Home Greek News Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

by _
0 comment 182 views

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Μετά τις αποκαλύψειςτου One Channel για μετοχική σχέση του Ιβάν Σαββίδη με την Ξάνθη

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προσέφυγε το πρωί της Τετάρτης ο Ολυμπιακός, ζητώντας να ξεκαθαρίσει η σχέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με εκείνη της ΠΑΕ Ξάνθη μετά τις αποκαλύψεις πως εταιρεία που είναι ιδιοκτήτης ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδηέχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας.

Οι Πειραιώτες θέτουν σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και έφτασαν στο Υπουργείο Παιδείας, όπου στεγάζεται η ΕΕΑ, εκπροσωπούμενοι από την Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τάκη Αγραφιώτη.

Οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού μαζί με τον δικηγόρο της ΠΑΕ προσκόμισαν όλα τα στοιχεία του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ONE και ζητούν τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος.

Αξίζει να σημειωθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα ασχοληθεί αύριο ή στην επόμενη συνεδρίαση (στις 12/12).

Μόλις η διαδικασία ολοκληρώθηκε, η κυρία Σουλούκου προέβη σε μία τοποθέτηση, με την οποία ουσιαστικά έθεσε θέμα ακεραιότητας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά: «Έγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλ. νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή να δει άμεσα το θέμα και ουσιαστικά γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού.

Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα. Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί το καλοκαίρι με τη στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποτανθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά.

Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του φετινού αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθη και του περσινού πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».

Με πληροφορίες από sport-fm.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr