Home Greek News ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ο Αραβικός κόσμος στράφηκε κατά του Ερντογάν – Στο παιχνίδι και η Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ο Αραβικός κόσμος στράφηκε κατά του Ερντογάν – Στο παιχνίδι και η Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 166 views

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ο Αραβικός κόσμος στράφηκε κατά του Ερντογάν – Στο παιχνίδι και η Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)


Τις τελευταίες ημέρες το Μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης-Τουρκίας, «παίζει» σε όλα τα ΜΜΕ.
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Λίγα λόγια για το Μνημόνιο συνεργασίας: Οι Τούρκοι υποτίθεται ότι μπορούν να κάνουν θαλάσσιες έρευνες (για Φυσικό Αέριο) στα Νότια της Κρήτης και της Ρόδου, αφού σύμφωνα με το «Μνημόνιο» η ΑΟΖ ξεκινά από την Τουρκία και φτάνει στην Λιβύη.

Τι είναι η ΑΟΖ: Εκτείνεται πέραν των χωρικών υδάτων μιας χώρας (συνήθως 12 ναυτικά μίλια) από την ακτογραμμή. Είναι ένα κυριαρχικό δικαίωμα που έχει το παράκτιο Κράτος και κάτω από την θάλασσα (εξόρυξη Φυσικού Αερίου, Πετρελαίου).

Σε τι βοηθάει την Τουρκία, η Λιβύη: Επειδή η επίσημη κυβέρνηση της χώρας είναι αναγνωρισμένη από την Διεθνή Κοινότητα, η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, είναι διακρατική. Η Άγκυρα θέλει να νομιμοποιήσει τις αξιώσεις της έναντι της Ελλάδας, ώστε η Ελλάδα να μην έχει νομικά επιχειρήματα.

Παράδειγμα διακρατικής συμφωνίας: Η λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών είναι διακρατική και όπως ξέρουμε δεν μπορεί να καταργηθεί μονομερώς. Αυτού του είδους οι συμφωνίες παράγουν νομικά αποτελέσματα.

Η εμπλοκή της Ιταλίας

Οι φίλοι και σύμμαχοί μας Ιταλοί, στήριξαν την φιλοτουρκική επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης. Ο πρώην Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε, ότι αν βρισκόταν στα πράγματα θα έκανε ότι μπορούσε ώστε να μην επεκταθεί και άλλο, ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν. Να σημειωθεί ότι εχθές ακόμα και η σημερινή Αριστερή ιταλική κυβέρνηση, στήριξε την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η Ιταλία έστειλε πολεμικό πλοίο στην Κύπρο για να προστατέψει τα συμφέροντά της (εξόρυξη Φυσικού Αερίου).

Η μεγάλη δύναμη που στηρίζει την Ελλάδα

Ο Λίβυος Στρατηγός Χαφτάρ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το περίεργο είναι ότι δεν είναι αναγνωρισμένος από την Διεθνή Κοινότητα. Αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ότι η Συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας θα ακυρωθεί. Ο Χαφτάρ δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τον Ερντογάν, αλλά με την Ελλάδα.

Νωρίτερα υπήρξε η πληροφορία ότι ο Χαφτάρ θα εμπλακεί με στρατιωτικά μέσα, αν «δει» τουρκικά πλοία. Αυτό είναι κάτι που συμφέρει την Ελλάδα.

Έρχεται χτύπημα;

Ο Ερντογάν έχει απέναντί του όλο τον Αραβικό κόσμο. Αν οι Άραβες ενωθούν, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα!

Η στάση του Αραβικού συνδέσμου

22 χώρες είναι μέλη του συνδέσμου. Ο Στρατηγός Χαφτάρ έχει καλές σχέσεις με τον Αραβικό σύνδεσμο. Σε περίπτωση που ο Ερντογάν στείλει στρατεύματα στην Λιβύη όπως υποσχέθηκε, υπάρχει περίπτωση να ενωθεί όλος ο σύνδεσμος εναντίον του.


Photo:pexels

Πηγή >> https://www.el.gr/ethnos/themata/synagermos-o-aravikos-kosmos-strafik/


 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr