Home Greek News Νεπάλ: Ξεκίνησε η σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ζώων στην πιο βάρβαρη θυσία του κόσμου

Νεπάλ: Ξεκίνησε η σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ζώων στην πιο βάρβαρη θυσία του κόσμου

by _
0 comment 138 views

Tο φεστιβάλ Gadhimai θεωρείται η πιο μαζική και άγρια σφαγή ζώων για θρησκευτικούς λόγους στον κόσμο – Twitter 


Νεπάλ: Ξεκίνησε η σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ζώων στην πιο βάρβαρη θυσία του κόσμου

H σφαγή χιλιάδων ζώων ξεκίνησε στο Νεπάλ, στο πλαίσιο της ινδουιστικού φεστιβάλ…

Πηγή: www.lifo.gr / LIFOTEAM3.12.2019 | 12:40


Τη σφαγή χιλιάδων ζώων ξεκίνησαν οι Ινδουιστές στο Νεπάλ, σε μία τελετουργική θυσία που θεωρείται η πιο μαζική σε ολόκληρο τον κόσμο.   Παρά τις διεθνείς προσπάθειες για παύση του βάρβαρου αυτού θρησκευτικού εθίμου που πραγματοποιείται μία φορά τα πέντε χρόνια, και αυτή τη φορά το φεστιβάλ Gadhimai θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας, το ινδουιστικό φεστιβάλ ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Το φρικιαστικό «πρωτόκολλο» ορίζει τον ιεροτελεστικό σφαγιασμό μιας κατσίκας, ενός ποντικού, ενός κοτόπουλου, ενός γουρουνιού και ενός περιστεριού κι έπειτα την προσφορά αίματος από πέντε σημεία του σώματος ενός σαμάνου.

Στη συνέχεια, περίπου 200 σφαγείς με κοφτερά σπαθιά και μαχαίρια μπαίνουν σε μία περιφραγμένη «αρένα» έκτασης λίγο μεγαλύτερης από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο κι αρχίζουν τη σφαγή των βουβαλιών, ενώ εκστασιασμένοι πιστοί σκαρφαλώνουν σε δέντρα προκειμένου να γίνουν μάρτυρες του μυστηρίου.

«Οι θυσίες ξεκίνησαν σήμερα. Προσπαθήσαμε να μη υποστηρίξουμε το φεστιβάλ, ωστόσο οι πολίτες πιστεύουν πολύ στην παράδοση και έχουν έρθει εδώ με τις προσφορές τους» εξηγεί ο Birendra Prasad Yadav, από τη διοργανώτρια επιτροπή του φεστιβάλ. Χιλιάδες πιστοί από το Νεπάλ και την Ινδία συρρέουν κάθε πέντε χρόνια στο χωριό Bariyarpur, κοντά στα ινδικά σύνορα και για μέρες κοιμούνται ακόμα και στο ύπαιθρο προκειμένου να γίνουν μύστες της ινδουιστικής αυτής τελετής προς τιμήν της θεότητας της δύναμης, Gadhimai. Περίπου 200.000 ζώα, από ποντίκια έως βουβάλια, σφαγιάστηκαν κατά το διήμερο φεστιβάλ του 2014.

Παρά την ιερότητα του εθίμου που μετρά αιώνες ζωής, τα τελευταία χρόνια γίνονται σοβαρές προσπάθειες για την απαγόρευσή του, με το ανώτατο δικαστήριο του Νεπάλ να εκδίδει, το 2015, οδηγία προς την κυβέρνηση ώστε αυτή να εμποδίσει την επόμενη μαζική σφαγή. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων καταγγέλλουν τις κυβερνητικές και τις θρησκευτικές αρχές για ολιγωρία και αποτυχία εφαρμογής των μέτρων.

Σύμφωνα με το θρύλο, οι πρώτες θυσίες στο Bariyarpur έγιναν πολλούς αιώνες πριν, όταν η θεότητα Gadhimai εμφανίστηκε ως όραμα στο όνειρο ενός κρατουμένου και του ζήτησε να θεμελιώσει έναν ναό προς τιμήν της.

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: www.lifo.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr