Home Greek News O απατεώνας «γιατρός» με τα χίλια πρόσωπα άρπαξε 55 εκατ. από τον Κοντομηνά

O απατεώνας «γιατρός» με τα χίλια πρόσωπα άρπαξε 55 εκατ. από τον Κοντομηνά

by _
0 comment 221 views

O απατεώνας «γιατρός» με τα χίλια πρόσωπα άρπαξε 55 εκατ. από τον Κοντομηνά

Δημήτρης Πώποτας
Άρια Καλύβα
22/06/2020, 07:07


Aπίστευτες ιστορίες και τερατώδη ψέματα περιγράφονται στην αγωγή του γνωστού επιχειρηματία κατά του απατεώνα Νικόλαου Κοντοστάθη ή «Κόντου» ή «Νικολάου» από τον Βόλο – Έστησε τον Κοντομηνά μόνο του μεσοπέλαγα να περιμένει τον διευθυντή της CIA – Σήμερα απολογείται στον ανακριτή

Στα 47 του χρόνια ο Νικόλαος Κοντοστάθης, ή «Νικόλας Κόντος», ή «κύριος Νικολάου», άλλαξε πολλές φορές ταυτότητα, προσωπικότητα και ζωή. Από το 2015 μεταμορφώθηκε σε διεθνούς φήμης γιατρό που πέρασε από το Βατικανό, σπούδασε στην Αμερική και ανέπτυξε ερευνητικό έργο στο μεγαλύτερο ινστιτούτο της Ελβετίας.

Ο «απατεώνας με τα χίλια πρόσωπα» έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας από ένα λάθος που έκανε, δηλαδή να πληρώσει με επιταγή τα δίδακτρα του σχολείου των παιδιών του, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι είναι αυτός που φέρει την ευθύνη για τον θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσά τους, μάλιστα, δύο παιδιά, οι οποίοι δέχθηκαν τις εναλλακτικές του θεραπείες με παράγωγα κάνναβης και μαντζούνια από το Πήλιο, και δυστυχώς τελικά «έφυγαν» από τη ζωή λίγους μήνες αργότερα χτυπημένοι από την επάρατη νόσο.

Οι μπίζνες του Νικόλαου Κοντοστάθη με καταγωγή από τον Βόλο ξεκίνησαν πολλά χρόνια νωρίτερα και σε πολλές περιπτώσεις ήταν χοντρές. Τα σκηνικά που έστηνε ξεπερνούσαν ακόμη και τα πιο ευφάνταστα μυθιστορήματα συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας, με κορυφαία περίπτωση την απάτη που έστησε μαζί με τρία ακόμη άτομα σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ο «κύριος Νικολάου», όπως είχε επιβάλει να τον αποκαλεί, του απέσπασε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ!

Τότε, ο φαντομάς της απάτης, του παρουσιάστηκε ως Ελληνοαμερικανός από «το βαθύ κράτος των ΗΠΑ», απόφοιτος του ΜΙΤ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης), υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA (National Security Agency) και, ειδικότερα, 4ος στην ιεραρχία, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αδερφικός φίλoς των ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τένετ, διοικητή της CIA, και Νίκολας Νεγκρoπόντε, κορυφαίου στελέχους της NSA.

Οπως υποστήριζε και αναφέρεται στην έγκληση, «είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο».

Στόχος της αριστοτεχνικά στημένης κομπίνας χολιγουντιανών προδιαγραφών ήταν να χρηματοδοτήσει ο κ. Κοντομηνάς «έναν καινούριο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις […]. Οι κεραίες αυτές θα ήταν εφοδιασμένες με τεχνολογία πολλαπλής εκπομπής (multi beam) και τροποδιασκόρπισης, που σημαίνει ότι θα φτάνουν μέχρι την τροπόσφαιρα και στη συνέχεια θα αντανακλώνται προς τη Γη, με συνέπεια η επικοινωνία να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις».

Η ιστορία αυτή κατέληξε στα δικαστήρια και η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για τις 17 Ιουνίου. Δηλαδή την περασμένη Τετάρτη, ημέρα όπου ο ψευτογιατρός έπεφτε στα χέρια της Ασφάλειας, μετά από κινηματογραφική επιχείρηση, μέσα στη βίλα των 5 στρεμμάτων που διατηρεί στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η επιλογή του στόχου

Η ιστορία της αριστοτεχνικά σκηνοθετημένης υπόθεσης με την αρπαγή των 55 εκατ. ευρώ ξεδιπλώνεται μέσα από τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κοντομηνάς, με λεπτομέρειες και περιγραφές που κάνουν αυτούς που τις διαβάζουν να απορούν τι μπορεί να σκεφτεί το μυαλό ενός ανθρώπου και, το κυριότερο, μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Ολα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2005. Ο Κοντοστάθης, μέσω ενός τρίτου προσώπου κατάφερε να προσεγγίσει τον γνωστό επιχειρηματία και να του προτείνει το project του. Οπως αναφέρεται, «κριτήρια για την επιλογή του κ. Κοντομηνά αποτέλεσαν οι ικανότητα και η εντιμότητά του ως επιχειρηματία, αλλά και το ότι είναι Ελληνας και χριστιανός ορθόδοξος που έχει σπουδάσει στο Aμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Τον διαβεβαίωσαν ότι αποτελούσε επιθυμία-απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ιδρύσει μια εταιρεία που θα πωλούσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε διάφορες χώρες, με τρόπο ώστε να μη δημιουργηθεί σε τρίτους η παραμικρή υπόνοια ότι πίσω από τις εν λόγω συναλλαγές υποκρύπτονταν αμερικανικά συμφέροντα. Η εταιρεία αυτή θα χρηματοδοτούταν μυστικά κατά το μεγαλύτερο μέρος από το Carlyle Group και άλλες εταιρείες ελεγχόμενες από την NSA και ότι αναμενόταν να κάνουν εργασίες συνολικού ύψους 50-100 δισ. δολαρίων…».

kontominas
Προσέγγισε τον Δημήτρη Κοντομηνά ως την απόλυτη επιλογή-απόφαση της κυβέρνησης Μπους για μυστική χρηματοδότηση εταιρείας τζίρου 50-100 δισ. δολαρίων, που θα πωλούσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε διάφορες χώρες, με τις ευλογίες της CIA

Στην πολυσέλιδη μήνυση αναφέρεται ότι ο «κύριος Νικολάου» κατάφερε και έπεισε τον κ. Κοντομηνά να απομακρύνει από γύρω του όλους τους στενούς του συνεργάτες, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να μάθουν το παραμικρό για το σχέδιο οι απατεώνες που σε περιστοιχίζουν». Μέχρι και την τότε σύντροφό του κατάφεραν να τον πείσουν να απομακρύνει, λέγοντάς του ότι «είναι πράκτορας της Μοσάντ»!

Οπως αναφέρεται στη μήνυση, του επισήμαναν επίμονα και εμφατικά ότι τα όσα συζητούν αποτελούν υψηλά μυστικά. «Κάθε συζήτηση κομμένη γιατί παρακολουθούνται όλα από το Εσελον», ήταν η μόνιμη και σταθερή επωδός.

Το Εσελον, όπως του γνωστοποίησαν, είναι σύστημα παρακολούθησης συνομιλιών. Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο είχαν καθορίσει ως τόπο συνάντησης το Καβούρι στη Βουλιαγμένη, με τη δικαιολογία ότι στο συγκεκριμένο σημείο είχαν εξακριβώσει ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει παρακολουθήσεις, αφού στην περιοχή κατοικούσαν δήθεν υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το «ραντεβού» με την Κοντολίζα στη Νέα Υόρκη

«Πριν τα Χριστούγεννα του 2005, οι εγκαλούμενοι τού εξέθεσαν ότι προγραμμάτιζαν συνάντηση με την τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις. Η συνάντηση είχε, υποτίθεται, κανονιστεί από τον Κοντοστάθη, ο οποίος υποστήριζε ότι είχε συνεκπαιδευτεί επί πολλούς μήνες στην Αλάσκα μαζί με την Κοντολίζα Ράις σε ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια κάτω από το έδαφος όπου και είχαν καλλιεργήσει φιλική σχέση.

Μόλις ο κ. Κοντομηνάς έφτασε στη Νέα Υόρκη, τον πλαισίωσε αμέσως ομάδα ανδρών ασφαλείας, ενώ τους ακολουθούσε ένα βαν με μαυροντυμένους δήθεν άνδρες ασφαλείας, οι οποίοι ακροβολίζονταν ώστε να δημιουργηθεί στον επιχειρηματία η απόλυτη πεποίθηση ισχυρώς προστατευομένων προσώπων λόγω του σημαντικότατου ρόλου τον οποίο διαδραμάτιζαν.

Εκεί, του γνώρισαν κάποιον επικεφαλής της φρουράς προστασίας τους, ονόματι Glen, που ανήκε δήθεν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ και του έδειξε μάλιστα σχετική ταυτότητα για την οποία είναι βέβαιος ότι ήταν πλαστή. Τελικώς συνάντηση με την υπουργό Κοντολίζα Ράις δεν πραγματοποιήθηκε, με την επίκληση αληθοφανούς προσχήματος εκτάκτων υποχρεώσεών της, αντί αυτής του παρέδωσαν στυλό μάρκας Montblanc με χαραγμένη δήθεν προσωπική αφιέρωση του προέδρου Μπους προς τον κ. Κοντομηνά και μανικετόκουμπα φέροντα τον θυρεό της αμερικανικής κυβέρνησης, για τα οποία του ανέφεραν ότι αποτελούν επίσημο δώρο προοριζόμενο για εκλεκτούς καλεσμένους.

Οπως ανέφεραν, οι μοναδικοί άνθρωποι στους οποίους έχει προσφερθεί αντίστοιχο δώρο σε όλο τον κόσμο είναι ο πρόεδρος της Κίνας και ο Αγγλος πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. Γεγονός αποδεικτικό της εκτίμησης που έτρεφε προς το πρόσωπο του επιχειρηματία η αμερικανική κυβέρνηση».

Αυτό αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας αναφορικά με το πρώτο ταξίδι στο Μεγάλο Μήλο. Ωστόσο, η ιστορία με τη συνάντηση του κ. Κοντομηνά με την κυρία Ράις δεν σταμάτησε εκεί.

«Οταν επέστρεψαν από τις ΗΠΑ, διαβεβαίωναν τον επιχειρηματία μετ’ εμφάσεως πως ό,τι δεν συνέβη εκεί, θα συμβεί στην Ελλάδα. Δηλαδή ότι πρόκειται να συναντηθεί με την Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα, την οποία έχει ήδη προγραμματίσει να επισκεφθεί. Πράγματι, στις 25.4.2006 επισκέφθηκε την Ελλάδα, όμως κι αυτή η συνάντηση ματαιώθηκε, με τη δικαιολογία ότι γίνονταν διαδηλώσεις και η υπουργός, τηρώντας τις οδηγίες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, απέκλεισε κάθε άλλη συνάντηση, πλην αυστηρώς εκείνων που είχαν προγραμματιστεί και είχαν να κάνουν με Ελληνες κυβερνητικούς παράγοντες».

f5
2005: Το ραντεβού με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις θα γινόταν μυστικά στη Νέα Υόρκη. Αντ’ αυτής ο Δ. Κοντομηνάς είδε τη δήθεν φρουρά της NSA και έλαβε μια πένα Montblanc και μανικετόκουμπα με τον θυρεό των ΗΠΑ ως «προσωπικό δώρο» από τον πρόεδρο Μπους

Θωρακισμένα οχήματα και σκάφος αξίας 3 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση του κ. Κοντομηνά, το οργανωμένο σχέδιο που είχε καταστρώσει ο 47χρονος «κύριος Νικολάου» συμπεριελάμβανε, εκτός από υπερατλαντικά ταξίδια, και πανάκριβες αγορές.

Ενα εκατομμύριο διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ ζήτησαν για να προμηθεύσουν τον επιχειρηματία ειδικές συσκευές τηλεφώνων που θα εξασφάλιζαν από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής.

«Του επισήμαιναν διαρκώς ότι είναι αδιανόητο να μην έχει διασφαλίσει το απόρρητο των τηλεφωνικών του επικοινωνιών και των εκ του σύνεγγυς συζητήσεων στα γραφεία και στο σπίτι του, να μην έχει λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας δικής του, αλλά και των στενών συνεργατών του (δηλαδή των ίδιων των εγκαλουμένων) και, τέλος, να έχει την ανάλογη υποδομή για την ασφάλεια των υψηλών προσώπων που τον εμπιστεύονται κάθε φορά που επισκέπτονται την Ελλάδα. Αυτό ήταν και το πρώτο παράνομο όφελος που αποκόμισαν».

Βέβαια, σύμφωνα με όλα όσα αναφέρονται στην έγκληση, ο επιχειρηματίας, κατόπιν υποδείξεών τους, τελικά αγόρασε πέντε από τα συνολικά επτά θωρακισμένα αυτοκίνητα μάρκας BMW, τζιπ και λιμουζίνες, αξίας 2.400.859 ευρώ.

Οπως αναφέρεται, «πλην των θωρακισμένων αυτοκινήτων, για τους ίδιους λόγους και υπό τις αυτές ψευδείς παραστάσεις έπεισαν τον επιχειρηματία να αγοράσει ένα σκάφος 12 μέτρων, 304.600 ευρώ και επιπλέον ΦΠΑ 19%. Το εν λόγω σκάφος θα χρησιμοποιούνταν και, πάντα κατά τις διαβεβαιώσεις του, από ειδικά εκπαιδευμένους φρουρούς ως συνοδευτικό του προσωπικού του σκάφους, αλλά και αυτού που θα φιλοξενούσε τους υψηλούς καλεσμένους από τις ΗΠΑ».

f6
2007: Τον έστησε μόνο του μεσοπέλαγα, ανοιχτά της Υδρας, να περιμένει τον -τότε- διευθυντή της CIA Τζορτζ Τένετ, ο οποίος, δήθεν, βρισκόταν στο Πήλιο για τα θυρανοίξια εκκλησίας και θα ερχόταν στον Αργοσαρωνικό με τη θαλαμηγό του! Φυσικά ο Τένετ δεν εμφανίστηκε ποτέ

Το καλοκαίρι του 2007, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο, «ο Νικόλαος Κοντοστάθης του ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί δήθεν με τον Τζορτζ Τένετ (σ.σ.: τότε διοικητή της CIA) στη θαλαμηγό του, σε χρόνο που θα οριστεί αιφνιδιαστικά μόλις την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης και ότι αυτό επιβαλλόταν για λόγους ασφαλείας. Λόγος για τον οποίο υποχρεώθηκε ο κ. Κοντομηνάς να ευρίσκεται μεσοπέλαγα στο σκάφος του και μόνος, προσδοκώντας τη συνάντηση.

Ειδικότερα, ο Νικόλαος Κοντοστάθης τον διαβεβαίωσε ότι ο Τζορτζ Τένετ θα ευρίσκονταν ανεπισήμως (ινκόγκνιτο) στην Ελλάδα για τα θυρανοίξια μιας εκκλησίας στο Πήλιο και στη συνέχεια θα συναντιόταν μαζί του. Μάλιστα αγόρασε για να του προσφέρει ως δώρο ένα εκκλησιαστικό βιβλίο ιστορικής αξίας, αντί τιμήματος 28.000 ευρώ».

Και τα παραπάνω δεν ήταν τα μόνα έξοδα, αφού εκείνη τη χρονιά, εν όψει επικείμενων δήθεν συναντήσεων με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, ο επιχειρηματίας «αγόρασε τρία πολυτελή ρολόγια χειρός με ειδική πλακέτα, επί της οποίας είχε τοποθετηθεί η αμερικανική σημαία και είχε γίνει ειδική εγχάρακτη αφιέρωση. Για την αγορά των ρολογιών αυτών δαπανήθηκε ποσό 34.000 ευρώ για καθένα και συνολικώς 102.000 ευρώ».

Τα ταξίδια στην Κίνα και οι απειλές για ισόβια στο Γκουαντάναμο

«Σε σχέση με την προμήθεια των δήθεν κεραιών που εγκαθίσταντο σε Βαλκάνια και Κίνα, οι εγκαλούμενοι έπεισαν τον επιχειρηματία και πραγματοποίησε επανειλημμένα ταξίδια κατά τα οποία υποτίθεται ότι θα συναντούσε αξιωματούχους της κινέζικης κυβέρνησης και των τηλεπικοινωνιακών και λιμενικών αρχών της Κίνας. […] Ξαφνικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού στην Κίνα, ο Νικόλαος Κοντοστάθης προσποιήθηκε ότι πρέπει να διεξαγάγει αυτός τις διαπραγματεύσεις και να αποκλειστεί ο επιχειρηματίας για λόγους δήθεν ασφαλείας.

Ως δικαιολογία προέβαλε το γεγονός ότι η τότε σύντροφός του δήθεν αποκάλυπτε τα μυστικά των συνομιλιών, τηλεφωνικώς, σε τρίτους, γεγονός που δήθεν ανάγκασε την αμερικανική πλευρά να υπαναχωρήσει από τα προφορικώς συμφωνηθέντα και να άρει δήθεν την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του κ. Κοντομηνά. Κατά το ταξίδι της επιστροφής, όταν ο επιχειρηματίας έθεσε κάποια εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την έλλειψη οργάνωσης του εν λόγω ταξιδιού, δέχθηκε απειλές, καθότι δήθεν είχε αθετήσει τη συμφωνία με τους Αμερικανούς και ήταν υπόλογος».

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ο Κοντοστάθης υπαινισσόταν ότι διατρέχει κίνδυνο η ίδια η ζωή του επιχειρηματία. Αλλοτε, δε, ότι πρέπει να προσέχει γιατί «οι Αμερικανοί θα τον κλείσουν ισοβίως στο Γκουαντάναμο».

Σε εκείνο το ταξίδι στην Απω Ανατολή, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο, ο επιχειρηματίας άρχισε να νιώθει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Τον διαβεβαίωναν ότι το πολυτελές τζετ που χρησιμοποιήθηκε για το ταξίδι, τύπου Falcon 900 EX, διατέθηκε δήθεν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατ’ʼ εντολήν της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ακόμη, ότι οι ίδιες οι υπηρεσίες υπέδειξαν η αναχώρηση για το Πεκίνο να γίνει από τη Ρώμη προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα του ταξιδιού.

Περί τα τέλη του Οκτωβρίου 2007, ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε κατάπληκτος από πρόσωπα που απασχολούνται στην εταιρεία του ότι το εν λόγω τζετ όχι απλώς δεν είχε διατεθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά, αντιθέτως, το είχε μισθώσει ο ίδιος και είχε πληρώσει το μίσθωμά του 268.000 ευρώ. Αυτό αποτέλεσε την απαρχή της αφύπνισης του επιχειρηματία».

Η συνέχεια, όπως αναφέρεται στην έγκληση προς τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ήταν ο επιχειρηματίας να ζητήσει εξηγήσεις από τον Νικόλαο Κοντοστάθη, ο οποίος άρχισε να λέει ότι θα του κλείσει ραντεβού με τον πρόεδρο της Carlyle Group Φρανκ Καρλούτσι. Οταν, όμως, διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας τούς είχε υποψιαστεί και η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχό τους, ο 47χρονος εξαφανίστηκε.

«Ο συγκεκριμένος την 1η Νοεμβρίου του 2007 επέστρεψε στον επιχειρηματία το ποσό των 10.842.615,01 ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελούσε ένα μέρος από τη λεία της τεράστιας απάτης. […] Ετσι, η ζημία που προκλήθηκε παρανόμως στην περιουσία του επιχειρηματία, με αντίστοιχο παράνομο όφελος των εγκαλουμένων, μετά την αφαίρεση του ποσού που επεστράφη ανέρχεται σε 44.407.385 ευρώ».

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος του κ. Κοντομηνά Δημήτριος Κουρέντας, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», τονίζει: «Ο κ. Κοντοστάθης έχει παραπεμφθεί, κατόπιν εγκλήσεως του κ. Κοντομηνά, να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας. Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του, μένει όμως να κριθεί από το δικαστήριο αν είναι ένοχος ή αθώος για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε αναβληθεί για τις 17.06.2020, αλλά αποσύρθηκε η υπόθεση λόγω της αναστολής των εργασιών των ποινικών δικαστηρίων και αναμένουμε πλέον τον επαναπροσδιορισμό αυτής. Σύμφωνα με τον κ. Κοντομηνά και το ιστορικό της εγκλήσεως, ο κατηγορούμενος κατάφερε και του απέσπασε τεράστια χρηματικά ποσά, εμφανιζόμενος ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής, με αποστολή την εκπόνηση ενός τεράστιου επιχειρηματικού σχεδίου.

Μελετώντας κανείς τη δικογραφία απορεί πραγματικά πώς ένας επιφανής και έμπειρος επιχειρηματίας σαν τον κ. Κοντομηνά πείστηκε από τις ψευδείς παραστάσεις αυτού του ανθρώπου, πλην, όμως, αυτό καταδεικνύει την ικανότητα, ενδεχομένως και την επικινδυνότητα, αυτού του ανθρώπου».

«Dr. Κόντος», o ψευτογιατρός που σκόρπισε θάνατο

Οταν η καριέρα του ως αρχιπράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έληξε άδοξα και φορτώθηκε ένα δικαστήριο με βαρύ κατηγορητήριο, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 30.000 ευρώ εγγύηση, ο Νικόλαος Κοντοστάθης πήγε στο Αγιον Ορος να ηρεμήσει.

Εκεί, σε ένα απομονωμένο κελί στον Αθω και αφού μιλούσε για ώρες με μοναχούς και επισκέπτες, άρχισε να σκέφτεται τον επόμενο χαρακτήρα που θα ενσάρκωνε. Κι έτσι ξεκίνησε να γράφει ένα ακόμη αλλόκοτο σενάριο που σύντομα θα σκηνοθετούσε. Διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό στο εμπόριο ελπίδας σε ανθρώπους δύστυχους, χτυπημένους από ανίατες ασθένειες και γι’ αυτό αποφάσισε να αλλάξει πεδίο δράσης.

Από Αμερικανός πράκτορας μεταμορφώθηκε σε ογκολόγο γιατρό που σπούδασε στις ΗΠΑ, όμως αυτή τη φορά ο Νικόλαος Κοντοστάθης δεν έπαιζε με εκατομμύρια, αλλά με ανθρώπινες ζωές. Και τα παραμύθια του δεν είχαν μόνο οικονομικές ζημίες, αλλά και θανάτους ανθρώπων. Ανάμεσά τους και δύο παιδιών ηλικίας 14 και 16 ετών. Το όριο είχε ήδη ξεπεραστεί…

Ο Κοντοστάθης έγινε «Dr. Kontos», ερευνητής του μεγαλύτερου ιατρικού ινστιτούτου της Ελβετίας, ανιψιός του εφοπλιστή Νιάρχου με σύζυγο Ελληνοαμερικανίδα γιατρό αιματολόγο της οικογένειας Λιβανού.

Ο «απατεώνας με τα χίλια πρόσωπα» δήλωνε μόνιμος κάτοικος Αμερικής. Χωρίς ΑΦΜ στην Ελλάδα, με βαθιές ρίζες στην Εκκλησία, στα μοναστήρια και πρόσβαση σε όλα τα ιατρικά κέντρα του κόσμου. Προμηθεύτηκε δύο κινητά τηλέφωνα όπου στο ένα εμφανιζόταν ως γιατρός, στο δεύτερο ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ διέθετε και έναν ελβετικό αριθμό που τον έδινε όταν τα πράγματα δυσκόλευαν για να πείσει για το ψεύτικο προφίλ του.

koropi-spiti
Το σπίτι-φρούριο του 47χρονου στο Κορωπί

Στην ουσία, το μόνο που διέθετε ο «δρ Θάνατος» ήταν θράσος και μια πρωτοφανή ικανότητα να μεταλλάσσεται σαν χαμαιλέοντας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δικαστήριο όπου εμφανίστηκε μετά τη μήνυση που του έκανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς παρουσιάστηκε ως ρακένδυτος, αξύριστος, ένας ανθρωπάκος, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι και αυτός υπήρξε θύμα του διεθνούς κυκλώματος που πλεύρισε και έφαγε από τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ALPHA 55 εκατ. ευρώ…

Το απίστευτο είναι ότι αυτός ο ψυχρόαιμος απατεώνας κατάφερε να πείσει νευροχειρουργό ότι θα τον διορίσει στην Ελληνική Αστυνομία, τον έβαλε να αγοράσει μέχρι και στολή ταξιάρχου, καθώς η ορκωμοσία, όπως τον διαβεβαίωνε, θα γινόταν μετά τη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ του πήγε και ο ίδιος το ξίφος στο σπίτι του!

Παράλληλα, υποσχόταν διορισμούς σε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλη κλινική που ετοιμαζόταν στην Γλυφάδα με χρηματοδότηση από το Βατικανό, ενώ ο ίδιος γιατρός κατέθεσε ότι για έξι μήνες λάμβανε σκευάσματα από τον ψευτογιατρό για να του θεραπεύσει την ατοπική δερματίτιδα από την οποία έπασχε!

Τελικά την πάτησε από μια επιταγή που του έδωσε ο πατέρας της μικρής που πέθανε μετά τις «θεραπείες» και τη χρησιμοποίησε για να πληρώσει το ιδιωτικό σχολείο των δύο παιδιών του. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, για να εντοπίσουν τη βίλα-φρούριο στο Λαγονήσι με την πισίνα και το γήπεδο τένις, ακολούθησαν το σχολικό που μετέφερε τα παιδιά του.

Μήνυση για τον 16χρονο

Στις 23 Μαΐου του 2019 στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων υποβάλλεται μήνυση από τους γονείς ενός 16χρονου αγοριού το οποίο πέθανε τον Φεβρουάριο του 2017 μετά από θεραπεία που του συνέστησε ένας γιατρός ονόματι Νικόλαος Κόντος και για την οποία οι γονείς του είχαν πληρώσει 22.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα στην ίδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάζεται δεύτερη μήνυση κατά του ίδιου προσώπου από τους γονείς ενός 14χρονου κοριτσιού το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή μετά από παρόμοια εναλλακτική θεραπεία του δόκτορος Κόντου, για την οποία πλήρωσαν 19.502 ευρώ. Οι αστυνομικοί ξεκινούν αμέσως έρευνες, όμως όσο πλησιάζουν στον περίεργο γιατρό τόσο αυτός εξαφανίζεται μυστηριωδώς…

Μπορεί να μη φτάνουν στα ίχνη του, όμως συνεχώς δέχονται καταγγελίες που δίνουν το στίγμα του σε διάφορα σημεία. Ο μυστηριώδης άνδρας, σαν άλλος Μεσσίας, υπόσχεται θαύματα και καθησυχάζει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους-θύματά του χρησιμοποιώντας τη φράση «μη φοβού».

Σε όλα τα θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα που τα θύματα τοποθετούν τον ψευτογιατρό, οι έρευνες της Αστυνομίας αποβαίνουν άκαρπες. Ο «δρ Κόντος» είναι παντού και πουθενά. Αλλοτε εμφανίζεται ως συνοδός ασθενών σε διαγνωστικά κέντρα, άλλοτε ως καθηγητής από τη Ζυρίχη που δεν παίρνει χρήματα για τις υπηρεσίες του και δεν γνωρίζουν κάτι παραπάνω για την ταυτότητά του.

Στα θεραπευτήρια και τα διαγνωστικά δεν εμφανίζεται να έχει κάποια έμμισθη σχέση, φαίνεται να απορρίπτει όλες τις προτάσεις για δουλειά που του έκαναν ως διακεκριμένος γιατρός παιδοχειρουργός, νευροχειρουργός, παιδοογκολόγος, προφασιζόμενος ότι δεν θέλει να εμπλακεί με το Ελληνικό Δημόσιο και την Εφορία, ενώ όταν η έρευνα επεκτείνεται και στους 60 ιατρικούς συλλόγους της χώρας και πάλι δεν υπάρχει τίποτα γι’ αυτόν.

Κομβικό σημείο στην εξιχνίαση της δράσης του ψευτογιατρού αποτέλεσε η μαρτυρία μιας γυναίκας δικηγόρου η οποία έφερε σε επαφή τη μητέρα του 16χρονου παιδιού που ξεψύχησε με τον ψευτογιατρό. Το τραγικό της υπόθεσης μάλιστα είναι ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα του Κόντου αφού ο πατέρας της πέθανε μετά τις θεραπείες του 47χρονου απατεώνα.

Οπως είπε, τον ψευτογιατρό τον γνώρισε στα τέλη του 2015 μέσω μιας Ιεράς Μονής του Πηλίου λαμβάνοντας συστάσεις ότι «ο Κόντος είναι άτομο που πιστεύει στον Θεό και ακολουθεί τρόπους θεραπείας με φυσικά μέσα, βότανα, τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ασθένειας και ότι βοήθησε μια μοναχή της αδελφότητας που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Η θεραπεία, σύμφωνα με τη μάρτυρα, που ακολούθησε ο πατέρας της καθ’ υπόδειξιν του Κόντου προϋπέθετε να διακόψει τις χημειοθεραπείες και να λαμβάνει βότανα, βιταμίνες και υγρά διαλύματα τοποθετημένα σε μπουκάλια πλαστικά, χρώματος μελί, που είχαν ετικέτες «O-LH», «Απόσταγμα ΒLΚ-3», «Απόσταγμα NUT-CO». Για όλα αυτά που χορήγησε στον πατέρα της για έξι μήνες απέσπασε 17.000 ευρώ…

Ωστόσο ο ασθενής δεν τα κατάφερε και τον Μάρτιο του 2017 απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. Συνολικά, οι αστυνομικοί δέχτηκαν 45 καταγγελίες για τη δράση του συγκεκριμένου ψευτογιατρού και ακόμη δύο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει αριθμούς για επικοινωνία ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι σίγουροι ότι η λίστα των θυμάτων του «δρος Κόντου» είναι πολύ μεγαλύτερη.

Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι ο ψευτογιατρός δεν είχε δικό του ιατρείο: «Ουδέποτε φορούσε ιατρική μπλούζα με αναγραφόμενο ονοματεπώνυμο και ιδιότητα και ουδέποτε χορηγούσε συνταγή ή παραγγελία για ιατρική εξέταση». Την εξέταση, δε, των ασθενών την έκανε είτε σε ιατρεία άλλων «συναδέλφων» του όταν αυτοί έλειπαν, είτε σε καφετέριες νοσοκομείων και ξενοδοχείων…

Η επιταγή και το σχολικό

Οι έρευνες της Αστυνομίας για κάποιους μήνες βαλτώνουν. Ο ψευτογιατρός-φαντομάς καταφέρνει να σβήσει τα ίχνη του, μέχρι που στις 10 Απριλίου κάνει το μοιραίο λάθος… Οι οκτώ επιταγές που είχε λάβει ο Κόντος από την οικογένεια της 14χρονης που πέθανε είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών προκειμένου οι αστυνομικοί να δουν πού θα καταλήξουν και πότε θα εξαργυρωθούν από τραπεζικό κατάστημα.

Μία από αυτές, με το ποσό των 1.416 ευρώ, εξαργυρώθηκε σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Μαρούσι από ιδιοκτήτη βενζινάδικου. Οπισθογράφος αυτής ήταν ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού σχολείου όπου φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά του Κοντοστάθη. Αμέσως κλήθηκε ο συγκεκριμένος και στις φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί αναγνώρισε τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του και, όπως είπε, την επιταγή την πήρε από την αλβανικής καταγωγής σύζυγο του Κόντου, που εμφανιζόταν ως «Σταυρούλα Λιβανού», προκειμένου να τακτοποιήσει μέρος των διδάκτρων.

Ωστόσο το πρόβλημα για τους αστυνομικούς δεν έχει λυθεί, καθώς δεν μπορούν να εντοπίσουν τα πραγματικά του στοιχεία και την περιοχή στην οποία μένει. Ετσι, ακολουθούν το σχολικό λεωφορείο που τους οδηγεί στη βίλα της Αγίας Μαρίνας, που είναι το σπίτι του.

Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία -«ανάκτορο», τη χαρακτήρισαν όσοι γιατροί την είχαν επισκεφθεί-, μέσα σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων, με γήπεδο τένις και υπό κατασκευή πισίνα. Μάλιστα, όπως έλεγε ο ίδιος, την είχε αγοράσει 7,5 εκατ. ευρώ.

«Το εσωτερικό της κατοικίας δεν συνάδει με το εξωτερικό όσον αφορά στην πολυτέλεια , ενώ χαρακτηριστικά στο γραφείο του Κόντου υπάρχουν κράνη της Πολεμικής Αεροπορίας διαφόρων εποχών, χρηματοκιβώτιο, αλεξίσφαιρα και ένας μεγάλος ξύλινος σταυρός όπως αυτοί του Αγίου Ορους, ανοιγμένο ευαγγέλιο, εικόνες και κεριά», είπε στους αστυνομικούς ο χειρουργός γιατρός ο οποίος γνώριζε τον ψευτογιατρό και ανακάλυψε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν σε ένα από τα χειρουργεία ο υποτιθέμενος συνάδελφός του δεν γνώριζε το στοιχειώδες πρωτόκολλο αντισηψίας, ενώ μέσα στο χειρουργείο έξυσε το ιδρωμένο μέτωπο του με το γάντι.

Οι αστυνομικοί, στον έναν μήνα παρακολούθησης διαπίστωσαν ότι ο Κοντοστάθης μετακινούνταν με μαύρο θηριώδες BMW X5 γνωρίζοντας καλά τα μυστικά της γρήγορης οδήγησης και λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας.

Για παράδειγμα, πολλές φορές αναγκάζονταν να σταματήσουν την παρακολούθηση αφού ο στόχος παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες, έκανε αναστροφές σε λεωφόρους, κύκλους σε πλατείες, ενώ έμπαινε ανάποδα σε μονόδρομους και αδιέξοδα για να χάσουν τα ίχνη του οι διώκτες του.

Οταν κλιμάκιο της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα, πήγε στην έπαυλη για να τον συλλάβει, αυτός τους είδε από τις κάμερες, άνοιξε πρόθυμα την πόρτα και παρουσιάστηκε ως πιλότος με πατέρα πιλότο της Αεροπορίας, ενώ είπε ότι ό,τι έκανε το έκανε στο πλαίσιο της προσφοράς κοινωνικού έργου και δεν έπαιρνε από κανέναν χρήματα…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr