Home Greek News Τέρης Χρυσός: Ο πατέρας μου ήταν Εβραίος κατάσκοπος

Τέρης Χρυσός: Ο πατέρας μου ήταν Εβραίος κατάσκοπος

by _
0 comment 179 views

Τέρης Χρυσός: Ο πατέρας μου ήταν Εβραίος κατάσκοπος

ΖΩΗ05|02|2014 | 12:33
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την εξίσου δύσκολη κατάσταση στην οποία ζει σήμερα, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Τέρης Χρυσός, αποκαλύπτοντας την τραγική πορεία που είχε στη ζωή του.

Ο τραγουδιστής σήμερα μένει μόνος, σε ένα ημιυπόγειο στην Κυψέλη. Το μεγάλο του παράπονο, όμως, είναι ότι η πολιτεία τον αδίκησε κόβοντάς του τη σύνταξη του ΙΚΑ, την οποία δικαιούται.

«Δεν έχω καμία ζήτηση από πουθενά! Το τηλέφωνό μου δεν χτυπάει για δουλειά, παρ’ όλο που η φωνή μου κρατάει ακόμη…» λέει και συνεχίζει: «Ούτε για μια έξτρα εμφάνιση, έτσι ώστε να βγάλω κάποια χρήματα και να τσοντάρω στην πενιχρή σύνταξη που παίρνω. Αν χαλάσει ο θερμοσίφωνάς μου δεν θα έχω χρήματα να τον φτιάξω» εξομολογήθηκε πρόσφατα στην Espresso.

Η αλήθεια είναι πως ο 73χρονος τραγουδιστής διαθέτει, ακόμη, αρκετή από τη γνώριμη ζωντάνια και θα μπορούσε να έκανε επιλεκτικές εμφανίσεις. Δυστυχώς, όμως, το σημερινό σταρ σίστεμ δεν επιτρέπει τέτοιες… χαρές σε παλιούς καλλιτέχνες. «Μόνο η Αντζελα Ζήλεια και η Κλειώ Δενάρδου, με τις οποίες διατηρώ φιλία από παλιά, με παίρνουν τηλέφωνο» συνεχίζει στο ίδιο ύφος.

Ο Τέρης Χρυσός θεωρεί ότι είναι μεγάλη αδικία να μην παίρνει μια σύνταξη την οποία δικαιούται, αφού έχει εργαστεί σαράντα χρόνια και έχει πληρώσει τις κρατήσεις του στο ΙΚΑ. «Βρίσκομαι στα δικαστήρια με το ΙΚΑ και ελπίζω ότι θα δικαιωθώ. Το ξέρω ότι στην εποχή του μνημονίου δεν ακούγεται και τόσο καλά να ζητάς δύο συντάξεις. Αλλά αυτό συμβαίνει σε παρά πολλούς άλλους καλλιτέχνες που δεν τους άγγιξε ο νόμος Βενιζέλου. Εγώ τι είμαι, πολίτης β’ κατηγορίας; Και όλα αυτά όταν ο νόμος του Βενιζέλου έχει πλέον αρθεί και τώρα μπορούν και πάλι οι καλλιτέχνες να παίρνουν δύο συντάξεις» συμπληρώνει με παράπονο.

O πατέρας Εβραίος κατάσκοπος

Στη συγκλονιστική βιογραφία του, ο Τέρης Χρυσός, κάνει μεγάλη αναφορά στα πολύ δύσκολα παιδικά του χρόνια. Μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Μέχρι τα δεκαέξι μου η ζωή μου ήταν άθλια. Οκτώ χρόνων γύριζα στους δρόμους της Τρούμπας και πούλαγα φιστίκια. Ηρθαμε πρόσφυγες στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη, με ένα βρακί μόνο. Τι να σας πρωτοπώ! Μέχρι που πήγαν να με βιάσουν!»
Αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του ήταν Εβραίος κατάσκοπος και τους παράτησε, με αποτέλεσμα η μητέρα του, που στα νιάτα της ήταν τραγουδίστρια, χωρίς όμως να έχει βγάλει δίσκους, να παντρευτεί έναν άλλον άντρα, ελληνικής καταγωγής, από τον οποίο πήρε και το επίθετό του (είναι Χρυσόγελος, αλλά ο Αλκης Στέας τον… βάφτισε «Χρυσό» για καλλιτεχνικούς λόγους).

«Δεν είχαμε σπίτι να μείνουμε και μέναμε στο Χατζηκυριάκειo Ίδρυμα, σε μια μεγάλη σάλα, που για να κάνουμε δωμάτια , τα χωρίζαμε με κουβέρτες. Δηλαδή, τέσσερα κομμάτια κουβέρτα ήταν δικό μας δωμάτιο και ζούσαμε εγώ, η μητέρα μου και ο πατριός μου, που μας μεγάλωσε και τα αδέλφια μου. Πέντε άτομα σε δυο τετραγωνικά» αποκάλυψε ο Τέρης Χρυσός στο «Λοιπόν» και συνέχισε «Ο πατέρας μου ήταν Εβραίος κατάσκοπος της Ιντέλιτζενς Σέρβις, τον οποίο παντρεύτηκε η μητέρα μου, έκανε τρία παιδιά και όταν εγώ έγινα πέντε, έμπλεξε με μια άλλη κατάσκοπο και εγκατέλειψε την μητέρα μου. Εγώ δεν έγινα Εβραίος γιατί η μάνα μου ήταν χριστιανή. Βαφτίστηκα 5 ετών. Τον πατέρα μου τον εξόρισαν στην Ρώμη και τον είδα πάλι μετά από 40 χρόνια. Τον βρήκα στο Ισραήλ που είχε κάνει άλλα παιδιά» με αυτά τα λόγια συνόψισε την τραγική του πορεία ο τραγουδιστής.

Δεν είμαι πατέρας γνωστού πολιτικού

Κυκλοφορεί ως φήμη ,εδώ και πολλά χρόνια, ότι πασίγνωστο πολιτικό πρόσωπο της χώρας, είναι γιος του Τέρη Χρυσού.

Ο τραγουδιστής μίλησε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Πρωινό και την Σίσσυ Καλλίνη, για το αν η φήμη είναι και πραγματικότητα:

«Υπάρχουν σήμερα κάποιοι οι οποίοι διατείνονται ότι είμαι πατέρας ενός πολιτικού. Αυτά είναι βλακείες, είναι φαντασία. Ο Τζίμης Πανούσης σε κάποιο show που έκανε, είπε αυτή την κουβέντα ότι «δεν είναι μόνο ο Πασχάλης που έχει εξώγαμο παιδί, αλλά είναι και ο Τέρης Χρυσός ο οποίος έχει αυτό κι αυτό κι αυτό…

Το θεωρώ πολύ κουτό επειδή έχω τρομερή ομοιότητα με αυτόν τον πολιτικό με ενοχλεί γιατί δεν γίνομαι πειστικός. Μου λένε κάποιοι: «Μα δεν μπορεί, είσαι ίδιος»! Φυσικά και παρατηρώ την ομοιότητα, αλλά αυτό είναι τυχαίο».


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr