέδρου του κόμματος των “Τσάμηδων”, ο οποίος καταφέρθηκε με μένος εναντίον των Βορειοηπειρωτών, ειδικά για το ζήτημα της απογραφής του πληθυσμού με βάση τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό. Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της λειτουργίας των Ελληνικών Στρατιωτικών Νεκροταφείων. Δήλωσε δε, ότι τα επόμενα χρόνια θα αναλάβει διεθνή εκστρατεία, ώστε να ακυρωθεί η παραπάνω απογραφή!

Οι εκδηλώσεις για την “Γενοκτονία των Τσάμηδων” προβάλλονται εκτενώς σέ μερίδα του Τουρκικού Τύπου, με τίτλους όπως: “η Ελληνική Γενοκτονία”(!), και με φράσεις όπως: “οι Έλληνες όπου βρέθηκαν κακοποίησαν τούς μουσουλμάνους”(!).

Να σημειωθεί ότι τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου έχουν αναδημοσιευθεί και από έγκυρους και αξιόπιστους ἱστότοπους της Αλβανίας.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, διερωτώμαι εναγωνίως:

Μήπως θα πρέπει να σταματήσει η διαμάχη του πολιτικού μας κόσμου γύρω από το σκάνδαλο της Novartis και να σκεφθούν όλοι μαζί από κοινού τί πρέπει να πράξουν ενάντια στις μεθοδεύσεις της Αλβανίας, η οποία βάζει μπροστά τους απογόνους των εγκληματιών “Τσάμηδων” ενώ η ίδια, χωρίς να φαίνεται (όπως νομίζει), απεργάζεται τον αφανισμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών;

Τα γεγονότα τρέχουν. Ας τρέξουμε και μείς, για να προλάβουμε τα χειρότερα, πού είναι βέβαιο ότι θα έλθουν, εάν συνεχισθεί η αδράνειά μας. Αδελφοί μου, συν Έλληνες, “ἐσχάτη ώρα εστί”.

Και, πάντως, με τέτοιες συνθήκες, δεν πρέπει με κανένα τρόπο η Αλβανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως»!!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr