Home Greek News Λιβύη: Δισεκατομμυριούχος ο τουρκικής υπηκοότητας(!) Φ.Σαράτζ – Τα ποσά που «ζαλίζουν»

Λιβύη: Δισεκατομμυριούχος ο τουρκικής υπηκοότητας(!) Φ.Σαράτζ – Τα ποσά που «ζαλίζουν»

by _
0 comment 99 views

Λιβύη: Δισεκατομμυριούχος ο τουρκικής υπηκοότητας(!) Φ.Σαράτζ – Τα ποσά που «ζαλίζουν»


Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ, τον ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τρίπολης στη Λιβύη, προχώρησε ο ανεπίσημος λογαριασμός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο Twitter. 

Σύμφωνα με αυτές, ο 60χρονος επικεφαλής του ισλαμικού καθεστώτος της Τρίπολης είναι ιδιοκτήτης κατοικίας στο Λονδίνο αξίας 10 εκ. λιρών, ενός διαμερίσματος στο Παρίσι αξίας 5 εκ. ευρώ, έχει λάβει την τουρκική ιθαγένεια (υπηκοότητα), εξάλλου ο ίδιος είναι οθωμανικής καταγωγής, έχει καταθέσεις ύψους 35,8 δισ. δολαρίων στη Σάντα Λουτσία (Αγία Λουκία) της Καραϊβικής (πρώην βρετανική αποικία) και 146 εκ. ευρώ καταθέσεις σε τουρκική τράπεζα στο όνομα της συζύγου του Νάντια.

Προφανώς και αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, είναι τα ανταλλάγματα που πήρε για να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο της Λιβυής σε ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρίες, σε εξευτελιστικές τιμές.

Επιπλέον υπέγραψε μία ανυπόστατη «συμφωνία» οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία, μια χώρα με την οποία η Λιβύη δεν συνορεύει, «καταπίνοντας» την ελληνική ΑΟΖ νότια και ανατολικά Κρήτης και Ρόδου.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/856031_lna-disekatommyrioyhos-o-toyrkikis-ypikootitas-fsaratz-ta-posa-poy

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr