Home Greek News Μια “ξεχασμένη υπόθεση”! Γιατί ο ΟΤΕ δεν διεκδικεί τα 58.000.000 ευρώ από SIEMENS και INTRACOM;

Μια “ξεχασμένη υπόθεση”! Γιατί ο ΟΤΕ δεν διεκδικεί τα 58.000.000 ευρώ από SIEMENS και INTRACOM;

by _
0 comment 254 views

Μια “ξεχασμένη υπόθεση”! Γιατί ο ΟΤΕ δεν διεκδικεί τα 58.000.000 ευρώ από SIEMENS και INTRACOM;


Του Άρη Σπίνου

Εν μέσω πανδημίας και Covid-19 ο αγαπημένος των Γερμανών και , αλλά και υψηλότατα αμειβόμενος CEO του ΟΤΕ, σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες από τον άλλοτε κρατικό Οργανισμό, δείχνει την πόρτα της εξόδου με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, καταρχήν σε 300 υπαλλήλους που αποχώρησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες στις 31 Μαΐου δηλαδή, και έτσι ανοίγει τον κύκλο πολλών απολύσεων μέσα στο ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα ο ίδιος ο CEO με πρόσχημα τον κορονοϊό έχει παγώσει τις αγωγές κατά της Siemens και της Intracom, ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ! Είναι αλήθεια ή όχι;

Αξίωση που προέκυψε από τον περίφημο διεθνή διαγωνισμό του 1993 από τον οποίον είχαμε και την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά.

Από τότε αυτή η ιστορία, η οποία, σημειωτέoν, θεωρείται ως μη παραγραμμένη, σέρνεται χωρίς ποτέ να τολμήσει ο ΟΤΕ να διεκδικήσει τα ποσά που ίδιος έχει προσδιορίσει ειδικότερα όσον αφορά στις συμβάσεις με το Σωκράτη Κόκκαλη και την τότε Intracom!

Είναι δε, απορίας άξιο πως για όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του ΟΤΕ δεν έχει διεκδικήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για το οποίο οι πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης διώχθηκαν ποινικά, και πολλοί δε εξ’ αυτών ξαναβρέθηκαν κατηγορούμενοι και στην πρόσφατη δική των 64 της Siemens στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα μαύρα ταμεία και η οποία υπόθεση έγινε γνωστή με την εμπλοκή του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου!

Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Γεωργίου και ο Χρήστος Καραβέλας καταδικάστηκαν σε πολλά χρόνια φυλακής.

Μάλιστα ο πρώτος σε συνέντευξή του ποταμός, αναφέρθηκε ξεκάθαρα μεταξύ άλλων στο χρηματισμό του ίδιου του αρχηγού της “Πολιτικής Άνοιξης” στο σπίτι της πεθεράς του στην Κηφισιά, παρουσία μάρτυρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει! Δεν μάθαμε ποτέ αν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μήνυση και αγωγή σε βάρος του Γεωργίου.Όπως επίσης, ο Γιώργος Συμπιλίδης απευθείας από την Intracom και του ίδιου του Σωκράτη Κόκκαλη!Ο Συμπιλίδης κινήθηκε δικαστικά;

Είναι βέβαιο, πως όποτε και αν εκδικαστεί η αγωγή αυτή τότε θα επαναφέρει στην μνήμη πολλών τα γεγονότα του ΄93 για τα οποία μίλησε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά! Όπως και ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Real News και στο Νίκο Χατζηνικολάου!!

Υ.Γ.:Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει την άποψη του ΟΤΕ για όλα τα προαναφερόμενα.

Πηγή >> https://edolio5.blogspot.com/2020/06/58000000-siemens-intracom.html?m=1

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr