Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ιταλία έστειλε φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ «για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» – Συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ιταλία έστειλε φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ «για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» – Συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή

by _
0 comment 146 views

Δημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2019, 7:16 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 10, 2019 στις 7:21 μμ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ιταλία έστειλε φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ «για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» – Συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή

Και η Ιταλία μπαίνει ενεργά στα στρατιωτικά παίγνια της ανατολικής Μεσογείου, με την αποστολή φρεγάτας για την «προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων», όπως γράφει χαρακτηριστικά ιταλικό ΜΜΕ.

Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί τρέχουν με βάση το πρόγραμμα, και οι χώρες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή είναι πολλές, με φυσικό αποτέλεσμα την τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων προς «θωράκιση» των δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα άνομα σχέδια της Άγκυρας.

«Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων», γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, προσθέτοντας ότι πρόκειται για φρεγάτα, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, «για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η La Repubblica υπενθυμίζει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».\

Η ιταλική φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν.

«Τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο» γράφει η La Repubblica.

«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης.


Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr


 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr