Home Greek News Οι ματωμένες προδοσίες!Απόρρητα έγραφα-φωτιά!Επιχειρηματίας με “διείσδυση” στα Σκοπιά και την Τουρκία συνεργάστηκε με την Ε.Υ.Π. και είδε το όνομα και τον ρόλο του στις…εφημερίδες!

Οι ματωμένες προδοσίες!Απόρρητα έγραφα-φωτιά!Επιχειρηματίας με “διείσδυση” στα Σκοπιά και την Τουρκία συνεργάστηκε με την Ε.Υ.Π. και είδε το όνομα και τον ρόλο του στις…εφημερίδες!

by _
0 comment 193 views

Οι ματωμένες προδοσίες! Απόρρητα έγραφα-φωτιά!Επιχειρηματίας με “διείσδυση” στα Σκοπιά και την Τουρκία συνεργάστηκε με την Ε.Υ.Π. και είδε το όνομα και τον ρόλο του στις…εφημερίδες!


Του Άρη Σπίνου

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι πληροφορίες από το Κοσσυφοπέδιο, όπου είχαμε την σφοδρή πολεμική σύγκρουση και τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, ήταν ελάχιστες,προς την Ε.Υ.Π. όπως εξίσου λίγες και από τα Σκόπια και γενικά υπήρχε πρόβλημα ενημέρωσης της τότε πολιτικής ηγεσίας ακόμα και για τα στοιχειώδη.

Το 2004 η νέα ηγεσία της ΕΥΠ αποφάσισε να ρίξει το βάρος της στο τομέα αυτόν, ειδικά μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του κράτους των Σκοπίων ως «Μακεδονία».Ως ιδανική κάλυψη θεωρήθηκε μία αλυσίδα ελληνικής ιδιοκτησίας ιδιωτικών κολεγίων.Προσεγγίστηκε ο επιχειρηματίας, ένας 42χρονος Έλληνας. Πρόκειται για τον  Σοφοκλή Κουκουλίτσιο και του προτάθηκε να εργαστεί για λογαριασμό της πατρίδας του.Εκείνος τον δέχτηκε.

Τα κολέγια απλώθηκαν σε όλα τα Βαλκάνια, κλείνοντας συμβόλαια με τις κυβερνήσεις και οι διδάσκοντες (ακόμα και μέλη της ΕΥΠ!), προσέγγιζαν τους αξιωματούχους-στόχους, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες, άκρως αξιοποιήσιμες από την υπηρεσία.

Δημιουργήθηκαν οικήματα ασφαλείας σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, ακόμα και μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να καταφεύγουν οι πράκτορες που κινδύνευαν με σύλληψη.

Πράκτορες της ΕΥΠ, ως καθηγητές του εν λόγω κολεγίου, έκαναν μαθήματα (!) διαχείρισης κρίσεων στην τουρκική αστυνομία και αποκόμιζαν πολύτιμες πληροφορίες μέσω της ανάπτυξης φιλικών και κοινωνικών σχέσεων με τους Τούρκους αξιωματούχους.

Μία χαρακτηριστική επιτυχία ήταν ο εντοπισμός ενός καινούριου σκοπιανού στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων στην λίμνη Οχρίδα, όπου η παρακολούθηση κατέδειξε ότι εκπαιδεύονταν από Τούρκους εκπαιδευτές σε τακτικές διείσδυσης στα ενεργειακά πεδία της Δ.Μακεδονίας, όπου πηγάζει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας!

Βασικό στέλεχος στο συγκεκριμένο δίκτυο πέρα από τον Έλληνα «ιδρυτή» ήταν ο 40χρονος Σκοπιανός Γιάνεσε Γκρούεφσκι (απλή συνωνυμία με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, ενώ υπάρχει πληροφορία πως ήταν μακρινός συγγενής του).

Σχεδόν τίποτα δεν συνέβαινε σε κυβερνητικό επίπεδο στα Σκόπια από το 2005 μέχρι το 2010 που να μην εντοπιζόταν από το ελληνικό δίκτυο, το οποίο είχε βάλει «στο κόλπο», ακόμα και ανώτατους αξιωματικούς της τουρκικής Αστυνομίας!

Στις αρχές του 2010, προτείνεται στη νέα διοίκηση της ΕΥΠ να επιδοτηθούν laptop παγιδευμένα που θα μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο, ότι γραφόταν, η εικόνα και τα δακτυλικά αποτυπώματα των χρηστών του, προκειμένου να μοιραστούν από το δίκτυο των κολεγίων σε εκατοντάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους στα Βαλκάνια και την Τουρκία!

 Το σχέδιο απορρίπτεται!

Και τότε, τον Μάϊο του 2010, μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια ήρθε η καταστροφή: Διαρροή της ύπαρξης του δικτύου. Ακριβώς οκτώ μήνες μετά την αλλαγή στην κυβέρνηση και την έλευση του Γ.Α.Παπανδρέου στην εξουσία, μια μαζική διαρροή στον ελληνικό Τύπο, από άγνωστους πληροφοριοδότες, της ύπαρξής και της οργάνωσής του!Η φωτογραφία του Σοφοκλή Κουκουλίτσιου όπως και οι διευθήνσεις των κολεγίων σε Αθήνα και Σκόπια, με τον ρόλο που έπαιζαν,ήταν κρεμασμένα στα μανταλάκια του Κυριακάτικου Τύπου.Ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε

Ο ίδιος, ειδοποιήθηκε να απομακρυνθεί λίγες ώρες αφ’ότου διαπιστώθηκε από τους χειριστές του δικτύου ότι υπήρχε διαρροή και οι εφημερίδες δεν είχαν ακόμη μοιραστεί στα περίπτερα.

Το βράδυ της 28ης Μαΐου 2010 έλαβε εντολή να εξαφανιστεί μέσω ασφαλούς δρομολογίου,από την περιοχή των σκοπιών όπου βρισκόταν.

Ο συνεργάτης του, ο Γιάνεσε Γκρούεφσκι δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Δεν κατέστη δυνατόν να ειδοποιηθεί.

Συνελήφθη από την σκοπιανή μυστική υπηρεσία,Κυριακή πρωί,λίγες ώρες αφότου είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ο κυριακάτικος τύπος.

Δολοφονήθηκε το 2012 μέσα στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Δίπλα στο πτώμα του Γκρούεφσκι βρέθηκε ένα πιστόλι. Είχε πυροβοληθεί στην καρδιά.

Το δίκτυο διαλύθηκε. Ο Σοφοκλής Κουκουλίτσιος καταστράφηκε επιχειρηματικά και έγινε ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα στην βαλκανική χερσόνησο εκτός Ελλάδος.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι είναι ένα μυθιστόρημα φανταστικά ονόματα,εάν το edolio5 δεν είχε στην κατοχή του την απόρρητη επιστολή που έστειλε ο επιχειρηματίας στον τότε πρωθυπουργό αλλά και τον διοικητή της Ε.Υ.Π..Και αν ακόμη κάποιος θεωρήσει ότι ο Σοφοκλής Κουκουλίτσιος είναι ένας ευφάνταστος που έδωσε ανύπαρκτο ρόλο στον εαυτό του,θα διαψευστεί αμέσως όταν διαβάσει την απάντηση στην επιστολή του από τον π.δοικητή της Ε.Υ.Π. Κοραντή που το edolio5 παρουσιάζει. Οι Φατρίες εντός των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών δεν σταμάτησαν στην αποκάλυψη του ρόλου Κουκουλίτσου.Του φόρτωσαν στην πλάτη αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης(!) που τον έσερναν στα δικαστήρια επί 10 χρόνια και πριν λίγα 24ωρα απηλλάγη.Σήμερα οικονομικά κατεστραμμένος με “συμβόλαιο” δολοφονίας σε βάρος του από τις Σκοπιανές και Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες ζει στην χώρα που τον πρόδωσε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.  

Αναρτήθηκε από ΕΔΩΛΙΟ στις 6:35 π.μ. 

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

BlogThis!

Μοιραστείτε το στο Twitter

Μοιραστείτε το στο Facebook

Κοινοποίηση στο Pinterest

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr