Home Greek News Ν.Τράμπ: «Βλέπω αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ – Tα πάω καλά με Ρ.Τ.Ερντογάν & Τουρκία»

Ν.Τράμπ: «Βλέπω αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ – Tα πάω καλά με Ρ.Τ.Ερντογάν & Τουρκία»

by _
0 comment 119 views

Ν.Τράμπ: «Βλέπω αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ – Tα πάω καλά με Ρ.Τ.Ερντογάν & Τουρκία»


«Βόμβα» από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ καθώς επεσήμανε σήμερα ότι πιστεύει πως η Γαλλία ίσως αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, κάτι που του προκαλεί έκπληξη καθώς η χώρα αυτή έχει περισσότερη ανάγκη από προστασία από οποιαδήποτε άλλη.

«Βλέπω τη Γαλλία να αποχωρεί», επεσήμανε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από το Λονδίνο.

«Τον κοιτώ (τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν) και λέω ότι χρειάζεται προστασία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και τον βλέπω να αποχωρεί. Οπότε αυτό με εκπλήσσει λίγο», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εξάλλου ο Τραμπ χαρακτήρισε «άσχημο», «προσβλητικό» και «πολύ επικίνδυνο» το σχόλιο του Μακρόν, ο οποίος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι είναι «εγκεφαλικά νεκρό», και πρόσθεσε ότι πρόκειται να μιλήσει στον Γάλλο ομόλογό του σχετικά στη διάρκεια της συνάντησής τους αργότερα σήμερα.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ προσβλητικό», τόνισε, πρόκειται για ένα σχόλιο «πολύ πολύ κακό προς τις 28 χώρες», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε «το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας» στη Γαλλία, τις κακές επιδόσεις της οικονομίας της, αλλά και τις ταραχές από τα Κίτρινα Γιλέκα επικρίνοντας την υιοθέτηση από το Παρίσι ενός «ψηφιακού φόρου» που θα πλήξει ιδιαίτερα τους αμερικανικούς κολοσσούς του Διαδικτύου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπερασπίστηκε την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη βορειοανατολική Συρία, σε δηλώσεις του από το Λονδίνο όπου έχει μεταβεί για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω πολύ καλά με τον πρόεδρο», δήλωσε ο Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν θα μπορούσε να έχει στηρίξει περισσότερο» την Ουάσινγκτον όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον τουρκικό εναέριο χώρο για να εξαπολύσουν την επίθεση στην οποία τελικά σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η αμφιλεγόμενη απόφασή του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία τώρα θεωρείται «μια πολύ καλή συμφωνία», ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «έχουν τον πλήρη έλεγχο του πετρελαίου» το οποίο το ΙΚ χρησιμοποιούσε ως πηγή χρηματοδότησης.

Εξάλλου ο Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να της πουλήσει Patriot.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!«Το είπαν αρκετές φορές και μετά η Τουρκία πήγε και αγόρασε ρωσικούς πυραύλους», κατήγγειλε ο Τραμπ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr