Home Greek News ΗΠΑ: «Ναι» από τη Γερουσία στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ερχεται η αναγνώριση και των…ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ!!!….

ΗΠΑ: «Ναι» από τη Γερουσία στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ερχεται η αναγνώριση και των…ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ!!!….

by _
0 comment 122 views

Πηγή: AP Photo/Hakob Berberyan

ΗΠΑ: «Ναι» από τη Γερουσία στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ερχεται η αναγνώριση και των…ΕΛΛΗΝΩΝ!!!….


Σχολιάζουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ – Αυτό αποτελεί ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ τόσο για τους Αρμένιους όσο και για εμας τους….ΕΛΛΗΝΕΣ διότι θέτει πλέον τις βάσεις της νομοθετικά νομικής αναγνωρίσεως, πάλι από το Αμερικανικό Κογκρέσο, ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!


CNN Greece: ΗΠΑ: «Ναι» από τη Γερουσία στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Newsroom

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε  το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μετά από εμπόδια που έθεσαν αρκετές φορές Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, η Γερουσία τελικά το ενέκρινε ομόφωνα.

Ο Τεντ Κρουζ, από τους γερουσιαστές που κατέθεσαν το ψήφισμα, χαιρέτισε την έγκριση του ψηφίσματος.

«Είναι η τρίτη συνεχή εβδομάδα, που ερχόμαστε στην αίθουσα της Γερουσίας για να επικυρώσουμε αυτό το ψήφισμα. Και είμαι ευγνώμων που σήμερα το πετύχαμε. Το ψήφισμα Μενέντεζ-Κρουζ επιβεβαιώνει την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων», τόνισε ο Κρουζ, αναφερόμενος στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο εισηγητής του ψηφίσματος.

Είχε προηγηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2019 η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία του σχετικού ψηφίσματος, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια που πυροδότησε νέες εντάσεις με την Τουρκία.

Τότε η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, είχε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια της περιόδου 1915-1923.

Ένα έγκλημα 100 ετών

Η Γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίζεται επίσημα από περίπου 30 χώρες αλλά και από μεγάλο μέρος της κοινότητας των ιστορικών. Κατά εκτιμήσεις, από 1,2 ως 1,5 εκατ. Αρμένιοι σφαγιάστηκαν εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τα στρατεύματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που είχε συμμαχήσει τότε με τη Γερμανία και την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.

Η Τουρκία αρνείται τη χρήση του όρου «γενοκτονία», διατείνεται πως διαπράττονταν σφαγές εκατέρωθεν εν μέσω εμφυλίου πολέμου και λιμού με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και στα δύο στρατόπεδα.

Τον Απρίλιο του 2017, λίγο καιρό αφότου έγινε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τη σφαγή των Αρμενίων το 2015 «μια από τις χειρότερες μαζικές φρικαλεότητες του 20ού αιώνα», αποφεύγοντας όμως επιμελώς να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία». Η τοποθέτησή του είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας, που είχε καταγγείλει την «παραπληροφόρηση» που διέσπειρε κατ’ αυτήν ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πριν εκλεγεί πρόεδρος το 2008, ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα είχε δεσμευθεί ότι θα αναγνώριζε τη γενοκτονία των Αρμενίων, όρο όμως τον οποίο δεν πρόφερε ποτέ στη διάρκεια της θητείας του.


Πηγή >> https://www.cnn.gr/news/kosmos/story


 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr