Home Greek News Διέλυσε τους αντάρτες της Άγκυρας ο συριακός Στρατός: Σκότωσε 6.100 ενόπλους στη μάχη της Σαρακέμπ!

Διέλυσε τους αντάρτες της Άγκυρας ο συριακός Στρατός: Σκότωσε 6.100 ενόπλους στη μάχη της Σαρακέμπ!

by _
0 comment 156 views

Διέλυσε τους αντάρτες της Άγκυρας ο συριακός Στρατός: Σκότωσε 6.100 ενόπλους στη μάχη της Σαρακέμπ!

Τα συριακά στρατεύματα κατάφεραν μια συντριπτική ήττα άνευ προηγουμένου σε μια και μόνο μάχη στην βόρεια Συρία κατά των δυνάμεων των ανταρτών της Άγκυρας.

Πρόκειται για τη μάχη που μαίνεται εδώ και αρκετό καιρό γύρω από την  πόλη Σαρακέμπ στην επαρχία της Ιντλίμπ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ekhbariya.

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα , τα κυβερνητικά στρατεύματα, αποκρούοντας αντεπιθέσεις των ανταρτών και επιθετικές επιχειρήσεις, εξόντωσαν 6.100 μαχητές της οργάνωσης al-Nusra  και άλλων εξτρεμιστικών μουσουλμανικών οργανώσεων.

Φυσικά μέσα στον αριθμό αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται αι αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες,ν ο ακριβής όμως αριθμός των απώλειών τους δεν είναι ακόμη δυνατό να διακριβωθεί.

Σύμφωνα με το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο εκτός από τους 6.100 νεκρούς τουλάχιστον 2.500 ένοπλοι τραυματίσθηκαν, ενώ καταστράφηκαν 615 τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού, που τους είχε προμηθεύσει η Τουρκία.

Βάσει των στοιχείων αυτών, δεν είναι καθόλου περίεργο που ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στη Μόσχα, σχεδόν εκλιπαρώντας τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για μια συμφωνία αναφορικά με άμεση κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο ανταποκριτή του, μετέδωσε ότι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι αντάρτες επανέλαβαν τον βομβαρδισμό της Σαρακέμπ και τον αυτοκινητόδρομο M5 που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Δυνάμεις των ανταρτών επιχείρησαν να εισέλθουν στη Σαρακέμπ στη διάρκεια της νύχτας, αλλά απωθήθηκαν, σύμφωνα με το RIA, καθώς συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν να καταστρέψουν τα σημεία πυρός των ανταρτών.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει από την Άγκυρα ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ, επικαλούμενο ανακοίνωση της διοίκησης της παραμεθόριας επαρχίας Γκαζιαντέπ.

«Ένας δικός μας στρατιωτικός σκοτώθηκε στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ κατά την διάρκεια επιχείρησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για την επιχείρηση του τουρκικού στρατού «Εαρινή ασπίδα».

ΠΗΓΗ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr