Home Greek News Αλέξης Παπαχελάς: ”Υπάρχουν πληροφορίες για απόβαση Τούρκων σε ελληνική βραχονησίδα”

Αλέξης Παπαχελάς: ”Υπάρχουν πληροφορίες για απόβαση Τούρκων σε ελληνική βραχονησίδα”

by _
0 comment 139 views

Αλέξης Παπαχελάς: ”Υπάρχουν πληροφορίες για απόβαση Τούρκων σε ελληνική βραχονησίδα”


Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο Α. Παπαχελάς.

Όπως ανέφερε χθες στο δελτίο του ΣΚΑΪ, υπάρχουν πολλές ανησυχητικές πληροφορίες, ότι μπορεί να στείλουν οι τούρκοι μετανάστες σε βραχονησίδα και εν συνεχεία να ανεβάσουν πάνω σε αυτή κομάντος.

Σίγουρα για το αναφέρει κάτι θα γνωρίζει.

Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) σε μικρά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, επιχειρώντας να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (SAR) ως αφορμή για κάποια προβοκάτσια από την τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα, οι Ειδικές Δυνάμεις, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα εντείνουν την παρουσία και τις περιπολίες τους στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου (Μεγίστη, Στρογγύλη, Ρω), σε περιοχές κοντά στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι, αλλά και ευρύτερα, υπό τον φόβο της πιθανότητας χρήσης ενός περιστατικού, όπως μια επιχείρηση διάσωσης προσφύγων ή μεταναστών, που θα προσπαθήσουν να αποβιβαστούν σε κάποιο ακατοίκητο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η τουρκική ακτοφυλακή προώθησε λέμβο με πρόσφυγες στη Στρογγύλη, ωστόσο η παρουσία λέμβων Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς στην περιοχή, που συνόδευσαν το πλεούμενο ώς το Καστελλόριζο, οδήγησε στην δι’ ασυρμάτου παρενόχλησή τους.

Ταυτόχρονα στο «κόκκινο» είναι το επίπεδο επιφυλακής των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο καθώς η Άγκυρα όχι μόνο προκαλεί μιλώντας για νεκρούς αλλά αναβαθμίζει τις προκλήσεις στέλνοντας άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας την ώρα που ο φόβος για προβοκάτσια ολοένα και αυξάνεται.

Ανησυχία επικρατεί στις Καστανιές του Έβρου καθώς πληροφορίες από αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας κάνουν λόγο ότι οι Τούρκοι «επιδιώκουν» θερμό επεισόδιο.
Οο υποψίες αυτές ενισχύονται από δύο περιστατικά. Το πρώτο είναι ότι το ελικόπτερο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής πέταξε πάνω από τις Καστανιές για λίγα λεπτά, κάνοντας κύκλους πάνω από την συνοριογραμμή.

Το δεύτερο που αναφέρεται από τις αστυνομικές αρχές είναι ένα θερμό επεισόδιο που ενδεχομένως προκληθεί από τους 1.000 ένοπλους Τούρκους στρατονόμους στα σύνορα «για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο». Στην περίπτωση αυτή σκοπός των Τούρκων είναι να «σπρώξουν» προς τον φράχτη τους μετανάστες που θα βρίσκονται στη μέση και θα θέλουν να περάσουν τα σύνορα.

Το στιγμιότυπο στο 19:01 και μετά:

ΠΗΓΗ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr