Home Greek News Ο Ε.Μακρόν τράβηξε το «χαλί» στον Χ.Χάφταρ: «Δεν τον στηρίζουμε ούτε τώρα, ούτε ποτέ»

Ο Ε.Μακρόν τράβηξε το «χαλί» στον Χ.Χάφταρ: «Δεν τον στηρίζουμε ούτε τώρα, ούτε ποτέ»

by _
0 comment 128 views

Ο Ε.Μακρόν τράβηξε το «χαλί» στον Χ.Χάφταρ: «Δεν τον στηρίζουμε ούτε τώρα, ούτε ποτέ»

«Εγκληματική η τουρκική ανάμιξή στην Λιβύη» – Το τέλος των ψευδαισθήσεων της Αθήνας

«Απασφάλισε»  ο Εμανουέλ Μακρόν! Έχοντας δίπλα του την Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος χαρακτήρισε «ιστορική και εγκληματική» την ανάμιξη της Τουρκίας στην Λιβύη, παρότι είναι χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ. Όμως αυτό που δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι ότι τράβηξε το “χαλί” στον Χ.Χαφτάρ  καθώς δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι δεν τον στηρίζει ούτε τώρα ούτε ποτέ βάζοντας ετσι ένα τέλος στις ψευδαισθήσεις της Αθήνας.

“Η Γαλλία δεν στηρίζει τον στρατηγό Χάφταρ. Ο ρόλος μας έχει ως στόχο να βρεθεί μια βιώσιμη πολιτική λύση. Αυτό κάναμε πάντα. Είδαμε ότι πριν από σχεδόν δέκα χρόνια έγινε προσπάθεια να απαλλαγούμε από τον δικτάτορα Καντάφι, αλλά η σταθερότητα της χώρας είναι κάθε άλλο παρά εγγυημένη”, είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Μέζεμπεργκ της Γερμανίας με την Καγκελάριο Μέρκελ, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Εμανουέλ Μακρόν επιτέθηκε στην Άγκυρα ως τον «πρώτο εξωτερικό παίχτη» στην υπόθεση της Λιβύης.

Επιπλέον, ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε ότι η Τουρκία «δεν σέβεται καμία από τις δεσμεύσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου» και εισάγει εξτρεμιστές μουσουλμάνους από την Συρία.

«Αν εισάγονται τρομοκράτες από την Συρία, “είναι απαράδεκτο και αποτελεί απειλή για τις γύρω χώρες αλλά και για την Ευρώπη» τόνισε ο  Μακρόν και πρόσθεσε ότι καταδικάζει εντονότατα την στάση της Τουρκίας.

«Διότι δεν ζητάμε από την Τουρκία κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητάμε από την Ρωσία», η οποία από την πλευρά της, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, «παίζει με την ασάφεια», καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι στην Λιβύη δεν βρίσκεται ο ρωσικός στρατός, αλλά “ιδιωτικοί στρατοί”.

Μακρόν: Αιχμές κατά Πούτιν  – «Παίζει με την ασάφεια»

“Είμαι της άποψης ότι η ευθύνη της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι μεγάλη. Η Ρωσία δεν μιλάει για επέμβαση στην Λιβύη. Μίλησα γι’ αυτό πριν από λίγες ημέρες με τον Πρόεδρο Πούτιν, του είπα ότι καταδικάζω τις ενέργειες που γίνονται εκεί από τους μισθοφόρους. Εκείνος είπε ότι πρόκειται για ιδιωτικούς στρατούς. Παίζει με αυτή την ασάφεια, αλλά καταδικάζω κατηγορηματικά αυτά που κάνουν εκεί αυτοί οι ρωσικοί ιδιωτικοί σχηματισμοί”, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ θέλησε και να αποκαταστήσει, όπως είπε, μια λανθασμένη εντύπωση σχετικά με την στάση της Γαλλίας στο θέμα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/892005_makron-kata-erntogan-egklimatiki-i-anamixi-tis-toyrkias-stin

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr