Επίσης χθες και το Ισραήλ επανέλαβε την πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα. δικαιωμάτων. «Το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία του με την Ελλάδα», ανέφερε με νόημα το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

Μιλάμε όμως για ανακοινώσεις προς το παρόν από παντού υπέρ της Ελλάδος, αλλά αναμένουμε ακόμα πιο απτή συμπαράσταση διότι από λόγια έχουμε “χορτάσει”.

Όσο για το ΝΑΤΟ, υπενθυμίζουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Γ.Στόλτεμπεργκ προχθές στο Λονδίνο κάλεσε ουσιαστικά Ελλάδα και Τουρκία να συζητήσουν τα διμερή θέματα τους, (εννοεί την πρόθεση ανακήρυξης ΑΟΖ εντός ελληνικής ΑΟΖ, εξαφανίζοντας νησιά μας), ωσάν να πρόκειται για ένα ζήτημα ρουτίνας.

Με τέτοια αντιμετώπιση νομίζουμε ότι οι δηλώσεις του Γαλου προέδρου Μακρόν για «εγκεφαλικό νεκρό ΝΑΤΟ», έχουν απόλυτη ισχύ.

Σήμερα η τουρκική βουλή θα επικυρώσει τις συμφωνίες Λιβύης και Τουρκίας, ενώ αναμένουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα από πλευράς Τουρκίας, με δεδομένη την πρόθεση αποστολής πλοίου ερευνών στην περιοχή της Α.Μεσογείου, στο οποίο η Ελλάδα μπορεί και θα αντιδράσει αναλόγως.


Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr