Home Greek News Καιρός: Καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα

Καιρός: Καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα

by _
0 comment 318 views

Καιρός: Καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα

21/06/2020, 22:58


Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες – Προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν την Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα – Δείτε αναλυτικά τον καιρό…

Σκηνικό κακοκαιρίαςθα επικρατήσει και τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στη Θεσσαλία και στη Θράκη. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα ενισχυθούν. Στα ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 26, στα νησιά Αιγαίου από 17 έως 30 και στην Κρήτη από 16 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για βροχοπτώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ,τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr