Home Greek News H Cosmote στήνει από τον Πειραιά το πρώτο δίκτυο 5G στην Ελλάδα. Ο κορωναϊός συνδέεται με το 5G!!!

H Cosmote στήνει από τον Πειραιά το πρώτο δίκτυο 5G στην Ελλάδα. Ο κορωναϊός συνδέεται με το 5G!!!

by _
0 comment 6 views

GreekNewsOnDemand.com: H Cosmote στήνει από τον Πειραιά το πρώτο δίκτυο 5G στην Ελλάδα. Ο κορωναϊός συνδέεται με το 5G!!!…

Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com:

Διαβάστε πρώτα τα άρθρα μας με τίτλους Russianvids στον «Κώδικα Μυστηρίων»: Ο κόσμος αρωσταίνει από το…5G, ΟΧΙ από το δήθεν «κορωναϊό»! και HOAX ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ: ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ 5G!(Βίντεο) για να καταλάβετε ένα πράγμα: μόνο κορωναϊός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αλλά τα νέα δίκτυα…5G. ΙΔΟΥ ο…ΚΩΛΟναϊός σας ΚΟΡΟΪΔΑ!!! 

Υπάρχει ένας σαφής σύνδεσμος μεταξύ του κορονοϊού και του….5G, όπου θα αποδειχνύουμε πως ο δήθεν κορωναϊός, από τον οποίον αρρωσταίνει πάρα πολύς κόσμος σε όλο τον κόσμο, δεν είναι τίποτε άλλο από τις…ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ αυτού του νέου τύπου διαδικτύου….!!! Είναι να απορρεί κανείς το γεγονός πως όπου υπάρχουν «κρούσματα», τυχαίνει να υπάρχουν και…ΝΕΑ ΔΙΚΤΥΑ 5G;;;!!!

Από το 2018 τουλάχιστον, έχουν γίνει πάρα πολλές καταγγελείες Ελλήνων πολιτών για τα νέα δίκτυα διαδικτύου 5G που εμπρόκειτο να στηθούν στην…ΠΑΤΡΑ. Στο άρθρο του σάιτ, με ημερ. 06 Σεπ 2018, με τίτλο Πάτρα: Ο Δήμος “πάγωσε” το 5G για λόγους δημόσιας υγείας και το “ψάχνει”ό και διαβάζουμε τα εξής για αυτό…

Δείχνει να έχει πρόθεση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πάνω στο ζήτημα …

Ούτε το “τρέχει”, αλλά ούτε και το απορρίπτει ο Δήμος Πατρέων το θέμα της πειραματικής εφαρμογής του προγράμματος του 5G, κρατώντας μία στάση αναμονής. 

Το χαρτιά, με όλους τους συμβαλλόμενους φορείς που πρόκειται να συμμετάσχουν στη διαδικασία είναι όλα έτοιμα, περιμένουν τις υπογραφές, όμως από την πλευρά του ο Δήμος έχει “παγώσει” το ζήτημα, μετά από συζητήσεις που είχε με ανθρώπους του ιατρικού κυρίως χώρου που υποστηρίζουν ότι το 5G θα φέρει σημαντικούς κινδύνους στη δημόσια υγεία. 

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής οι φόβοι των επιστημόνων αυτών, αλλά και γενικότερα μιας σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης της Πάτρας, δεν είναι αβάσιμοι. Εφόσον έρθει στην Πάτρα το 5G, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου θα τριπλασιαστούν, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.  

Από την άλλη η τεχνολογία θα φέρει σημαντικά πράγματα στην πόλη και θα βοηθήσει στο να υλοποιηθούν προγράμματα του πακέτου “Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης” που θα δώσουν έξυπνες και καινοτόμες λύσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα, προωθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξΉ της και ανεβάζοντας το επίπεδο ποιότητας ζωής. 

Στα Τρίκαλα, την δεύτερη πόλη που επιλέχΘηκε για την πειραματική εφαρμογή του 5G, ήδη η νέα τεχνολογία έγινε δεκτή. Για το Δήμο της Πάτρας, όμως, το βασικό ερώτημα είναι αυτό: Η έλευση της νέας τεχνολογίας και η υλοποίησή της θα φέρει επιπτώσεις και κινδύνους στη δημόσια υγεία; Μέχρι να αποσαφηνιστεί αυτό το θέμα θα περιμένει. 

Το ζήτημα όμως από τη άλλη πλευρά είναι κατά πόσο μπορεί να περιμένει και η κυβέρνηση. Από το 2020 και μετά το 5G θα είναι έτσι και αλλιώς εμπορικά διαθέσιμο παντού και από το 2025 θα κυριαρχεί…

Οι πολίτες της Πάτρας μας προειδοποιούσαν εδώ και καιρό για εν δυνάμει βλαβερές επιπτώσεις της χρήσεως του 5G και τώρα έχουν επιβεβαιωθεί οι φόβοι τους στα κρούσματα του…«κορωναϊού»!!!

Διαβάστε τώρα το ακόλουθο άρθρο, και όταν αρχίζει να αρρωσταίνει ο κόσμος και στον Πειραιά, Πάτρα αλλά και σε…ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, θα μας θυμηθείτε εδώ στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» για αυτά που καταγγέλλουμε για αυτόν τον ΨΕΥΤΟ-ιο. ΟΠΟΤΕ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ…!!!…


fosonline.gr: H Cosmote στήνει από τον Πειραιά το πρώτο δίκτυο 5G στην Ελλάδα

Τον Απρίλιο ξεκινάει η Cosmote τον εκσυγχρονισμό του δικτύου κινητής τηλεφωνίας βάσει του νέου συμβολαίου που έχει συμφωνήσει με την Εricsson. Παράλληλα, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα ξεκινήσει τη δημιουργία του πρώτου δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο εκσυγχρονισμός του δικτύου της Cosmote θα ξεκινήσει από τον Πειραιά με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να ολοκληρωθεί η «ανακαίνιση» του δικτύου στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής, αν όχι στο σύνολό του. Παράλληλα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η Cosmote θα εγκαταστήσει εξοπλισμό 5G που θα παραμείνει «κλειστός» μέχρι που η εταιρεία θα λάβει τη σχετική άδεια. Ο εξοπλισμός αυτός θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την απόκτηση της σχετικής άδειας.

Με την παραπάνω κίνηση η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ θέλει να είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που θα λειτουργήσει ένα δίκτυο 5G. Το λεκανοπέδιο Αττικής είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη αγορά και η εταιρεία κινητής θεωρεί πως είναι το καλύτερο πεδίο ελέγχου της λειτουργίας της νέας τεχνολογίας που βρίσκεται ante portas σε πολλές αγορές του πλανήτη. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχουν πυκνώσει και τα προσιτά μοντέλα κινητών τηλεφώνων τεχνολογίας 5G.

Στην πράξη, η θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ συγχρονίζει την ανάπτυξη του δικτύου της στην Αθήνα, με τη διάθεση των αδειών κινητής τηλεφωνίας που τώρα ξεκινάει από την κυβέρνηση και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο αρχικός προγραμματισμός αναφέρει ότι οι άδειες 5G θα δημοπρατηθούν αρχές Δεκεμβρίου, έτσι ώστε οι συχνότητες που θα συμπεριλάβουν αυτές να γίνουν διαθέσιμες στους παρόχους με την αρχή του επόμενου έτους.

Η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα η ΕΕΤΤ έδωσε παράταση 20 ημερών στη δημόσια διαβούλευση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες. O διαγωνισμός για την εκχώρηση των αδειών 5G προγραμματίζεται να προκηρυχθεί στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, με στόχο τον Οκτώβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν προεπιλεγεί οι πάροχοι που θα συμμετάσχουν στη δημοπρασία των αδειών του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ανταγωνιστές της Cosmote δεν αναμένεται να αργήσουν και αυτοί στην επιλογή αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού 5G. Ηδη βρίσκονται σε αναζήτηση του προμηθευτή (ή των προμηθευτών) κυρίως μέσω της θυγατρικής τους εταιρείας Victus. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρείες, Vodafone και Wind, δημιούργησαν τη Victus, με στόχο τη λειτουργία των υποδομών κινητής τηλεφωνίας των δύο επιχειρήσεων. Ετσι, οι δύο εταιρείες μοιράζονται το κόστος ανάπτυξης και συντήρησης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Η πρακτική αυτή του διαμοιρασμού των υποδομών αναμένεται να διαδοθεί περαιτέρω με τις ευλογίες της Ε.Ε., ως μέσο μετριασμού του υπέρογκου κόστους δημιουργίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων νέας γενιάς (5G, οπτικών ινών κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Victus βρίσκεται σε επαφή και με τους τρεις βασικούς προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Huawei, Nokia και Ericsson. Οι τελευταίοι πραγματοποιούν κυρίως παρουσιάσεις των λύσεων, ενώ φαίνεται ότι η Vodafone θα είναι εκείνη που θα τραβήξει το «κάρο» των αποφάσεων.

Ηδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία με τη μητρική στη Βρετανία να εξετάζει τις προμήθειες για μια σειρά χωρών όπου δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Μεταξύ των χωρών αυτών περιλαμβάνεται και η Ελλάδα και οι όποιες αποφάσεις του Vodafone Group θα επηρεάσουν τις αντίστοιχες της θυγατρικής του στη χώρα μας και αυτή με τη σειρά της, λόγω της σύνδεσης με τη Victus, θα επηρεάσει τις αποφάσεις της Wind. Βεβαίως, η Wind δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις αποφάσεις της ανταγωνιστικής επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: GreekNewsOnDemand.jdk@gmail.com

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr