Home ΗΠΑ Κορονοϊός: Διάγγελμά Τραμπ – Κλείνει την πόρτα των ΗΠΑ στην Ευρώπη (video)

Κορονοϊός: Διάγγελμά Τραμπ – Κλείνει την πόρτα των ΗΠΑ στην Ευρώπη (video)

by _
0 comment 152 views

Κορονοϊός – Διάγγελμά Τραμπ

Κορονοϊός: Διάγγελμά Τραμπ – Κλείνει την πόρτα των ΗΠΑ στην Ευρώπη (video)


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για 30 ημέρες.

Δηλώσεις για τον κοροναϊο έκανε από το Οβάλ γραφείο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και αναφέρθηκε στο οικονομικό και στο υγειονομικό σκέλος της επιδημίας.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε είναι η αναστολή πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 ημέρες.

Ο περιορισμός αυτός δεν θα ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την Παρασκευή 13/3.

«Για την συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, ο κίνδυνος είναι πολύ, πολύ μικρός», είπε.

Αλλά τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί θα πρέπει να αποφύγουν τα ταξίδια, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

«Κάθε κοινότητα αντιμετωπίζει διαφορετικούς κινδύνους», σημείωσε και ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να ακούσουν τις τοπικές αρχές.

«Πραγματοποιήσαμε μια σωτήρια ενέργεια με την έγκαιρη δράση μας στην Κίνα. Τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο με την Ευρώπη», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε προηγούμενους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Επίσης, υποβάθμισε τις προειδοποιήσεις για μια πιθανή ύφεση: «Δεν πρόκειται για χρηματοπιστωτική κρίση, αυτό είναι κάτι προσωρινό που θα ξεπεράσουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα λάβει «επείγουσα δράση» για την παροχή βοήθειας στους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία.

Ανέφερε ότι ζητά από το Κογκρέσο 50 δισ. δολάρια για δάνεια μικρών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ζήτησε «περικοπές φόρων».

Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος συνέχισε να υποστηρίζει ότι η πανδημία αποτελεί κυρίως απειλή εκτός των αμερικανικών συνόρων, χωρίς να αναγνωρίζει πλήρως ότι ο κοροναϊός εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι σε καλύτερη θέση από την Ευρώπη, αλλά ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες δοκιμές, εξακολουθεί να μην είναι σαφής ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αμερική.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την κήρυξη πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η ομάδα του Τραμπ εξέταζε το ενδεχόμενο να τεθούν νέοι περιορισμοί στους ταξιδιώτες από ευρωπαϊκές χώρες για την καταπολέμηση του ιού, όπως είχαν αναφέρει πηγές στο Reuters, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος από τον χώρο της υγείας προειδοποίησε ότι η πανδημία «θα επιδεινωθεί» στις ΗΠΑ.

Δείτε το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ

πηγή: ethnos.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr