Home Greek News Φωτογραφίες του ’13 τις παρουσιάζουν ως πρόσφατες και σχετικές με τον ΨΕΥΤΟ-κορωνοϊό!!!. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!

Φωτογραφίες του ’13 τις παρουσιάζουν ως πρόσφατες και σχετικές με τον ΨΕΥΤΟ-κορωνοϊό!!!. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!

by _
0 comment 384 views

Φωτογραφίες του 2013 τις παρουσιάζουν ως πρόσφατες και σχετικές με τον κορωνοϊό


Σχολιάζουν το GreekNewsOnDemand.com: Το ακόλουθο άρθρο τα λέει ΌΛΑ για αυτό το μεγάλο…ΧΟΑΞ, ΑΠΑΤΗ του «κορωνααϊό». Σας λέγαμε από την αρχή ότι είναι ΦΑΡΣΑ και ότι σας προπαγανδίζουν για αυτό τόσο τα ελληνικά ΜΜΕ όσο και τα διεθνή να…ΝΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ!!!

ΔΕΝ συμφωνούμε όμως με τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΑΞ» ότι ο κορωναϊός είναι πραγματικός και μέχρι τώρα σας έχουμε αποδείξει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ μαζί με τα …ΨΕΥΤΟ-κρούσματα και «θανάτους»! Απλά η απόλουθη αποκάλυψη ενισχύει τα δικά μας επιχειρήματα για αυτά που λέμε για αυτον τον ψεύτικον ιόν.

Διαβάστε επίσης…


Ισχυρισμός:

Φωτογραφίες απεικονίζουν φέρετρα νεκρών στο Μπέργκαμο της Ιταλίας που πλήττεται από την πανδημία της νόσου COVID-19.

Συμέρασμα:

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο της Lampedusa τον Οκτώβριο του 2013, μετά από μια άλλη τραγωδία, το ομώνυμο ναυάγιο εκατοντάδων μεταναστών.

Γνώρισαν διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με πληθώρα φερέτρων, συνοδεία ισχυρισμού ότι απεικονίζουν φέρετρα αποβιωσάντων στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, που πράγματι πλήττεται από την πανδημία της νόσου COVID-19. Οι φωτογραφίες, όμως, είναι από μια παλαιότερη τραγωδία, το ναυάγιο της Lampedusa το 2013.


Σε πληθώρα δημοσιεύσεων στο Facebook (παράδειγμα εδώεδώ κι εδώ), αλλά και σε δημοσίευμα του kontranews.gr, εμφανίστηκαν δύο φωτογραφίες ως εξής:

Εικ. 1: Δημοσίευση χρήστη του Facebook
Εικ. 2: Απόσπασμα από άρθρο του kontranews.gr (18/03/2020).

Από πού προέρχονται οι φωτογραφίες;

Οι παραπάνω φωτογραφίες έχουν ληφθεί τον Οκτώβριο του 2013 στο αεροδρόμιο της Lampedusa, μετά το ναυάγιο της 3ης Οκτωβρίου που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 300 μετανάστες αφρικανικής καταγωγής. Οι επιβαίνοντες είχαν ξεκινήσει από τις ακτές της Λιβύης και το σκάφος τους βυθίστηκε λίγο έξω από τη νήσο Lampedusa, νοτιοδυτικά της Σικελίας.

Εικ. 3: Αεροδρόμιο Lampedusa, 05/10/2013. Τα αντικείμενα στην δεξιά πλευρά, για παράδειγμα, επιτρέπουν συσχέτιση με την εικ. 2. Πηγή: Tullio M. Puglia/Getty Images)
Εικ. 4: Ο χώρος του αεροδρομίου της Lampedusa την ίδια ημέρα, υπό έτερη γωνία. Πηγή: Tullio M. Puglia/Getty Images.

Τις παραπάνω εικόνες, που επιτρέπουν την εύκολη συσχέτιση με την εικ. 2, έχει απαθανατίσει για λογαριασμό των Getty Images o Tullio M. Puglia. Δείτε παρόμοια φωτογραφία σε ρεπορτάζ το ιταλικού πρακτορείου RAI μερικές ημέρες αργότερα εδώ.

Επιπλέον και για την συσχέτιση της εικ. 1 με τα φέρετρα των θυμάτων του ναυαγίου μπορούμε να βρούμε τις εξής φωτογραφίες:

Εικ. 5: Αεροδρόμιο Lampedusa, 05/10/2013. Από την ίδια σειρά φωτογραφιών. Διακρίνεται ο αριθμός 108 στο πρώτο φέρετρο της σειράς. Πηγή: Tullio M. Puglia/Getty Images.
Εικ. 6: “Ξεκινούν οι δίκες για το ναυάγιο της Lampedusa με τους 366 νεκρούς”. Φωτογραφία του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA. Πηγή: ansa.it

Σημείωση

Πράγματι, η πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας πλήττεται σφοδρά από την πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς έως τις 18/03 στην περιφέρεια της Λομβαρδίας έχουν καταγραφεί 1959 θάνατοι.

Δηλαδή, υπάρχουν πραγματικές ειδήσεις που περιλαμβάνουν θλιβερές ιστορίες από το Μπέργκαμο, όπως ο πρόσφατος θάνατος ιατρού ή δύο υπαλλήλων του ταχυδρομείου, αλλά πάντως οι διακινούμενες φωτογραφίες που εξετάζουμε δεν προέρχονται από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ιταλία, ούτε φυσικά από την πόλη αυτή.

Εν κατακλείδι, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν αφορούν παλαιότερη τραγωδία στην Ιταλία προ επταετίας και δεν αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr