Home Greek News Τσίπρας: Να δημοσιοποιηθούν ποσά και δικαιούχοι της καμπάνιας για τον κορoνοϊό

Τσίπρας: Να δημοσιοποιηθούν ποσά και δικαιούχοι της καμπάνιας για τον κορoνοϊό

by _
0 comment 25 views

Intime News

Τσίπρας: Να δημοσιοποιηθούν ποσά και δικαιούχοι της καμπάνιας για τον κορoνοϊό


Ψηλά στην πολιτική ατζέντα κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ την ενημερωτική δαπάνη στην εκστρατεία για τον κορονοϊό, χαρακτηρίζοντας παραπειστικές και ελλιπείς τις έως τώρα απαντήσεις της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον πρωθυπουργό ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα ο πλήρης και αναλυτικός κατάλογος με τα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της δαπάνης που αφορούσε στην καμπάνια για τον κορωνοϊό, καθώς χρήματα δόθηκαν με αυθαίρετα και αθέμιτα κριτήρια ακόμη και σε ηλεκτρονικά μέσα «ζόμπι» και «φαντάσματα», όπως είχε αναφέρει σε παρέμβαση του την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Με την ερώτηση του καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους, επικαλούμενος μάλιστα, και τις σχετικές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Με την αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει: Πλήρη και αναλυτικό κατάλογο από τον οποίο να προκύπτουν α) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά κ.α.) που έλαβαν από οποιοδήποτε φορέα του ελληνικού δημοσίου οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση είτε απευθείας είτε μέσω ενδιάμεσης διαφημιστικής εταιρείας για οποιουδήποτε είδους διαφημιστική καμπάνια και εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσηςσχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, β) τα ποσά που έλαβαν, γ) τον τρόπο, δηλ. τα νόμιμα κριτήρια και τη διαδικασία υπολογισμού τους.

Η ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Αλέξη Τσίπρα:

ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ: Ποια είναι τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο για τηνενημερωτική δαπάνη που αφορούσε την εκστρατεία για τον κορονοϊό;

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η αντιμετώπιση του κορωνοϊούαντιμετωπίστηκε από την κυβέρνησή σας ως χρυσή ευκαιρία παρέκκλισης από τους κανόνες που προβλέπονταν για τη διαφάνεια, τη Διαύγεια και τον έλεγχο των απευθείας αναθέσεων.Αδιαφανήςείναι η στάση της κυβέρνησης ειδικά έναντι της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, με έσχατοπαράδειγμα την εργαλειοποίηση τηςδαπάνης που αφορούσε την ενημερωτική εκστρατεία για τον κορωνοϊό. Ήδη δημοσιεύματα αναδεικνύουν ότι η σχετική δαπάνη κατευθύνθηκε με αδιόρατα, αυθαίρετακαι αθέμιτα κριτήρια ακόμη και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα «ζόμπι» και «φαντάσματα», σε μέσα που δημιουργήθηκαν -κατά ευτυχή για τα ίδια, αλλά ύποπτη εν γένει, συγκυρία- λίγες μόλις ημέρες πριν τη σχετική απόφαση χρηματοδότησής τους ή, τέλος, σε μέσα που φαίνεται ότι δεν λειτουργούσαν εδώ και πολύ καιρό.

Η εξόφθαλμη αυτή στάση εξώθησε μέχρι και στελέχη της συμπολίτευσης, όπως η κ. Μπακογιάννη, να ζητήσει δημόσια την κατάθεση πλήρους και αναλυτικού καταλόγου με τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν και, κυρίως, με τα ποσά χρηματοδότησής τους.

Παρόλα αυτά, ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας, απαντώντας στην Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (287/6052), προέβη σε παραπειστική, ελλιπή κατάθεση ενός έγγραφου καταλόγου από τον οποίο δεν προκύπτουν τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους.

Επειδή ησυμπεριφορά αυτή προσβάλλει το κοινοβούλιο.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους;

Επίσης, καλείται ο κ. Πρωθυπουργός να καταθέσει:

Πλήρη και αναλυτικό κατάλογο από τον οποίο να προκύπτουν α) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά κ.α.) που έλαβαν από οποιοδήποτε φορέα του ελληνικού δημοσίου οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση είτε απευθείας είτε μέσω ενδιάμεσης διαφημιστικής εταιρείας για οποιουδήποτε είδους διαφημιστική καμπάνια και εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσηςσχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, β) τα ποσά που έλαβαν, γ) τον τρόπο, δηλ. τα νόμιμα κριτήρια και τη διαδικασία υπολογισμού τους.

Ο αιτών βουλευτής

Αλέξης Τσίπρας

Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1092071/tsipras-na-dimosiopoiithoyn-posa-kai-dikaioyxoi-tis-kampanias-gia-ton-koronoio

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr