Home Greek News Άσαντ για Ερντογάν: “Ψεύδεται ασύστολα” – “Καθ’οδόν και άλλοι μετανάστες!”

Άσαντ για Ερντογάν: “Ψεύδεται ασύστολα” – “Καθ’οδόν και άλλοι μετανάστες!”

by _
0 comment 4 views

Άσαντ για Ερντογάν: “Ψεύδεται ασύστολα” – “Καθ’οδόν και άλλοι μετανάστες!”


Σε συνέντευξη στο «Russia 24» που έδωσε ο Μπασάρ αλ Άσαντ εστίασε, μεταξύ άλλων, στις εχθροπραξίες στο Ιντλίμπ, στη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην υποστήριξη από Ρωσία και Ιράν καθώς και για το μεταναστευτικό κύμα που θερίζει την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα.

«Ο Ερντογάν αποτελεί μέλος μιας συγκυριακής μουσουλμανικής αδελφότητας και γι’ αυτό το λόγο κάνει όσα κάνει. Η έλλειψη σαφήνειας και τα ατελείωτα ψέματα σε όσα λέει, αποτελεί μέρος της φύσης αυτής της αδελφότητας» ανέφερε αρχικά ο Άσαντ και συνέχισε: «Για τη μουσουλμανική αδελφότητα, η πίστη δεν είναι μια πηγή καλού, αλλά σχετίζεται με τη βία. Αυτή είναι η αρχή τους».

Για τις εχθροπραξίες στο Ιντλίμπ, ο Άσαντ ανέφερε: «Δεν κάναμε τίποτα ενάντια στους Τούρκους και δεν υποστηρίζουμε καμία εχθρική δύναμη προς αυτούς. Τους θεωρούσαμε αδέρφια και γείτονες. Χωρίς τη γενικευμένη συνειδητοποίηση του συριακού λαού, πως αυτά που συμβαίνουν στα εδάφη μας, αποτελούν προϊόν συνομωσίας της Δύσης, τότε η Συρία θα είχε χαθεί ή καταστραφεί πολύ γρήγορα.

Αυτή η πραγματικότητα, έχει προκαλέσει εθνική ενότητα, παρά ις διαφορετικές πολιτικές, πολιτισμικές, κοινωνικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις υπάρχουν μεταξύ διαφόρων ομάδων. Σημαντικός παράγων για την επιτυχία μας, είναι η ετοιμότητα του συριακού λαού να θυσιαστεί».

Ο Άσαντ αναφέρθηκε και στους «συμμάχους» που έχει στο πλευρό του, στις ενέργειές του στα εδάφη της Συρίας: «Ακόμη, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας, έχει παίξει η συμπαράσταση των φίλων μας, ιδιαίτερα της Ρωσίας και του Ιράν. Μας έχουν στηρίξει πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά. Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία βασίζονταν πάντα στον αμοιβαίο σεβασμό».

Και συνέχισε, σχολιάζοντας τις πολεμικές του επιχειρήσεις: «Το πρώτο πράγμα που κάνουμε στα εδάφη που απελευθερώνουμε από τους τρομοκράτες, είναι να επαναφέρουμε τις υποδομές και να επιτρέπουμε, έτσι, στους ντόπιους να επιστρέφουν στα μέρη τους.

Υπάρχει καθεστώς στη Συρία που κυβερνά. Δεν παραδιδόμαστε σε δυτικές απειλές και επιθυμίες. Οι περισσότερες αραβικές χώρες, έχουν διατηρήσει τις σχέσεις τους με τη Συρία, όμως δεν το παραδέχονται, επειδή φοβούνται και πιέζονται. Οι πιέσεις της Δύσης και των Αμερικανών, κατά κύριο λόγο, ήταν πολύ μεγάλη σε αυτές τις χώρες.

Όλο το στρατιωτικό ενδιαφέρον βρίσκεται τώρα στο Ιντλίμπ και γι’ αυτό ο Ερντογάν έχει επικεντρωθεί εκεί, λαμβάνοντας οδηγίες από τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί είναι κατακτητές και ενδιαφέρονται για τα πετρέλαιά μας. Όσο για το deal του αιώνα που πρότεινε ο Τραμπ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, έγινε τη δεδομένη στιγμή με το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές».

Ο Άσαντ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στο κύμα παράνομων μεταναστών που στέλνει, πλέον, η Τουρκία προς την Ευρώπη: «Η Τουρκία έχει αρχίσει να στέλνει το δεύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, για να την εκβιάσει».

Πηγή

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: GreekNewsOnDemand.jdk@gmail.com

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr