Home ΚΟΣΜΟΣ Συντονισμός Γαλλίας-Αιγύπτου στη Λιβύη: Το Παρίσι προωθεί την αιγυπτιακή εισβολή

Συντονισμός Γαλλίας-Αιγύπτου στη Λιβύη: Το Παρίσι προωθεί την αιγυπτιακή εισβολή

by _
0 comment 166 views

Ένοπλες Συρράξεις,

Συντονισμός Γαλλίας-Αιγύπτου στη Λιβύη: Το Παρίσι προωθεί την αιγυπτιακή εισβολή


Ηυποστήριξη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν στην πρόθεση των αιγυπτιακών δυνάμεων να προελάσουν ενάντια στην τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη, σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση του πολέμου που ξεκίνησε το ΝΑΤΟ το 2011.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, απείλησε να παρέμβει στη Λιβύη για να υπερασπιστεί τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ ενάντια στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ενώ εκ νέου σήμερα ζήτησε την άμεση αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη Βόρειο Αφρική, τη στιγμή που οι Τούρκοι με δύο C-130 και ένα Α400Μ μετέφεραν επιπλέον ενισχύσεις σε στρατιωτικό υλικό στη GNA, καθώς και μισθοφόρους στη Μισράτα.

«Ο στόχος είναι η αποτροπή και η Αίγυπτος δεν θέλει ούτε έναν Τούρκο στρατιώτη να περάσει τη γραμμή προς την ανατολική Λιβύη», δήλωσε ο Ziad Akl από το Κέντρο Πολιτικών και Στρατηγικών Σπουδών Al-Ahram της Αιγύπτου.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/6948512_syntonismos-gallias-aigyptoy-sti-libyi-parisi-proothei-tin

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr